Moje storczyki - Anna cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje storczyki - Anna cz.2

Post »

Duśka życzę powodzenia w kupowaniu tanich botanicznych , bo jak sama się przekonałam to wielka sztuka.
Dla mnie wielką sztuką jest nawet spotkanie botanicznego w normalnej cenie, a co dopiero taniego. Pewnie jeszcze wiele lat trzeba będzie czekać, zanim pojawią się w sklepach, bo teraz nawet przez internet ciężko je kupić. Nie umiem się doczekać wystawy, może tam będzie coś ciekawego. A ty się wybierasz w tym roku na jakąś wystawę?
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

W planach mam wystawę w Warszawie i Łodzi. W Łodzi jest w marcu ( znalazłam wiadomość na necie) a w Warszawie nie wiem. Może niedługo będzie informacja na forum :?: ;:108
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnnaL pisze:W planach mam wystawę w Warszawie i Łodzi. W Łodzi jest w marcu ( znalazłam wiadomość na necie) a w Warszawie nie wiem. Może niedługo będzie informacja na forum :?: ;:108
Ale ty masz fajnie, że możesz tak daleko pojechać na wystawy, mnie T. nawet do Krakowa nie chciał wziąść. Będę tylko w Sosnowcu, jak co roku, ale jeszcze nie wiem, kiedy będzie. Nie umiem się doczekać, jak tylko poznam datę, zaznaczę w kalendarzu i będę odkreślać dni. W dni poprzedzające wystawę na pewno będę tak rozkojarzona i zamyślona o storczykach, ze nie będę się mogła skupić na niczym innym.
A jak tam twoje Phal.? Kwitną jakieś?
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu do Warszawy mam około 130 km a do Łodzi więcej :P Ale jak się chce zobaczyć coś pięknego i zdobyć kolejny upatrzony storczyk to warto jechać. Mam nadzieję, że na obie wystawy dojadę , bo zależy też czy wtedy będę miała wolne czy będę niestety miała dyżur w pracy. ;:3 U mnie kwitnie w tej chwili niewiele :roll: za to 3 szykują się do kwitnienia ale na kwiatki przyjdzie jeszcze poczekać. ;:65 ;:108
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnnaL pisze:Dusiu do Warszawy mam około 130 km a do Łodzi więcej :P Ale jak się chce zobaczyć coś pięknego i zdobyć kolejny upatrzony storczyk to warto jechać. Mam nadzieję, że na obie wystawy dojadę , bo zależy też czy wtedy będę miała wolne czy będę niestety miała dyżur w pracy. ;:3 U mnie kwitnie w tej chwili niewiele :roll: za to 3 szykują się do kwitnienia ale na kwiatki przyjdzie jeszcze poczekać. ;:65 ;:108
To masz daleko. Ja do Sosnowca mam może kilkanaście km, nie jest więc tak źle. Chciałabym pojechać w pierwszy dzień, bo jest największy wybór, ale to zależy od tego, czy mojemu T. wtedy wypadnie praca czy nie, sama nie mam możliwości dojazdu.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nawet taka odległość jaką mam do Warszawy czy do Łodzi jest drobnostką w porównaniu z wrażeniami jakie daje wystawa - jej atmosfera i możliwość oglądania pięknych storczyków ;:1 No i oczywiście zdobycie kolejnej perełki jest wtedy ogromną radością, ;:80
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wyjaśniła się niespodzianka u mojego phal. eqestris z dzieciaczkami - teraz już widać, że to kolejny pędzik idzie - to już 5 Obrazek ;:77
I on robi mi kolejną niespodziankę - 3 z 5 maluszków przygotowuje się do pierwszego kwitnienia , udało mi się uchwycić na razie jeden Obrazek dwa pozostałe są za maleńkie, by uchwycić je aparatem. ;:1 Jak będą większe pokaże te malutkie pędziki. :tan
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

AnnaL pisze:teraz już widać, że to kolejny pędzik idzie - to już 5
Rekordzista !!!! ;:138
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Celinko dziękuję za odwiedzinki ;:196

A to kolejna malusieńka niespodzianka , bo storczyk jest malusi - phal. modesta i jego pędzikObrazek Jest to drugi pędzik u tego małego rozmiarami storczyka , pierwszy miał w zeszłym roku. Cieszę się jak dziecko ;:1 , bo oba pędziki są moim maleńkim sukcesem. ;:167 Ale ponieważ jest jeszcze taki malutki to na kwiatuszka poczekam pewnie ze 2 miesiące :?: Ale warto ;:77
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
gogi
200p
200p
Od: 27 lut 2009, o 12:50

Post »

Ależ pędzikowe sukcesy - gratuluję. Fajnie będą wygladały te kwitnące keiki ;:138
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale cudne pędziki ci rosną. Zazdroszczę zwłaszcza pędów na equestrisie, ja swojego ciągle próbuję odratować.
Nawet taka odległość jaką mam do Warszawy czy do Łodzi jest drobnostką w porównaniu z wrażeniami jakie daje wystawa - jej atmosfera i możliwość oglądania pięknych storczyków No i oczywiście zdobycie kolejnej perełki jest wtedy ogromną radością,

Co do wystawy, rzeczywiście wrażenia są niesamowite. Jest tyle cudów i zawsze można znaleźć coś dla siebie... Nawet oczekiwanie na wystawę jest przyjemne, bo całymi dniami nie potrafię myśleć o niczym innym, tylko myślę o wystawie, bo to dla mnie najważniejsze wydarzenie w roku i gdy tylko jedna się skończy czekam na następną.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu Tobie chyba i suchy patyk zakwitnie :) taki mikrus i 2 pędzik sukces niebywały :)
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

WOW! Aniu no Phal. eqestris idzie jak burza... już nie mogę sie doczekać fotek z kwitnienia ;:65 No i modesta z pędzikiem... Super!
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu - gogi dziękuję , widziałam na forum takie kwitnące keiki i miały dużo większe korzonki. Moje mają po 2 korzonki a już chcą kwitnąć. ;:224

Dusia myślę, że uda Ci się go uratować , daj mu troche czasu i uzbroi się w cierpliwość. :) Wiem, że czasami pomaga rozmowa z takim kwiatkiem ;:108 ( śmieszne ale coś w tym jest).

Celinko suchy patyk chyba raczej nie zakwitnie chociaż nigdy nic nie wiadomo do końca. A mój phal. modesta jest mikruskiem , bo rośnie sobie w 8 cm doniczce. Mam go od maja 2009 roku, przy pierwszym kwitnieniu miał 2 kwiatuszki. Może i tym razem zaszczyci mnie 2 kwiatuszkami i tym delikatnym zapachem :?: ;:3

Gosiu - kaisog1 dziękuję za miłe słowa. Jak pokażą się kwiatuszki pokażę to cudeńko. ;:196 Oj dobrze żeby wtedy był mój syn w domu, bo ona ma super aparat i byłyby dużo lepsze zdjęcia niż moim. :wink:

Sylwio dziękuję za odwiedzinki i wspólne czekanie. ;:196
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusia myślę, że uda Ci się go uratować , daj mu troche czasu i uzbroi się w cierpliwość. Wiem, że czasami pomaga rozmowa z takim kwiatkiem ( śmieszne ale coś w tym jest).

Na razie sobie jest i czekam na korzonki. Miałam kiedyś podobną sytuację z jedną z lueddemanian, a nawet jeszcze gorszą, bo ona straciła wszystkie korzonki, ale potem zaczęła puszczać nowe i jakoś żyje. Puszcza też nowe liście. Trzymam ją nakrytą doniczką, w korze z mchem, podlewam częściej niż inne. Equestris jest podobnie tylko bez doniczki i w innym pomieszczeniu.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”