Mój ogród -koci raj.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród -koci raj.

Post »

Cudne kotki! A te dwie nierozłączki często tak razem sypiają? Moje przestały ze sobą wojować. Uważam to za sukces :roll:
dangar1
500p
500p
Od: 10 kwie 2011, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sosna1- Te dwa koty nierozłączki to kotka Fredzia i kocurek Kacperek. Bardzo się lubią, często razem śpią i myją się nawzajem. :D
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przerywniki super - co kot, to inny charakter!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
dangar1
500p
500p

Post »

Na jutro zapowiadają deszcz, ale jeśli będzie taki marny jak dzisiaj, to zaczynam sezon prac ogrodowych 2012. :;230 Do poszerzenia jest zeszłoroczna rabata. Jeśli dołożę jej około pół metra, to jest szansa na posadzenie 3-4 kulek z donicy. Miła perspektywa. :heja Tylko czy wytrzymam na takim zimnie te 4-5 godzin? :|Kupiłam worek ziemi .To zobowiązuje. :;230
dangar1
500p
500p

Post »

Udało się!!!! :tan Pracowałam kilka godzin.Było mi ciepło, dobrze się robiło. Rabata poszerzona o około 50 cm, obramowanie rabaty z kostki brukowej też przesadziłam 3 iglaki z dużej donicy i jedną concolorkę, którą miałam już zadołowaną. Ile mam jeszcze miejsca na byliny!!! Warto było. :heja
Może zrobię jutro fotkę.

Za to teraz ledwo się ruszam, bo bolą mięśnie odzwyczajone od pracy.
dangar1
500p
500p

Post »

Kurczę, nie okryłam wszystkich roslin.Pozostało mi ich trochę. Zabrakło mi włókniny. ;:223
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Nie wiem jak to się stało, że zgubiłam twój piękny ogród. Kiedy cię ostatnio odwiedzałam była jeszcze ze mną moja kotka Daszka, niestety już jej nie ma od 23 miesięcy. Bardzo za nią tęsknie i często opłakuję. Mam teraz kocurka Ksawerego, też kochany ale on Daszce do pięt nie dosięga.... przepraszam cię że się tak rozpisałam o mojej kotce.

Piękne masz te kompozycje roślinne, zastanawia mnie tylko dlaczego wszędzie masz założone płotki z siatek - to przed kotami?
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Witaj :wit kociaki super każdy ma swój urok .Ten wkurzony i groźny podoba mi się bardzo.
Matrix2
500p
500p
Od: 29 sie 2010, o 11:44

Post »

Teraz już sobie zaznaczę wątek ... wielokrotnie przeglądałem, zawsze z zachwytem nad ogrodem i pięknymi kotami ale potem umyka mi gdzieś w gąszczu innych tematów i muszę szukać ...
groźny kot, przynajmniej na zdjęciu wygląda na olbrzyma, budzi respekt, rozmarzona syjameczka przypomina mi dzieciństwo kiedy to w naszym domu królowała Katarzyna :) w latach 80-tych nie były jeszcze popularne karmy dla kotów, a ona miała bardzo delikatne podniebienie i trzeba było się sporo natrudzić zeby ją odpowiednio wyżywić :)
Rysiek
dangar1
500p
500p

Post »

Iwa27 - siatki zabezpieczają przed psem. jest trochę narwany i tratował mi rośliny. Siatki nie zabezpieczają całkiem, ale widzę, że je omija i o to chodzi. Trochę mi to utrudnia życie przy plewieniu.Trudno.Szkoda koteczki. Wiem jak to jest. Sporo kotów mi już odeszło i też za nimi tęsknię.

Dymek- ten groźny kocur, jest faktycznie duży, ale trzyma linię, czego nie mogę powiedzieć o innych, moich kotach. :roll:
dangar1
500p
500p

Post »

Sezon 2012 czas zacząć. :tan
Ciepło- aż 6 stopni, nie jest za mokro. Sylwestra spędzę na poszerzaniu rabaty. Jutro kupuję kostkę na obwódki. :tan Będzie super !Znacznie zdrowiej niż na zabawie sylwestrowej. :;230 Byle nie padało.

W domu dziwnie na mnie patrzą. :;230
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Dangar, nie ma dziwne, że Cie w taką pogodę ciągnie do roboty, nie Ciebie jednego :wink: . Jak już pracę wykonasz to daj zdjęcia z poszerzania rabatek - też mnie to czeka - więc ciekawa jestem jak to u Ciebie powychodzi. :D
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danuś, a ja chyba zdejmę okrycia z części rośline. Takie przymrozki, jak zapowiadaja -8 nic złego nie uczynią. Szkoda tylko wykonanej pracy ;:108
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Jola, kurcze, odpowiadasz na moje pytania w myślach zadawane :D :D Sama też zastanawiam się czy nie po zdejmować okryć, dziś u mnie znów około 7-8 na plusie. Ale o ile worki z włókniny łatwo zdjąć, o tyle otulonej altanki, poobijanej zszywkami - będzie trudno. Jak myślisz, jak zostawię (w końcu włóknina przepuszcza powietrze) to bardzo zaszkodzę? Formuowicze straszą rozwojem chorób grzybowych, a Ty co o tym sądzisz?
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Już nieraz zabierałam sie za kombinowanie kolejnej rabaty pod wiosenne nasadzenia. Jakoś zabrać się nie mogę bo ciągle "coś".Ale faktycznie, jak tu odpuścić sobie jakiekolwiek prace ogrodowe przy takiej pogodzie :?:
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”