Ogród - mój azyl - JolantaG cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Hibiskus bardzo ciekawy, zobaczymy jak z zimowaniem.Ja w tym roku kupiłam takiego zwykłego i taż nie wiem czy przeżyje. :wink:
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p
Od: 27 maja 2008, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jolu!

Widzę że wielkimi krokami nadchodzi zakupowe szaleństwo przed nasadzeniami jesiennymi :)
Ja sama już się rozglądam za cebulami :)
x-d-a

Post »

Joluś, fajne zakupy zrobiłaś. Ja ostatnio też kupiłam sporo wrzosów, bo one teraz zaczynają kwitnąć i widać, co się kupuje.
Ciekawa jestem, gdzie je sadzisz i jak przygotowujesz im stanowisko, bo wrzosy bywają dość chimeryczne...
Nadchodzi też czas kupowania cebul, czy masz jakis ulubiony i sprawdzony sklep w necie?
Pozdrawiam :lol:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Jolu! Moje gratulacje i podziw z ukorzenionej róży :!:
Przetacznik wirginijski i na mnie zrobił wrażenie :shock: Niespotykany :!: Wiązówka biała świetnie sie prezentuje w tej rozecie liści przypominającej paproć. Super :!:
Hit jeżówki zielonej ze sklepu komercyjnego jest nabijaniem ludzi w butelkę. To kolba rudbekii szorstkiej. Jeżówki mają zupełnie inne środki.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś piękne zakupy :D W tym roku ogrom roślinek trafiło do Twojego ogrodu, i myślę, że wiele jeszcze trafi :D Wrzosowa rabata wygląda pięknie, a hibiskus cudny :D
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24

Post »

Jolu, zakupu Grandiflory na pewno nie pożałujesz! Ma tak okazałe kwiatosany, że przyciąga zazdrosny wzrok wszystkich sąsiadów :D
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Anna11 pisze:Jolu, super zakupy. Wrzosów niestety nie mam chociaż bardzo mi się podobają. Trzy odmiany i kilkanaście sztuk powinien być ładny kontrast. Pod jakim iglakiem posadziłaś wrzosy widzę kawałek igiełek u góry?
Wrzosy rosną pod srebrnym świerkiem ,,GLOBOSA,,,szczepionym na pniu .
Monia68 pisze:Witaj, Jolu :) Gratuluję udanych zakupów :) Zwłaszcza ketmia bardzo mi się podoba :)
Od dawna uprawiasz wrzosy? Jestem ciekawa, jak u Ciebie się sprawują, bo bywają bardzo chimeryczne...
Wrzosy miałam już parę razy ,ale :? ................Może tym razem się uda . :wink:
grazynarosa22 pisze:No,no,Jolu....zakupy pierwsza klasa :lol: ja też kupiłam wrzosy na nową rabatkę ale jeszcze w doniczkach stoją,czekam na dostawę ziemi z lasu,trochę się boję tych wrzosów bo sporo o nich czytałam....ale co tam,jak "zdechną" to mi iglaczki i bylinki zostaną :wink: :lol:
A na hortensje nabieram ochoty-wczoraj trochę ich obejrzałam :wink:
Może dziś przyjdzie mi paczka-jak poczta się postara- :? i powiedz mi kochana Jolu-kiedy mam to posadzić wg.tego kalendarza :?: :? za tydzień???????????????????????????????????
Moje wrzosy i pozostałe zakupy też jeszcze nie posadzone .Zadołowałam je tylko z doniczkami w chyba już docelowym miejscu . :? Według kalendarza, najlepszy czas na sadzenie to dopiero, za tydzień w piątek . :(
aleksandra odwazna pisze:Jolu bardzo dorodne roślinki kupiłaś :!: :!: :!:
Mam słabość do wrzosów ale one u mnie są krótkowieczne :cry:
Jestem bardzo ciekawa Twojego ogródka.
Majka jeszcze o tym nie wie ale tak myślę żeby Ją namówić na wspólną wyprawę do Ciebie.
Może 12 .IX. przed hortensjowym kiermaszem w OB Wrocław. :?:
No to namów MAJKĘ i przyjedźcie do mnie .Serdecznie zapraszam .
iga23 pisze:Hibiskus bardzo ciekawy, zobaczymy jak z zimowaniem.Ja w tym roku kupiłam takiego zwykłego i taż nie wiem czy przeżyje. :wink:
Nie wiem jak u ciebie ,ale u mnie hibiskusy dobrze zimują .Od zeszłego roku mam 3[pojedyńczego i pełnego fioletowego ,i 1 o pstrych listkach i bordowych pełnych kwiatach .Mam jeszcze 4 sadzonki ,które dostałam od MARII z Wrocławia .]Teraz jeszcze doszedł ten pełny, biały z bordowym oczkiem . :wink:
Lamia pisze:Witaj Jolu!
Widzę że wielkimi krokami nadchodzi zakupowe szaleństwo przed nasadzeniami jesiennymi :)
Ja sama już się rozglądam za cebulami :)
Ja już też kupiłam kilka cebul .Na razie tylko hiacynty ,ale to dopiero początek . :wink:
dala pisze:Joluś, fajne zakupy zrobiłaś. Ja ostatnio też kupiłam sporo wrzosów, bo one teraz zaczynają kwitnąć i widać, co się kupuje.
Ciekawa jestem, gdzie je sadzisz i jak przygotowujesz im stanowisko, bo wrzosy bywają dość chimeryczne...
Nadchodzi też czas kupowania cebul, czy masz jakis ulubiony i sprawdzony sklep w necie?
Pozdrawiam :lol:
Też czytałam sporo o wrzosach .Wcześniej kilka ukatrupiłam ,pomimo ,że sadziłam tak jak pisali . :( Mam też takie z przed kilku lat ,posadzone na patelni ,w byle jakiej glebie,często wylegiwane przez koty ,a rosną pięknie i zawsze kwitną . :? Nie wiem jak zrobię tym razem ,bo na razie są zadołowane z doniczkami pod świerkiem ,,GLOBOSA,, ;:24
Jacek P.... pisze:Witaj Jolu! Moje gratulacje i podziw z ukorzenionej róży :!:
Przetacznik wirginijski i na mnie zrobił wrażenie :shock: Niespotykany :!: Wiązówka biała świetnie sie prezentuje w tej rozecie liści przypominającej paproć. Super :!:
Hit jeżówki zielonej ze sklepu komercyjnego jest nabijaniem ludzi w butelkę. To kolba rudbekii szorstkiej. Jeżówki mają zupełnie inne środki.
Przetacznik i wiązówkę kupiłam w firmie ,,eKOM,,Mają spory wybór .Taką jeżówkę ,niby rudbekię ma też w swoim ogrodzie MARIASEN .Nie jest z niej zadowolona . :(
AGNESS pisze:Joluś piękne zakupy :D W tym roku ogrom roślinek trafiło do Twojego ogrodu, i myślę, że wiele jeszcze trafi :D Wrzosowa rabata wygląda pięknie, a hibiskus cudny :D
Dziękuje .Rzeczywiście w tym roku mnóstwo nowych roślinek kupiłam i myślę ,że jeszcze kupię . :wink: Wszystko przez to forum ,wcześniej to nie miałam o wielu roślinkach pojęcia,netu nie miałam ,a u nas nie było prawie wcale wyboru . :?
igielka78 pisze:Jolu, zakupu Grandiflory na pewno nie pożałujesz! Ma tak okazałe kwiatostany, że przyciąga zazdrosny wzrok wszystkich sąsiadów :D
Cieszę się ,że moje hortensje będą przyciągały wzrok .Po za GRANDIFLORĄ ,mam jeszcze KYUSHU , DARTS LITTLE DOT ,krzaczastą ANABELLE, ASPERĘ ,PIRATES GOLD i jeszcze 1 ogrodową czerwoną NN.Poszukuję jeszcze PINKY WINKY , VANILIE FRAISE,RENHY,koronkową BLUE BIRD,,i dębolistną SNOW QUEEN .
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Aleś znowu zaszalała. Też tak chcę :roll: ale prawdę mówiąc nie za bardzo mam gdzie. Znaczy się miejsce jest, ale warunki nie takie. Chcę tej jesieni przygotować sobie porządnie ziemię pod nasadzenia wiosenne i mam w przyszłym roku zamiar szaleć tak jak ty :lol: :lol: :lol:
Jolu czy hortensja koronkowa to to samo co pikowana?? Jęsli tak to mam taką jaką chcesz sobie kupić i to przez całkowity przypadek, bo została kupiona jako hortensha ogrodowa :lol:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Joluś, zdjęcia ogrodowych piękności cudne !!!
Widzę, że nadal szalejesz z zakupami ;-) ... gratuluje udanych zakupów :D
Nie zaniedbujesz kalendarz biodynamicznego, nooo i z pewnością według niego działasz :lol: Ja niestety, jakoś ostatnio nie wyrabiam czasowo i zapomniałam o kalendarzu :oops:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWA ,myślę ,że koronkowa to ,to samo co piłkowana .Masz fotkę tej swojej ślicznotki . :?:
HALINKO ,jesteś strasznie zabiegana .Przystopuj troszeczkę ,bo żyje się tylko raz i nie tylko pracą .Trzeba mieć czas ,aby cieszyć się jej efektami . :wink:
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Dobrze, ze wpadłem z rewizytą. Dzięki temu wiem, że musze się wstrzymać tydzień z sadzeniem.
I widzę, że wiosenne zakupy w cebulach częściowo nam się pokryły :wink:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Witaj Jolu, u Ciebie zawsze takie piękne fotki kwitnących roślin. Nie mogę się napatrzeć. A zakupy super, szczególnie wrzosy, które bardzo mi się podobają. Szkoda, że już nie mam miejsca w ogrodzie bo na pewno bym je kupił.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

Witaj JOLU, na chwilę przed wyjazdem na swoją działkę, pospacerowałem trochę po Twoim ogrodzie. Współczuję Ci z okazji zasiedlenia w stawie sumików, wiem że się bardzo szybko mnożą, są agresywne wobec innych ryb, i poza nimi nic się w stawie nie uchowa. Jeżeli planujesz wpuścić inne ryby, to musisz się się sumików pozbyć, co do jednego.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bishop ,WIELE OSÓB ZAMAWIAŁO W ,,CEBULACH,,i dlatego mamy podobne roślinki . :wink:
MARCINIE ,u ciebie na pewno znalazło by się jeszcze troszkę miejsca na wrzosy .Warte są tego ,tylko ciekawa jestem ,czy one zechcą u mnie rosnąć . :?
TADEUSZU ,ŁATWO POWIEDZIEĆ ,CZY NAPISAĆ POZBYĆ Się sumików . :? Trudniej z realizacją .Na razie łatwo łapią się na wędkę .Trzeba by spuścić wodę całkowicie ,wyłowić je ,albo prze zimę wymrozić staw .Nie jest to łatwe ,bo mamy jeszcze w nim mnóstwo innych ryb [karpi ,karasi ,kilka szczupaków linów i sumów ]W tym roku jednak będzie trzeba się tym zająć . :?
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Jolu, widzę kolejne ciekawe zakupy. :lol: :lol: Dziękuję za kalendarz ale nie wytrzymam aż tydzień.
Ola mnie wcale nie namawia :lol: :lol: :lol: ;:109
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”