Mój ogród
- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród
Witaj Robaczku. Dziękuję.
Powiem Ci, że mój perukowiec jest jakiś inny a to z tego powodu, że nie ma tych pomponów:). Kwitnie przekwita a kwiaty zasychają. Pokażę jak to będzie wyglądało. A żałuję:).
Tak w miejscu po wycięciu będzie dalsza część ozdobna, które trzebaby jakoś wkomponować w resztę:)
Powiem Ci, że mój perukowiec jest jakiś inny a to z tego powodu, że nie ma tych pomponów:). Kwitnie przekwita a kwiaty zasychają. Pokażę jak to będzie wyglądało. A żałuję:).
Tak w miejscu po wycięciu będzie dalsza część ozdobna, które trzebaby jakoś wkomponować w resztę:)
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale masz piękny ten ogródek .
Taki zadbany i przemyślany
Chciałam napisać Ci jak nazywa się ta roślinka o którą pytałaś u mnie w moim starym wątku na przedostatniej stronie.Pisałaś,że Ty też masz taką i nie wiesz jak się nazywa.To Gajowiec

- kasia82
- 500p
- Od: 25 lut 2012, o 09:36
nemezja ogród przepiękny - właśnie takie typy ogrodów najbardziej mi się podobają. Zieleń pięknie skomponowana z kolorowymi krzewami i kwiatami ... cudownie
nemezja ja też pewnie bym podniosła
Mam podobną donicę i pozwolisz że zmałpuje od ciebie pomysła
, może wyleję macierzankę na trawnik
myślę że fajnie może to wyglądać a macierzanka to jedna z moich ulubionych roślin.

Ale jeszcze zabawna historia z tym związana. Rodziców nie było w domu przez kilka dni. Wrócili pewnej nocy, po tym jak to "stworzyłam". Wstaję rano i widzę, że dzban stoi jak należy czyli ktoś go podniósł. Doniczka, która była w nim leży obok. Pytam czy ktoś to ruszał. Na to tata-No tak, ja.Podniosłem bo ci się przewróciło.![]()
nemezja ja też pewnie bym podniosła

Mam podobną donicę i pozwolisz że zmałpuje od ciebie pomysła

Pozdrawiam
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Witaj Karolino.Obiecałem odwiedziny i oto jestem.Pospacerowałem po Twoich włościach i jestem pod wrażeniem.Masz tu wszystko- krzewy, oczko, pięknie kwitnące kwiaty.warzywa i trawnik.Na końcu coś czego właśnie szukałem.O taki właśnie dzbanek Mi chodziło, a że znalazłem inny równie ładny to i tak jestem zadowolony.Ja go zagospodarowałem inaczej.Do środka nasypałem ziemi i wsadziłem rozchodnika.
- nemezja
- anabanana
- 1000p
- Od: 5 lut 2012, o 12:38
O jakie śliczne jedzenie! Dużo dobrego jedzenia!! 

Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Warzywnik super
A jaka smaczna sałata.
pozdrawiam

pozdrawiam

- PiotrekP
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne masz te klony , w jakim są wieku ? 

- Gosia123A
W ogrodzie wszystko ślicznie rośnie.Podoba mi się

- nemezja
Witam i dziękuję, że zaglądacie mimo mojej długiej nieobecności. Ale już wstawiam nowe zdjęcia.
Na początek kącik różany. Róże dzielą się miejscem z liliami, trzema ostróżkami i w tym roku daliami, których nasadziłam bardzo dużo. Większość wysiewałam i ładnie rosną, zaraz będą kwitły i kilka większych z bulw, podpędzałam je na parapecie od marca w doniczce i już są całe w kwiatach! Co mnie bardzo cieszy bo będzie kolorowo przez cale lato, nawet kiedy róże bedą się zbierały do drugiego kwitnienia.

Na początek kącik różany. Róże dzielą się miejscem z liliami, trzema ostróżkami i w tym roku daliami, których nasadziłam bardzo dużo. Większość wysiewałam i ładnie rosną, zaraz będą kwitły i kilka większych z bulw, podpędzałam je na parapecie od marca w doniczce i już są całe w kwiatach! Co mnie bardzo cieszy bo będzie kolorowo przez cale lato, nawet kiedy róże bedą się zbierały do drugiego kwitnienia.

Witaj po przerwie!
Warto było czekać, bo pokazałaś pięknie ukwiecone rabatki. Pozazdrościć takich różyczek!
Warto było czekać, bo pokazałaś pięknie ukwiecone rabatki. Pozazdrościć takich różyczek!

- nemezja
Przejdźmy nieco dalej:). Oczko dalej nie zamaskowane co razi niektórych, ale obsadziłam je juz na stałe na "zielono". Zrezygnowałam z jednorocznych kwiatów np. bratków. Chociaż miejsce dla dalii się znalazło:).

A tutaj tegoroczna siewka. Zaraz zakwitnie. Wczoraj pryskana, ale widac bez skutku.

Kilka doniczkowych akcentów. Mają się calkiem dobrze:)

Angielki i tunbergia (czekam aż pójdzie w górę:P)

Pergola mam nadzieje, że zniknie pod osłoną pnączy kiedyś:P. Wsadziłam przy niej: minę, dwie kobee, groszek pachnacy, wilca i dwa clematisy:)
Wieczorem reszta:)

A tutaj tegoroczna siewka. Zaraz zakwitnie. Wczoraj pryskana, ale widac bez skutku.

Kilka doniczkowych akcentów. Mają się calkiem dobrze:)

Angielki i tunbergia (czekam aż pójdzie w górę:P)

Pergola mam nadzieje, że zniknie pod osłoną pnączy kiedyś:P. Wsadziłam przy niej: minę, dwie kobee, groszek pachnacy, wilca i dwa clematisy:)

Wieczorem reszta:)
- nemezja
asia2 witaj i dziękuję. Wybacz, że nie odpisałam od razu ale nie spodziewałam się tak szybkiej odpowiedzi, za która bardzo dziękuję:).
Obiecany ciąg dalszy. Teraz moje naj naj naj od zawsze i na zawsze:). Ich nigdy za dużo i mimo, że mam kilkanaście to i tak wysieję nowe:).Nie wiem w zasadzie za co je lubię, chyba za kolory( chociaż niebieski to nie mój ulubiony:) i że przyciągają wzrok, a w kępach prezentują się bajecznie:). Ostróżki trwałe.

Obiecany ciąg dalszy. Teraz moje naj naj naj od zawsze i na zawsze:). Ich nigdy za dużo i mimo, że mam kilkanaście to i tak wysieję nowe:).Nie wiem w zasadzie za co je lubię, chyba za kolory( chociaż niebieski to nie mój ulubiony:) i że przyciągają wzrok, a w kępach prezentują się bajecznie:). Ostróżki trwałe.

- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piekne kwiaty,ale roze po prostu cudowne 

- Gosia123A
Ale masz piękne roślinki.Kompozycje szokując e.Podoba mi się
Czy Fotosik masz opłacany?