Moje kwiatuszki cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
kwiato_maniaczka
1000p
1000p
Od: 6 lip 2008, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

wiesz marzenko wydaje mi sie ze dracena wonna mi zmarzła troszke bo ma takie miękkie listki niektóre ale mam nadzieje że wszystko będzie ok;) dużo podlewasz oleandry? do podstawka czy do doniczki?
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2008, o 06:39

Post »

Dużego oleandra podlewam do ziemi (nie mam tak dużego podstawka).Małe sadzonki-do podstawka.Ziemia jest cały czas wilgotna,ale nie za mokra.Jedną sadzonkę małą trzymam w pracy.Prawie codziennie muszę go podlewać ,bo jest ciepło i szybko ziemia wysycha.Jak raz nie podlałam to wszystkie gałązki zwiędły.Już się bałam ,że zmarnuje się.Ale jak tylko dostał wody to odżył i teraz staram się pilnować żeby miał mokro.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Marzenko moje maluszki też są z jesiennych wymian, ale nie rosną tak szybko. Mam nadzieję , że teraz wiosną ruszą :) Hibki na pniu są drogie - to prawda.
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44

Post »

Ślicznie Ci Hibki rosną. Ja swoje trzy też chcę w formie drzewka poprowadzić, nawet wyższego niż metr, a ceny niskich drzewek są powalające.
Jak robisz odżywkę z drożdży?
kwiato_maniaczka
1000p
1000p

Post »

marzenko jak trzymam je na balkonie to podlewam nawet 2 razy dziennie na podstawek, Jak myslisz nawozić przy każdym podlewaniu?

katrino marzenka już pisała jak robi roztwór z drożdzy bodajże 3 strony wstecz, dokładnie nie pamiętam, też chciałabym poprowadzić hibka w formie drzewka ale nie wiem czy będe potrafiła, Mam obcinać boczne odrosty??
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczęta
pisałam ,jak robię miksturę z drożdży ,ale mogę napisać jeszcze raz.Kostkę drożdży dzielę na 6 kawałków i jeden kawałek wrzucam na 5 l wody.Kilka dni stoi i już można podlewać.W tamtym tygodniu jeden kawałek rozpuściłam w 4 l wody i od razu podlałam bo nie miałam wcześniej przygotowanego roztworu do podlania.Podlewam raz na tydzień kwiaty balkonowe a raz na dwa tygodnie -domowe.Jak się zapomnę to domowe dostaną od czasu do czasu co tydzień odżywkę.Resztę drożdży zamrażam w zamrażalniku i wyjmuję wtedy kiedy są mi potrzebne.Siostra podlewa też storczyki drożdżami ,ale chyba słabszym roztworem(ja nie mam storczyków to nie wiem).Tą odżywką podlewam też rośliny ogrodowe.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

Oj chyba nie doczytałam muszę nadrobić :)
Asiu to nic trudnego, na razie pozwól mu rosnąć, bocznymi odrostami się nie przejmuj, tym zajmiesz się potem, tylko czubka nie ucinaj ;) Miałam gdzieś jakiś artykuł jak zrobić taką formę, ktoś też tu chyba wklejał. Jeśli przetrwał awarię sprzętu to go wkleję dla Ciebie, a może ktoś ma i się podzieli?

Marzenko dziękuję ja gapa wcześniej nie zauważyłam tego przepisu :)
kwiato_maniaczka
1000p
1000p

Post »

Katrino, jutro posadzę sadzonkę czerwonego hibka i niech sobie rośnie:) Byłabym wdzięczna za ten artykuł:) sama spróbuje też coś poszukać na ten temat:)
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Spróbuję z tymi drożdżami-akurat mam takie kanistry 5 litrowe na wodę. :wink:
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

Asiu u mnie wkleiłam, Basiu ja właśnie wrzuciłam drożdże do kanistra po destylowanej. Marzenko nie zakręcać go?
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu
ja nie zakręcam,bo to będzie fermentowało lekko.Jak będziesz dłużej trzymała to lepiej wynieś na balkon albo na dwór bo trochę będzie śmierdziało.(śmierdzi jak gnojowica).
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

W takim razie jutro ląduje na balkonie :) Dziękuję Marzenko.
kwiato_maniaczka
1000p
1000p

Post »

też jutro zrobie ten roztwór;) katrino lecę do Twojego wątku zobaczyć artykuł:)
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Marzenko , może nie doczytałam , lub gdzieś przeoczyłałm . Na co jest ta mikstura z drożdży ? . Czy do wszystkich kwiatków ? Zainteresowało mnie to .
kwiato_maniaczka
1000p
1000p

Post »

Ktosiu marzenka napisała że podlewa nimi doniczkowce, roślinki balkonowe i ogrodowe również.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”