Jak to z moim ogrodem było...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jak to z moim ogrodem było...

Post »

Dawidzie, czyżby jeżówkomania ;)
Zdziwiłbyś się, to "tak dużo cyni" to zaledwie rozpikowane 14 sadzonek, ale za to każda rozgałęzia się na maxa :)
Specjalnie dla Ciebie :)

Obrazek
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
haszka
200p
200p
Od: 5 cze 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

jakie piękne pysznogłówki a co to za kwiatek pod ich zdjęciem?
Pozdrawiam Halina.........

Druga miłość Haszki - ogród
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

haszka pisze:jakie piękne pysznogłówki a co to za kwiatek pod ich zdjęciem?
Czy to kleome?
Ślicznie kwitnie ci słoneczniczek. Mój jeszcze nie zakwitł, ale po tej wodzie długo nie odbijał.
Jeżówki i pysznogłówki też masz śliczne.
Mogę się do ciebie uśmiechnąć ;:113 o zebranie nasionek czerwonej pysznogłówki?
:wit
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

Allle masz kwiatuchy cudne.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zgadza się to Kleome ciernista :)

Marylu, ma sie rozumieć że tak. Tym bardziej, że ta rozrośnięta kępa różowej pysznogłówki to od Ciebie ;:196

A ja kopę dół pod oczko wodne. W sumie już wykopałam, teraz muszę zakupić folię i dalej do dzieła.
Tak mi się marzyło od dłuższego czasu. nie wiem czy zda egzamin, bo nie mam możliwości podłączenia filtra; ale żadnych ryb tam nie będzie :) Póki co dół stanowi nie lada atrakcje dla dzieciaków.

Halinko, Jowa- dziękuję i zapraszam :)
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Ja też chyba będę musiała wykopać oczko.
Tylko komarów nie lubię. :wit
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z tym oczkiem to już w ogóle momentami mam dość a jeszcze nawet w połowie nie zrobione. Wygląda to tak. Dół wykopany od kilku dni- popadało, uklepało... ok. Dzieciaki znalazły swietną zabawę w tym dole.
Wczoraj przyszła folia. Zatem przystępujemy do działania. Mój 7 letni syn, stwierdził że to basen i on będzie się kąpał :roll: W ślady za nim poszły 2 najmłodsze córki i wszyscy wrzeszczą i drą mordki na całego bo chcą się kąąąąąąąąąąąąąpaćććććććc!!!!!!!! No to ja sobie myślę- masz babo co chciałaś!!!
Zdenerwowało mnie to bardzo, ale to jeszcze nie koniec. Najmłodsza córka (20-miesięcy) zaczęła wrzucać co popadnie do wody ;:14 (zabawki z piaskownicy uciaprane w piachu...) Już widzę tą codzienną walkę :roll:

Kolejna sprawa. Pomyślałam, ze brzeg oczka obłożę kamieniami ze skalniaka, a resztę wysypę drobnym żwirem. Ale jak się okazuje kamienie ze skalniaka są całe uciapane w ziemi (o czym wcześniej nie pomyślałam), no i to oznacza, że każdy kamień będę musiała umyć.... Sprawę utrudnia fakt, że to nie będzie mycie wężem bo takiej możliwosci póki co nie ma, tylko każdy kamień do wiadra z wodą... Skomplikowane i szalenie pracochłonne.
I jakoś zupełnie nie wiem w jaki sposób obsadzic roslinność wokół oczka czy w samej wodzie ;:14 Naczytałam się tyle madrosci nim zamarzyło mi się oczko i myślałam ze jestem wystarczająco "zasobna" w wiadomości, tymczasem pojęcia nie mam co i jak w praktyce... Laik totalny. :cry:

Jeszcze marzę o kładce nad oczkiem. Ale gotowy zakup to ponad 500 zł zatem M. mi obiecał, że skonstruujemy coś takiego. Zastanawiam sie tylko jak- bo mój ślubny ma 2 lewe ręce do tego typu rzeczy. Do tego opóźnione żniwa i wykopki za pasem, czyli prace polowe do grudnia, w praktyce to oznacza, że w tym roku o mostku powinnam zapomnieć :(

Przepraszam za brak zdjęć, ale nie mam baterii w aparacie co oznacza zupełny brak możliwosci zrobienia, wgrania i dodania zdjęć. A najbliższy punkt z "pędzącymi królikami" mam 5 km stąd, więc zakup przy okazji, niewiadomo kiedy...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Mariolu masz wspaniałe okazałe kępy roślin.....floksy, monarda, jeżówka....niesamowicie przyciągają wzrok w takich dorodnych ukwieconych grupach. .....No i dalie coś pięknego, ta kremowa ma niesamowity kwiat....cudo ;:138
Widzę, że oczko Twoje powstaje bardzo burzliwie 8-) :lol: dzieciaczki bardzo podekscytowane....ale pomalutku i sie oswoją z nim, przyzwyczają i nie będzie juz taką kąpielową atrakcją :wink: :lol:
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Tak, tak jeżówkomania ;:108

Ta dalia jest przepiękna! :)
kropelka pisze:Obrazek
dangar1
500p
500p
Od: 10 kwie 2011, o 20:42

Post »

Piękne masz rośliny i kopozycje. Tym cenniejsze, że zrobione z takim trudem, kiedy czasu masz mało. Życzę dalszych pomysłów i ich reralizacji. :wit ;:138
Awatar użytkownika
Joyce
100p
100p
Od: 8 cze 2010, o 10:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bajecznie kolorowo u Ciebie Mariolko :wit Podziwiam pracę jaką włożyłaś w swój ogród, tym bardziej, że z dziećmi znaleźć czas nie jest łatwo ;)
Będe do Ciebie zaglądać i z chęcią pooglądam co dalej będzie się zmieniać w Twoim ogrodzie ;)
pozdrawiam Agnieszka
ogród - pasja i miłość
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

jejku, przepięknie tutaj ;:138 ;:138
i znowu widze dalie......oj zaczynam jużmieć symptony daliówki :;230 :;230
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, Dawidzie- dziękuję
Dangar, Joyce, Shiral- dziękuję i zapraszam :)

Zatem relacji ciąg dalszy z budowy oczka. Od rana wzięłam się za ogałacanie skalniaka. Kilka taczek kamieni wyszorowałam szczotką w wiadrze wody tzn. kilku wiadrach ;) Ułożyłam wokół oczka kamienie, póki co tylko te największe. Jutro myślę dołożyć mniejsze rozmarowo kamyki. Będę musiała chyba uciąć nadmiar folii obok oczka i to koniec???
Roślinki wodne mi się marzą, ale nie mam pojecia jakie odmiany i w jaki sposób je wsadzać, żeby się nie okazało, że zaraz ziemia wypłynie i zrobi mi się bajoro z błotem, czego bardzo bym nie chciała, oj nie!
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystko kwitnie.
Na pierwszym planie modrzew, który planuję prowadzić w formie kuleczki, nie jest szczepiony, to zwykłe drzewko (po tym jak padł mi okaz szczepiony za 49 zł wolę eksperymentować na takim za 10 zł :))

Obrazek
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

rany ale turki...... :shock: a moje takie małe....... :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”