Moje zielone cztery kąty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hi hi... czytam to a nade mną walą pioruny i ulewa szaleje... monotematycznie się zrobiło... dziś nastąpiło jakieś cudowne przemieszczenie, bo taka pogoda to owszem, miała być... ale na Pomorzu Zachodnim i w Wielkopolsce :wink:
W zależności od prognoz mieszkałam już w Małopolsce i na zachodzie, ale żeby aż tak? :shock: :lol:

Krzysiu, gunera? Kiedy pojawiła się w tle Chopina, pomyślałam, że zapytasz i uwieczniłam ją solo, więc masz ją tu z osobistą dedykacją :lol:

Obrazek

Obrazek
... zabójczo wygląda wiosną :lol:

No i w oknach od jednej strony czarno, a od drugiej już słonko :D
I burza się oddala :D
Ale podlało !!! ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Witaj Gosieńko :D :!:
Cudny "...ten Twój kawałek ogrodu...", zachwyciłam się szczególnie ismenką. A czy dobrze widzę w tle - glicynia :?:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz oko, Gosiu :wink: glicynia czyli wisteria... może kiedyś doczekam się kwiatów... a na to warto czekać :lol:

Kochani, u nas po kolejnej burzy, ogród pachnie mokrą korą, jak ja to lubię... róże i begonie jakby mniej :(
Dzisiejsza porcja zdjęć, wybaczcie gorszą jakość, ale były problemy sprzętowe i robiłam trzy podejścia do tych samych ujęć, z czego ostatnie przed chwilą... no i nieostro wyszły, część musiałam w ogóle odpuścić, a z lampą w plenerze to nie to :?

Malwy zakwitły :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I budlejka... z gościem :wink:

Obrazek

Mój malutki pięciornik już nie jest malutki :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

liska pisze:gorzata czyżbyś skorpionem była? jak ja?
Ojej skorpionem to jest moja mama.......
Fajna rozmowa była u Grzesika o znakach zodiaku :wink:

Gosiu winobluszczem chcesz się zarastać????
Lepiej coś ładnie kwitnącego, mniej ekspansywnego, chyba że chcesz żeby Cię zarosło......na amen
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu, winobluszczem to ja chcę zarastać tą paskudną siatkę i widok za nią... więc musi być ekspansywnie :?
Ekspansywny zresztą miał być rdest, a dopiero po trzech latach zaczyna sensownie porastać kratownicę... u mnie piach, że ho ho :evil:
Wiciokrzewy raczej mi się nie udają...
Najchętniej to bym wszędzie akebię miała...
No właśnie, zapomniałam na amen... moje obie tegoroczne sadzoneczki idą w górę ;:26
Jedną niechcący zachaczyłam na wiosnę kosiarką :oops: ale odbiła z części podziemnej :D

Obrazek

Grzesiu - łogrodniku, autorytecie nieoceniony - może być akebia docelowo? :wink:
Awatar użytkownika
Jaśmina
100p
100p
Od: 11 cze 2009, o 15:51

Post »

Zdjęcie kotecka -zdjęciem roku :D :D :D !!! A ogródek pikny pani , oj pikny , dużo pracy i serducha widać ... a jak gwarno... :D . I choroba różana ,widzę , postępujaca :D :D :D
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jaśminko, choroba postępująca, ale towarzyszą jej przyjemne omamy...że jeszcze mam miejsce :lol: :lol: :lol:

Kurczę, ja się dziś nie pochwaliłam najważniejszym :wink:
W drodze z pracy zajrzałam do ogrodniczego... tak sobie... na chwileńkę... zobaczyć co nowego... i trafiłam na rozładowywanie dostawy :lol:
Sami rozumiecie, że nie mogłam inaczej - zakupiłam za jedyne 19 PLN hortensję bukietową z pięknymi pąkami, krzak prawie metrowy...
Bardzo się starałam zrobić zdjęcie, ale jak już wcześniej wspomniałam - problemy techniczne, więc tylko takie coś :?

Obrazek

Zakwaterowałam ją w kąciku "przykarcerkowym" :wink: , ale już widzę, że czuje się tam samotna :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Gosia, jak zobaczyłam, że jesteś "początkująca" i potem te zdjęcia, ech...
Ty coś kłamiesz, no nie? ;-)
Masz cudowne malwy, uwielbiam te kwiaty, niestety u mnie łapie je taka rdza, że muszę zrezygnować.

Jeśli chodzi o chorobę różaną - życzę jak najlepszych postępów ;-) U mnie jest już zaawansowana i powiem z dumą, że nie rokuje poprawy :-)

Trytomę posiej, na Twoich piaskach powinno jej być jak w niebie :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

Gosiu dziękuję dziękuję dziękuję za świetne fotki gunery. Fajnie że zrobiłaś jej fotkę.
To wspaniała bylina. Uważam że jedna z ładniejszych :D Już nie mogę się doczekać kiedy ją
na żywo zobaczę :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Gosiu jestem z rewizytą ,podziwiałam gunerę i pomyślałam że 4 takie wielkie roślinki i już nic w moim ogrodzie by się nie zmieściło .
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

100krotka pisze:Masz cudowne malwy, uwielbiam te kwiaty, niestety u mnie łapie je taka rdza, że muszę zrezygnować.
U mnie jedną odmianę coś próbowało chwycić, ale się nie dała... poza tym ślimonie :evil:
No, ale wyrosła masa liści a i pąków mnóstwo :D

W zeszłym roku jedna malwa kwitła mi do połowy... grudnia :shock:
e-genia pisze:podziwiałam gunerę i pomyślałam że 4 takie wielkie roślinki i już nic w moim ogrodzie by się nie zmieściło
U mnie to jedna stanowiłaby problem... na szczęście zawsze mogę ją oglądać pod palmiarnią :wink:
Zajrzyjcie do ogródka Gosi - g.kiecko... ona ma ją u siebie :D

U mnie dziś upał niemiłosierny, ale w planach koszenie... czyli 10 minut rozwijania kabla + 10 minut koszenia + 10 minut zwijania :lol: :lol: :lol:
I już pół godzinki zagospodarowane :wink:
Wprawdzie słonko się chwilowo skryło, ale dziś miało nie padać... tylko dziś :roll:

I muszę się Wam pochwalić, jaka dzielna dziś byłam: weszłam do ogrodniczego po preparat na mrówki... i wyszłam tylko z preparatem na mrówki :lol:
A stało tam tyle tego i kusiło, nogawek się czepiało... ale ja twarda byłam :lol:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pada :shock:
I wierz tu w prognozy :wink:
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Pogoda dziś była wyjątkowo nieznośna. Będąc rano w Gliwicach musiałam 2h poczekać na kogoś w aucie... No myślałam, że zdechnę. Przyznam się, że trawę mam już po kolana (moje, 176cm potworka), ale w tym upale to nie mam ochoty nic z nią robić. ;-PP
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Witaj Gosiu zwabiło mnie do Ciebie Twoje poczucie humoru ;:109 pamiętasz u Grzesia łogolony i ....... ;:112

Przeszłam Twój wątek i masz cudna działeczkę i dużo pięknych roślin a ta fotografia kota Super ;:109
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Łogrodnik autorytet?????
A chcesz młoteczkiem ;:164

Tutaj każdy z nas jest czyimś autorytetem.....
Każdy ma inne pomysły...które spodobają się komuś innemu, a komuś nie.....
No to jesteś rozgrzeszona.......
Ale winobluszcz :?
A milin Ci się nie podoba???

http://www.atlas-roslin.pl/gatunki/Campsis_radicans.htm
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”