Andzin sen - ogród początki....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Andzin sen - ogród początki....

Post »

Felu... nowy owszem ... mam telefon i w nim jest lepszy aparat:;230. Ale już wiem, że w sierpniu będę miała porządny sprzęt., bo skończą się raty za telewizor i weźmiemy dobry aparat też na raty :heja
Oczywiście linie pozrywało i nie mieliśmy światła od 18tej do 23 prawie wczoraj. Gorzej, bo u mojej mamy światła nie ma od piątku wieczorem!! To jest dopiero kanał...

Geniu taka zima dla mnie ładna jest tylko na fotkach, czekam z utęsknieniem na wiosnę.

A wczoraj wieczór przy kominku, zanim zgasło światło. Oczywiście przed kominkiem skóra z niedźwiedzia czyli moja śpiąca kicia :;230

Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Andziu-z tym zalodzeniem to prawdziwy koszmar!Jak rośliny?9poza zalodzonym drzewkiem,które pewno da sobie rady)Równoważą niemiłe ekstrema natury ciepło kominka i kot w pełnym błogostanie.
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Zawsze patrząc na ocean mamy słońce przed sobą i to niestety troche oślepia kamerkę i przerkłamuje światło, ale rano i wieczorem jest fajnie. Ja się z niej cieszę, bo jak jest kiepska pogoda to wystarczy pojechać nad morze, tam zwykle? jest ładniej. Teraz przed wyjazdem mogę sprawdzic jaka jest pogoda.
Super, że Ani ciągle mniej i mniej. Hi, hi, obyś kompletnie nie zanikła, albo nie zamieniła się w Małą Mi , wiesz, tą z krainy Muminków. Dobrze, że kocica nic o tym nie wie, bo inaczej już ostrzyłaby pazury na małą Mi, a tak słodko śpi wsród margerytek (a może margarytek?)
A piosenki zawsze mile widziane.
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jakże miło w domciu podczas gdy za oknem zima szaleje. :D
Co to tam Ci rośnie kole kominka..jakiś zaczyn?

Ania na pewno jest zapracowana czyli... przysypana nie tylko śniegiem ale i paierzyskami. :wink:
Aniu do piątku mało zostało. :wink:
Słonka życzę i uśmiechu. :wit
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu, ja mam cicha nadzieje, że natura jest na tyle mądra i zapobiegliwa, że w większości przynajmniej poradzi sobie z tym paskudztwem lodowatym i zimnem. A tym czasem czekamy z wiosnę razem z kotem przed kominkiem :tan

Eluśka, no początek roku pracowity... mam nadzieję, że troszke już będzie lżej. Brakuje mi bardzo pracy w ogródka dla odreagowania...
A Twoje bystre oczko zauważyło... chlebek rośnie koło kominka :heja taki "mój" z otrębów...

Obrazek
regulamin Andziu
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Aniu !
Zapoznałam się z Twoją prezentacją Marzenia o Ogrodzie od początku ! Przede wszystkim jestem pod wrażeniem Twojego entuzjazmu i optymizmu - przy takim nastawieniu ogród musi być piekny ! Bo i roślinom przekażesz dobrą energię...
Napisałaś ,że będziesz miała "bałagan i rozgardiasz i będzie rosło wszystko, co Ci przyjdzie do głowy..." - bardzo mnie zaintrygowało Twoje podejście...Tworzysz ogród spontanicznie , jest to zupełnie inna droga , niż ja wybrałam...Będę z ciekawością śledziła efekty !
na razie drewniany taras bardzo mi się podoba, też myślę, że posłuży 100 lat. Sprowadzone kamienie mają piękną barwę , skalniaki nabierają kształtu...
Ciekawa jestem , jakie prace zaplanowałaś na nowy sezon jako pierwsze?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Cię Izo bardzo serdecznie u mnie! Cieszę się, że do mnie wpadłaś.
Plan prac na wiosne już przygotowany, bo najpierw trzeba wjechać ciężkim sprzętem. Trzeba wyrównać teren, wykopać dołu pod rynnami na zbiorniki na deszczówkę, wytyczyć podjazd (ok. 300 m kw) i skończyć ogrodzenie z 2 stron chociaż, bo tylko część działki jest zagrodzona...ufff
Następny krok to murki oporowe z tego zgromadzonego kamienia (ok. 100 mb co najmniej w różnych miejscach. Tu znalazlam zastosowania dla podkładów kolejowych - stopnie do połączenia róznych poziomów, ewentualnie część murków chce zrobic w formie takich "tarasów" jakie widziałam u Ciebie nad strumykiem...
No a w tak zwanym międzyczasie będę obsadzać dalej skalniak, skrzynie na tarasie, brakuje jeszcze schodów z tarasu, zrobimy pergolę od zachodniej strony... Oczywiści troszkę warzyw w kącie za domem.
Mam już zgromadzone canny (12 odmian) i kilkanaście dalii. Canny będę w tym roku sadzić do donic chyba jeszcze, a dalie na pewno znaj jakiś kącik.
Wsadziliśmy jesienią 2 paulownie - nie wiem czy jeszcze nie zmienia miejsca...
Oj.... ale się rozpisałam... a to dopiero początek....
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Widzę Aniu że i u Ciebie zima zaszalała i strasznie oblodziła wszystko..
Ale masz śłicznego kiciusia i jaki "wypasiony" jest :)
Ale masz planów na wiosnę :) tylko ciepełka czekac :)
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, plany bardzo ambitne ! Zaczynasz od poważnych prac budowlanych, sadzenie później . Jak już będzie architektoniczna struktura ogrodu, dalej pójdzie łatwiej. A dopiero rośliny wszystko "ubiorą". Trzymam kciuki za realizację !
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Andziu-to sprecyzowane i rozległe plany okołodomowo-ogrodowe!
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Celinko, no zaszalała ta zima i nie puszcza... A koteczek to się do swojej "pańci" upodobnił :;230

Tamaryszku, mam nadzieje, że uda mi się zrealizować wreszcie ten plan ogrodowy, bo juz mamy wszystkie media w domu i nie będzie więcej wykopów na działce. Został jeszcze do wybudowania garaż, ale mam na niego ciekawy pomysł - mam nadzieje, że uda się go zrealizować. Na działce mamy kilka poziomów skarp i w jednej z nich chcemy "utopić" ten garaż. W większej części cały byłby schowany w ziemi i połączony z mini-piwniczka na wina (bo powstanie też mini-winnica).

Ewciu, plany na razie sprecyzowane u mnie w głowie, zobaczymy jak będzie z ich realizacją :D Na razie cieszę się tym, że już mam ogólny zarys tego wszystkiego.
Przyznam szczerze, że bardzo pomogło mi to, że napisałam teraz to wszystko. Nabrało to bardziej realnych kształtów ;:138
regulamin Andziu
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Aniu ;:138 super plany...będzie piwniczka. :D
Musi się spełnić. ;:108 ..przecież to nie jest takie trudne znając Ciebie...tylko trochę czasu potrzeba.
Jak tam chlebuś już upieczony? :wink:
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, nawet nie wiesz jakie to miłe jak ktoś wierzy w Ciebie... ;:196
Chlebek już zjedzony, dzisiaj będę piec następny i bułki dla synalka. Ale gdzie mi tam do wypieków Anaki... Ja zwyczajnie na drożdżach...
regulamin Andziu
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pomysł z garażem zapowiada się interesująco...! Na pewno taka budowla nie jest ozdobą ogrodu, a możliwość wkomponowania w teren zmienia sytuację. Na pewno będzie fajnie.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Aniu ale drożdżowe ciasta to moje ulubione :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”