Mój ogród-mariasen cz.3
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Majko nie chodziło mi o to czy masz tylko czy znasz tego powojnika.A co do kwitnienia,to jeszcze ho ho..On malutki jest..i całkiem nie podobny do powojnika.Wygląda tak krzewiasto i liście zupełnie inne !ale odpowiada wyglądem opisom.A kwitnie dopiero od lipca do września ale nie wiem którego roku od chwili posadzenia!
Poczekamy!
Maryna.

Maryna.
-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję za podanie strony ,przeczytałam.Dzisiaj spróbuję je opryskać profilakrtycznie na grzyba,o ile nie będzie padało
.Powojniki pięknie się prezentują w szczególności pełne.Catalpa ma jasne liście (Aurora?),ja również niedawno zakupiłam catalpę ale zwykłą, tylko że była dość rozgałęziona i trochę ją podskubałam aby wglądała na drzewko o wysokiej koronie.Akację zakupiłaś szczepioną?Czy to Robinia włochata?

Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniko, u mnie dzisiaj nie pada ale wszystko jest nasiąknięte wodą. Powojniki jakoś lepiej znoszą deszcze niż piwonie czy irysy.
Ewo, ja moje piwonie tez opryskam profilaktycznie.
To akacja aurea o żółtych liściach i cudownie pachnąca, jest szczepiona. Katalpa tez aurea. Lubie rośliny o żółtych liściach bo bardzo rozświetlają ogród.
Mario, nie taki powojnik chciałam kupić ale tez jest bardzo ładny. Czekam jeszcze aż zakwitnie błękitny anioł.
Beatko, też się tego trzymam.
Idę trochę do ogrodu, na razie nie pada, jest słoneczko ale jest dosyć zimno. Podobno w przyszłym tygodniu ma być ładna pogoda. Muszę wyznaczyć miejsce dla nowych drzew. Akacja ma ponad trzy metry wysokości.

Ewo, ja moje piwonie tez opryskam profilaktycznie.
To akacja aurea o żółtych liściach i cudownie pachnąca, jest szczepiona. Katalpa tez aurea. Lubie rośliny o żółtych liściach bo bardzo rozświetlają ogród.

Mario, nie taki powojnik chciałam kupić ale tez jest bardzo ładny. Czekam jeszcze aż zakwitnie błękitny anioł.

Beatko, też się tego trzymam.

Idę trochę do ogrodu, na razie nie pada, jest słoneczko ale jest dosyć zimno. Podobno w przyszłym tygodniu ma być ładna pogoda. Muszę wyznaczyć miejsce dla nowych drzew. Akacja ma ponad trzy metry wysokości.
- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mario, to akacja o żółtych liściach i białych kwiatach, pachnie cudownie. Mam już taką ale jak w tym roku zakwitła to stwierdziłam ze muszę mieć jeszcze jedną przy ławce. Kupiłam dużą bo nie chcę czekać aż zakwitnie.
Iga, miałam dziewannę ale kwitła na żółto. Ta Twoja jest wysoka?
Akacja naprawdę pięknie pachnie, w tym roku mogłam się o tym przekonać. I liście też są ozdobne, to super drzewko.
Iga, miałam dziewannę ale kwitła na żółto. Ta Twoja jest wysoka?
Akacja naprawdę pięknie pachnie, w tym roku mogłam się o tym przekonać. I liście też są ozdobne, to super drzewko.