Mój ogródek - chatte /cz.5/
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izuniu skoro mówisz, żeby wysiać tą bazylię to powiedz mi jeszcze kiedy.
Bo to roślinka wybitnie ciepłolubna, więc może teraz jeszcze za wcześnie.
Bo to roślinka wybitnie ciepłolubna, więc może teraz jeszcze za wcześnie.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Bożenko, właśnie mówię, ze troche trzeba jeszcze poczekać, ale jak ta sadzonka przetrwała zimę, to chyba już nic jej nie będzie 
Cieszę się Gabi
Krysiu, jeżeli reflektujesz na gałązki barbuli, to nie widzę problemu
Bo na ukorzenioną sadzonkę musiałabyś poczekać.
Niebieskich kwiatów mam trochę więcej, choćby mikołajek płaskolistny, dzwonek brzeskwiniolistny, len.
Rzeczywiscie jednak nie ma ich tak wiele, może dlatego każdy niebieski (nie fioletowy) tak ściąga wzrok i sprawia, ze dążę, zeby go zdobyć za wszelką cenę! Wariactwo kompletne
Grażynko, podobno ma być ciepły kwiecień i gorący maj. Myslę, ze jak pod konieć marca wysiejesz na balkoniku, to powinno być w sam raz
Witaj Ewuniu! Miło Cię gościc
Gdybyś nie znalazła barbuli w sprzedaży, to mogę Cie dopisać do listy "barbulowej" ;)
Mam nadzieję, ze w tym roku będę się mogła pochwalić jeszcze jedną taką uroczą rosliną, ale boję się pisać, zeby nie zapeszyć ...
Dziękuję za czarnuszkę! U mnie pełne były różowe, były białe, a niebieskie tylko pojedyncze
Grzesiu, Ty też?
Wiem, teraz jak na niego patrzysz, to jakby bardziej fioletowy niż niebieski? ;) W realu na pewno jest odwrotnie 
A ja będę miała teraz bratki całkiem niebieskie - jak mi wzejdą
Tym razem mam świeże nasionka, darowane z serca, to może nareszcie się uda ...
A za tego dziękuję

Cieszę się Gabi

Krysiu, jeżeli reflektujesz na gałązki barbuli, to nie widzę problemu

Niebieskich kwiatów mam trochę więcej, choćby mikołajek płaskolistny, dzwonek brzeskwiniolistny, len.
Rzeczywiscie jednak nie ma ich tak wiele, może dlatego każdy niebieski (nie fioletowy) tak ściąga wzrok i sprawia, ze dążę, zeby go zdobyć za wszelką cenę! Wariactwo kompletne

Grażynko, podobno ma być ciepły kwiecień i gorący maj. Myslę, ze jak pod konieć marca wysiejesz na balkoniku, to powinno być w sam raz

Witaj Ewuniu! Miło Cię gościc

Mam nadzieję, ze w tym roku będę się mogła pochwalić jeszcze jedną taką uroczą rosliną, ale boję się pisać, zeby nie zapeszyć ...
Dziękuję za czarnuszkę! U mnie pełne były różowe, były białe, a niebieskie tylko pojedyncze

Grzesiu, Ty też?

A ja będę miała teraz bratki całkiem niebieskie - jak mi wzejdą

A za tego dziękuję

- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Izuś. Dzięki serdeczne. Oczywiście, że piszę się na patyki. Spróbuję oczywiście ukorzenić bo jest to cudo.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Izuś
kochana jesteś
bardzo chętnie dopiszę się na listę barbulową
Jeśli wcześniej ją dostanę w jakimś sklepie to dam znać, żeby inni skorzystali
Aby Tobie coś zostało na tym krzewie
Czarnuszki u mnie same się sieją i nigdy nie wiem w jakim miejscu się pojawią. Po zebraniu nasion latem chętnie ci trochę podeslę jeśli chcesz
Są takie delikatne i zwiewne
Pasują też do róż!!!
miłego dnia!
kochana jesteś

Jeśli wcześniej ją dostanę w jakimś sklepie to dam znać, żeby inni skorzystali

Czarnuszki u mnie same się sieją i nigdy nie wiem w jakim miejscu się pojawią. Po zebraniu nasion latem chętnie ci trochę podeslę jeśli chcesz

miłego dnia!

- chatte
- Przyjaciel Forum
Ewuś, nie ma sprawy
Bozenka mówi, ze barbulę dobrze jest mocno przyciąć, więc dla kilku osób na pewno "patyczków" starczy
Za czarnuszkę dziękuję. U mnie też sama się wysiewa, ale coraz mniej, bo u mnie coraz mniej miejsca na jednoroczne, a są takie, które lubie bardziej od czarnuszki ;) Ale dziękuję za propozycję

Za czarnuszkę dziękuję. U mnie też sama się wysiewa, ale coraz mniej, bo u mnie coraz mniej miejsca na jednoroczne, a są takie, które lubie bardziej od czarnuszki ;) Ale dziękuję za propozycję

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
IZo ,piękna ta twoja barbula .Ja też mam ,ale jeszcze malutką ,posadzoną jesienią .Wiosną ostro się ją przycina,aby się zagęściła ,bo jeśli ma takie pojedyńcze badylki ,nie wygląda zbyt okazale .
A to moja barbula ,okryłam ją ,ale jeszcze nie patrzyłam jak wygląda .Zdjęcie z jesieni ,zaraz po zakupie.

PEROVSKIA ,też warta posadzenia .
A to moja barbula ,okryłam ją ,ale jeszcze nie patrzyłam jak wygląda .Zdjęcie z jesieni ,zaraz po zakupie.

PEROVSKIA ,też warta posadzenia .
- chatte
- Przyjaciel Forum
Jolu, przepiękna ta perowskia! To Twoja?
Ją tez juz mam, tylko jeszcze nie jest tak okazała. Zakwitła, ale trochę zniekształcona była przez podróż. Przypuszczam, ze jak ją teraz przytnę, to pokaże co potrafi
Trochę kwiatków miała, to moze się wysiała? Wiem, ze też znajdzie alatorów na forum ;)

A Twoja barbula wygląda bardzo ładnie. Moja nie była wiele większa i nie przycinałam nic, a wyrosła na piękny krzaczek
Twój bedzie taki sam, a może większy? ;)
Dalu, o perowskii bardzo trudno cokolwiek znaleźć w internecie, ale osoby, które ją mają twierdzą, ze nie ma jakichś szczególnych wymagań. Lubi słońce
Ją tez juz mam, tylko jeszcze nie jest tak okazała. Zakwitła, ale trochę zniekształcona była przez podróż. Przypuszczam, ze jak ją teraz przytnę, to pokaże co potrafi

A Twoja barbula wygląda bardzo ładnie. Moja nie była wiele większa i nie przycinałam nic, a wyrosła na piękny krzaczek

Dalu, o perowskii bardzo trudno cokolwiek znaleźć w internecie, ale osoby, które ją mają twierdzą, ze nie ma jakichś szczególnych wymagań. Lubi słońce