Hrsta, ślicznie dziękuję za identyfikację moich NN

Ewuniu, dziękuję

Kasiu, miło mi

Moniu, pojutrze będą zdjęcia piwonii dla Ciebie, nooo i czekam na Ciebie w moim ogrodzie

Iduniu, ja w miejsce żarnowców chcę posadzić azalie. Tak do końca, to nie wiem, czy będę miała sumienie je wyciąć. Musiałabym to zrobić zaraz jak przekwitną, bo wtedy wyglądają nie za ciekawie. Jak przegapię ten moment, to potem będzie ciężko, ponieważ wtedy, według mnie, najpiękniej się prezentują, zwłaszcza jesienią

Agnieszko, dziękuję

Moniko Droga, pięknie dziękuję

Olu, dziękuję

Dala, w najbliższym czasie będę ukorzeniała pęcherznice, to mogę wysłać ukorzenione sadzonki, albo jak chcesz gałązki do ukorzenienia, one bardzo łatwo się ukorzeniają

Alu, ojjj, ostatnio mało śpię

Jollluś, ślicznie dziękuję

No i na koniec kalendarz biodynamiczny na następny tydzień

Księżyc w najbliższym tygodniu przybywa i znajdzie się w I kwadrze 31-go maja.
Duże rysunki liścia i owocu wskazują iż mamy przed sobą kwadry liścia i owocu najlepsze do siewów i zbiorów roślin wydających owoce nad ziemią.
Według ekologicznego poradnika księżycowego dni oznaczone sadzonkami i nasionami będą najkorzystniejsze do wszelkich siewów, sadzenia, przesadzania roślin owocowych, liściowych oraz kwiatów. Nadchodzący tydzień jest bardzo korzystny do zbioru warzyw liściowych oraz ziół m.in. liści pokrzywy, babki, brzozy.
Zioła będą najwartościowsze, najbogatsze w czynniki leczące. Pozyskuje się przede wszystkim liście, kwiaty i całe rośliny zielone. Zbiory przeprowadzać najlepiej rankiem po obeschnięciu rosy. Dni oznaczone rysunkiem sadzonki są korzystne do rozmnażania krzewów ozdobnych przez tzw. odkłady.
W tych dniach też można wykonywać z nich przetwory np. syropy, susz.
Siewy do gruntu licznych kwiatów jednorocznych i dwuletnich m.in. nasturcji, lewkonii, rezedy, malw, naparstnic, niezapominajek, goździków oraz ziół, także warzyw ciepłolubnych ogórków, dyni, kukurydzy, fasoli szparagowej przeprowadzać można każdego dnia poza 31-szym maja.
Wtedy również najlepiej wysadzać rozsadę pomidorów i innych roślin ciepłolubnych, także roślin liściowych oraz kwiatów.
http://ww6.tvp.pl/4915,20090427902203.strona