Ali uśmiechnięty ogród cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alutko-Płateczku kochnie -witaj.
Ty mnie odwiedzasz tak często, a ja nie. Przepraszam, staram sie nadrabiac. Nie daje rady wszędzie i tak szybko. Sama wiesz. Cudne krokusiki w doniczce. Ja mam tylko dwa kolorki.,a będe szukała innych na jesień.
Co tak Aluniu narzekasz, brak Ci czasu??Mnie też -dzień teraz mógłby byc dla mnie 3 razy dłuższy. Po pracy -po 15 jest nie za wiele czasu aby sie w ogrodzie wyżyć.Ale co robię ile sie da,aby potem móc m wywozic na działke i wszystkim sie chwalic przed ni -a co :P :lol:
Aluniu -miłego wieczorku
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu. Śliczne te kwiatki. A zdjęcia coraz ładniejsze. Miłego wieczoru
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Alu ale piękne ;:109
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

dziękuję Wam za odwiedzinki :) oj Giguś... żebym ja o 3 była... tak się składa że śpioszek jestem i rano leniuchowania nie jestem sobie w stanie odmówić :oops: a po szkole to przeważnie 17-18 a nawet 21 jestem w domu ;/ zostaje sobota ale też mam rano angielski i wracam o 15 a w niedziele nie pracuje....

Jak tylko mam chwilkę to po mału coś tam robię, ale za dużo rzeczy w kolejce... czekam więc na długi dzień:) chodź już dziś prawie do 18 było widno ;:63

i coś czuję że tak bardzo chcieliśmy wiosny a za nim się nie obejrzymy będzie już po niej :D
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry Wam :) nie wyspałam się ale już jakoś nie mogę zasnąć... a przyuważyłam dziś sikorkę czarnogłową (albo ubogą) bo ciężko je odróżnić :)

Czy myślicie że na prawdę mogę wsadzić już lilie, liliowce i serduszkę do ziemi? z tą serduszką to w ogóle :cry: bo zapomniałam o niej i zajrzałam parę dni temu i pędy klapły... wsadziłam ją do doniczki ale jak na razie nic nie dało :( myślałam, żeby wysadzić ja do ziemi ale skoro jest tak osłabiona to nie zmarznie mi?
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Osobiście wstrzymałabym się z serduszką, chuchaj i dmuchaj w doniczce. Niech się wzmocni. Trzymaj w chłodzie. Jak wyjdzie - hartuj przez pewien czas wystawiając doniczkę za dnia na zewnątrz. Chyba będzie lepiej, gdy trafi do ziemi, kiedy się już ustabilizuje pogoda.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

chyba masz rację... a serduszka ma palowy korzeń... bo mój był bardzo długi i wsadziłam go na sztorc...

A dziś jeszcze przy śniadanku pierwszy raz widziałam gila !! ;:63 fajowy :D
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

liska pisze:
snowflake pisze:ech dzisiaj mam pozimowy kryzys :cry: chciałabym już być na emeryturze, poświęcać się tylko ogrodowi, być niezależna od innych... ech... mam dosyć braku czasu, zabiegania i aj szkoda gadać...

Dobrej nocy wszystkim życzę :wink:
ja też tak chcę
i ja bym tak chciała...... ;-)
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

snowflake pisze:Ale mam coś dla Was :)
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
ależ piękne te krokusiki, i tulipanki też
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu witaj :!: Wiosennie u Ciebie i kolorowo .Widzę ,że asortyment nasienny już masz ,tylko pogody trzeba i do roboty :!:
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

uprzejmie donoszę,że jutro wysyłam patyki - ucięłam takie krótsze :lol:

wpakowałam Jaśmin - patyki koloru popiołu
Hortensja twinky-pinky
budleje różowa i granatowa
i trzmielina zielono białą

góra przycięta jest na skos :lol:
x-d-a

Post »

Alu, mam nadzieję, że kryzys masz już dzisiaj za sobą, obudziłaś się rześka, wypoczęta i pełna energii.

Niestety, marzec to jest kiepski miesiąc jeśli chodzi o samopoczucie i wszystkich mniej lub bardziej, rzadziej lub częściej dopada chandra, deprecha, dół i jak by to paskudne samopoczucie jeszcze nie nazwać.

Życzę Ci mimo wszystko miłego dnia. :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu w domu masz już przedsmak tego co niedlugo nastąpi
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich :)

Aniu dziękuję za odwiedzinki :) miło mi Cie u mnie gościć :wink:

Oj Iduś... asortymentu nasion to na parę lat starczy :) właśnie mam plan zrobienia ogniska i nowej rabatki, a właśnie się zastanawiam jak to jest z paleniem liści gałęzi... czy można? nie można? czy w ogóle jest dozwolone? wiem że nie powinno się palić wilgotnego materiału bo to bardzo toksyczne, a nie chciałabym siebie i innych truć... Wiecie może jak to jest?

Tess... jakże mam Ci dziękować :) ja teraz mam patyczkowy szał... przechodzę gdzieś przypadkiem no to myk coś
:D lepiej dużo bo i tak tylko niektóre pewnie się przyjmą... a właśnie te patyczki to do ziemi i gdzie trzymać? na dworzu? w chłodnej ciemnej piwnicy i potem na dwór? niby piszą że w piasku a potem na ogródek w ziemię ale nie wiem czy to dobry pomysł bo jak już jakiś korzonek w piasku będzie to potem go zrujnuje...

Dalo :) no już troszkę lepiej bo dzień się dłuższy robi... ale właśnie denerwuje mnie że nie mam kiedy na podwórku robić... chciałabym wszystko od razu a tak się nie da :evil:

Jakuch oj tak tak :)w sumie to aż tak bardzo nie wyczekuję nastąpienia bo przyjemniej dłużej żyć nadzieją, bo jak już coś nastąpi to wiadomo że odstąpi... :wink:
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Nie dziękuj :lol: :lol:

ciekawa jestem czy one się ukorzenią, tzn jaśmin na pewno....
nigdy tak nie ukorzeniałam.....no ale oby :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”