I moje zdumienie nie miało granic - mają zielone końcówki.
Wsadziłam zatem do wody, żeby napęczniały a jutro robię pierwsze sadzenie.

Grażynko, z tych niecierpków co ja kupiłam ?kogra pisze:A ja dzisiaj zajrzałam do moich mikroskopijnych bulwek niecierpków od Izy.
I moje zdumienie nie miało granic - mają zielone końcówki.
Wsadziłam zatem do wody, żeby napęczniały a jutro robię pierwsze sadzenie.![]()
Witam nowego gościa !justynaz pisze:Pięknie tu u Ciebie. Oczu nacieszyć nie mogę tymi liliowcami! Normalnie cuda. I tak pięknie zebrane w całość. Nic tylko podziwiać.
Pozdrawiam
Gabrysiu, to Ci serdecznie polecam żółta rzodkiewkę, wyśmienita jest, taka lekko mocniejsza, a jak smakuje. Własnie biała i ta żółta w ubiegłym sezonie najlepiej sobie chwaliłyśmy ;)Gabriela pisze: Alu, niecierpka będę miała pierwszy raz i sama jestem ciekawa jak to będzie.
Muszę jeszcze kupić heliotrop, ale jeszcze nie widziałam u nas.
Rzodkiewki żółtej nie jadłam, za to białą tak.
Grażynko, mi chodziło o to, czy to też masz niecierpki waleriana .kogra pisze:Iza w zeszłym roku podzieliła się ze mną nasionkami i jeśli były od Ciebie to tak.
Pięknie wzeszły ale w pewnym momencie złapały jakieś choróbsko i zaczęły marnieć, więc zrobiłam na nich krechę.
Jakież było moje zdziwienie kiedy jesienią wyrzucając resztki znalazłam malutkie bulwki w ziemi.
Zebrałam i teraz jutro będę sadzić a jak wzejdą to.......na balkonik.![]()
Alu, jeśli znajdę, bo na razie nie widziałam, to spróbuję.alana pisze:Gabrysiu, to Ci serdecznie polecam żółta rzodkiewkę, wyśmienita jest, taka lekko mocniejsza, a jak smakuje. Własnie biała i ta żółta w ubiegłym sezonie najlepiej sobie chwaliłyśmy ;)Gabriela pisze: Alu, niecierpka będę miała pierwszy raz i sama jestem ciekawa jak to będzie.
Muszę jeszcze kupić heliotrop, ale jeszcze nie widziałam u nas.
Rzodkiewki żółtej nie jadłam, za to białą tak.
Heliotrop mam jeszcze z poprzedniego roku, już nawet wysiałam kilka ziarenek.
liska pisze:Gabisia masz moją ukochana kobee i kolorową gazanię
a jeśli chodzi o portulakę to wysiewałam 2 razy i nic nei wzeszło
k-c pisze:Gabrysiu - widzę sezon nasionkowy rozpoczętya te nasionka to tanie są u Ciebie ... u nas żeby takie tanie dostać to trzeba się nachodzić :P
kryska pisze:No i już zaczęło się kupowanie nasion, za chwile wysiewanie do skrzyneczek, itd. itp.Sama radość. Gabrysiu a kolanko podleczone?
Hi...hi... masz rację...rosea pisze:Wspaniałe zakupy nasionkowe. My, wszyscy maniacy ogrodowi, przebieramy nogami w blokach startowych. Tylko kiedy ta wiosna da sygnał do startu?