Juluś, cudny prezent dostałaś !
W rozszyfrowaniu, niestety, nie pomogę Mam tylko jeden ostrokrzew, który ma czerwone owoce, nie mam zdjęcia, więc skorzystam w netu.
Joluś, ja mam tylko jeden krzew kupiony 2 lata temu i w tamtym roku miał takie czerwone owoce. W tym roku, jak byłam kilka dni temu na działce, nie zauważyłam czerwonych owoców. Jak będę w przyszłym tygodniu, to dokładnie na niego popatrzę i zrobię zdjęcie.
Na 100% to będą pstrolistne odmiany Ilex aquifolium, ale nie chcę źle oznaczyć, które . Ten pierwszy przypomina 'Argentea Marginata' drugi mógłby być 'Golden van Tol', ale może spytaj w dziale identyfikacji?
Jolu kochana teraz dopiero zoriętowałam się ,ze jestem chyba pierwszy raz u Ciebie. Masz bardzo ładna działeczkę ,dużo kwiatów , piękny skalniaczek, ale Twój staw z tymi liliami wodnymi to cudo. Podobają mi się zdjęcia w jaki sposób je eksponujesz.
Genia
Geniu -dziękuje za odwiedzinki i cieszę się ,że ci się podoba mój ogród .
Mam nadzieję ,że na wiosnę będzie jeszcze piękniejszy ,bo nakupiłam wiele cebulowych.
Zapraszam ponownie .
WITAJ JOLUNIU. dziękuje Ci za odpowiedź.
Kotek przeuroczy-niech zostanie-taką mieć Pańcie jak Ty to skarb (mysli kotek i zostanie).
Ja z zapytaniem o grudnika, jest piękny. czy dawno go kupiłas ?, ja teraz rozpoczęłam poszukiwania i co nieco od dziewczyn dostałam.
Pozdrawiam Jolunia i miłego dnia życzę