Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jolu sporo ciekawych nasionek kupiłaś , szałwia ,ostróżka, astry ,łubiny kolorowe ,smagliczka . Jesienią i ja wysiałam smagliczkę w kilku miejscach w ogrodzie ,mam nadzieję że to co piszą jest prawdą ,że ta roslina nie ma zadnych wymagań wręcz uwielbia suche i słoneczne miejsca , takiego ci u mnie najwięcej więc niech się rozłazi będą piękne słoneczne polany . Dimorfoteka to ładne kwiatuszki na pewno Ci się spodobają , mnie zaciekawiła mieszanka bylin ciekawe jakie roslinki wchodza w skład - dowiemy sie wiosną oczywiście :lol: , a w len i ja chcę się zaopatrzyć :wink: .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Jolu, ależ zaszalałaś z nasionkowymi zakupami , widzę mnóstwo pięknych kwiatów, a obok jednorocznych śliczne byliny, uwielbiam Firletkę, tworzy przepiękną różową kępę, i świetnie się rozrasta :D , a i warzywka do chrupania latem, super :D
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Udało mi się zobaczyć wszystkie nasiona. Hura! Szałwię powabną możesz nie traktować jako rośliny jednorocznej, bo ładnie się rozsiewa sama. Czyli jak ją posiejesz w tym roku to zagości u Ciebie na dobre. Co do smagliczki to uważam jej ekspansywność za dużą zaletę. Pięknie wyglądają duże jej kępki w ogrodzie. A zawsze przecież można część zlikwidować jeśli za mocno się rozrośnie.
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Agnieszko72 mnie smagliczka zauroczyła w czyimś ogródku, jest wieloletnia. :lol: Zgadzam się w zupełności z Izą i Elą, że to że jest ekspansywna to wydaje mi się być zaletą.....No chyba, że się mylę i to okaże się dosyć uciążliwe :evil: Elu to Mieszanka bylin do ogródków skalnych, ale konkretnych nazw roślin nie wymienili :( Dimorfoteka też mi się podoba :lol:
AGNESS witaj u mnie :lol: Firletka podobała mi się na opakowaniu, ale z tego co piszesz to dobry wybór
Rivendel Ty dzielna kobieto boisz się smagliczki??? :P :P
x-ja
---

Post »

Jolu tak sobie pomyślałam ,że pięknie będą wygladać polany kwitnących floksów i smagliczki . Od Igi dostałam nasionka floksa gwiażdzistego , może Cię zainteresuje kolejna kwiecista polana ,jeden problem kwiatuszki są jednoroczne. Wysokosc 15-20 cm , roślina bardzo obficie i długo kwitnąca . Ja sieję podobają mi się kwiatuszki , jej wysokość i pora kwitienia .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu, firletka jest super roślinką, tak wyglądała moja kępka, pierwszy raz kwitła po posadzeniu , jesienią dostałam od znajomej małą kępę a wiosną wyglądała już tak

Obrazek
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

tija pisze:Jolu tak sobie pomyślałam ,że pięknie będą wygladać polany kwitnących floksów i smagliczki .
Elu masz rację, takie zestawienie też mi się podoba. To chyba wysieje smagliczkę na skarpie obok floksów szydlastych od Ciebie :lol: Tylko ona pewnie zakwitnie dopiero na drugi rok :( Ale cóż poczekam..
AGNESS Ty już masz dorodną kępkę tej firletki :P , a u mnie ona też pewnie zakwitnie dopiero w drugim roku :(
x-ja
---

Post »

Jolu niestety musisz się uzbroić w cierpliwość i poczekać rok aż zakwitnie , ale póżniej już będzie się tylko rozrastać i zagęszczać . Ale będzie ładniutko chociażby dlatego że będzie rosła na skarpie , ja takiego ustrojstwa nie posiadam , a szkoda .
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witaj Jolunia. ja taka ciekawska, a dopiero dzisiaj zobaczyłam nasionka. Super zakup. A kiedy zaczynasz sianko?
Pozdrowienia i miłego dzionka.
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Giguś sianko zaczynam na dniach :lol: , ale na razie wysiewam tylko to co na torebeczce ma LUTY :lol:
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Witam Jolu byłam już kiedyś w twoim ogródku i śledziłam twoje, a właściwie
Wasze postępy, bo twój M wkłada tam wiele pracy. Za tak krótki okres idzie Wam
bardzo dobrze.
To ja podziwiałam twoje robótki i odnalazłam cię by się przedstawić. Cieszy mnie
że mamy wspólne zainteresowania.Jednak myślę, ,ze ogród pochłania więcej czasu
i daje więcej przyjemności. Postaram się śledzić twoje poczynania na działce i wiem
że dasz sobie radę,Robiąc piękne robótki, będziesz umiała stworzyć piękno nadziałce.
Widziałam już twoje zakupy. Będzie Pięknie ;:12
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

danutab pisze: Cieszy mnie że mamy wspólne zainteresowania.Jednak myślę, ,ze ogród pochłania więcej czasu
i daje więcej przyjemności. Postaram się śledzić twoje poczynania na działce i wiem że dasz sobie radę,Robiąc piękne robótki, będziesz umiała stworzyć piękno nadziałce.
Widziałam już twoje zakupy. Będzie Pięknie ;:12

Danusiu witam serdecznie u mnie i zapraszam kiedy tylko będziesz miała ochotę :lol: Wiosną zabieramy się z M do dalszej pracy na działce, jeszcze parę pilnych rzeczy jest do wykończenia, a potem to już kosmetyka i dopieszczanie. Wiesz z tymi robótkami to teraz mam pewne wyrzuty, bo chciałabym coś "podłubać", ale nie mam kiedy :? bo jak na razie to robótki przegrywają z forum ogrodniczym :P
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jolu ja znam ten ból, też odkąd kupiłam działkę też cały wolny czas poświęcam
jej. Jeśli chodzi o pracę na działce to zawsze się znajdzie tak to już jest. Kosmetyka
działki jak to ujęłaś to też praca tylko dająca większą przyjemność.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Właśnie dzisiaj wysiałam pierwsze nasionka: żeniszka, lobielii, szałwi i kobei...Strasznie jestem ciekawa czy wzejdą... Poczytałam trochę o kobei... :? /qurcze jak to się odmienia?/ i podobno różnie to bywa z tymi wschodami.. :evil:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czyli sezon wiosenny Jolu zaczęłaś. Kobea jest piękna, ale właśnie ponoć grymaśna ze wschodzeniem. Raz posiałam na balkonie. Całkiem nieźle rosła, ale słabo kwitła. Potrzebuje sporo słońca, a ja mam balkon na wschód i raczej niewiele go u mnie. A kobeę masz fioletową czy białą?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”