Moje spełnione marzenie... tu.ja cz.1
- Onak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lip 2006, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Izuniu-możesz zerknąć do mnie -dziś wkleiłam nowe zdjęcia! Kompozycji z rojnikami również
Pozdrawiam!

Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie
Na moim balkonie

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzisiejszy dzień można uznać za udany. Pogoda dopisała. Była u mnie Ania - Raczek z sąsiedzką wizytą. I mój ogródek wzbogacił się o 3 nowe roślinki. Nawet Kajtek został ułaskawiony i po miesiącu poszedł na działkę. Rozlewu krwi nie było. Mały kociak uciekał, a matka po prostu ignorowała psa siedząc bezpiecznie na bunkrze.
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Iza nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę,że miałam możliwość zobaczenia twojej działki w realu.
Zobaczyłam piękną leśną rabatkę,rabaty z piwoniami,różami,nowymi krzewami np.dereniem,krzewuszką,bzem.
Masz już na prawdę dużo nasadzeń i to ciekawych roślin.
Duży sad z jabłoniami,czereśniami i wielkim dębem też robi wrażenie.
Mogę potwierdzić,że basen jak najbardziej nadaje się na oczko wodne.
Natomiast bunkier ma naprawdę grube mury,chyba jednak musi zostać.
Trzeba tylko pomyśleć jak z tego co brzydkie zrobić coś fajnego.
Iza masz głowę pełną pomysłów,więc na pewno sobie poradzisz.
Zobaczyłam piękną leśną rabatkę,rabaty z piwoniami,różami,nowymi krzewami np.dereniem,krzewuszką,bzem.
Masz już na prawdę dużo nasadzeń i to ciekawych roślin.
Duży sad z jabłoniami,czereśniami i wielkim dębem też robi wrażenie.
Mogę potwierdzić,że basen jak najbardziej nadaje się na oczko wodne.
Natomiast bunkier ma naprawdę grube mury,chyba jednak musi zostać.
Trzeba tylko pomyśleć jak z tego co brzydkie zrobić coś fajnego.
Iza masz głowę pełną pomysłów,więc na pewno sobie poradzisz.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- tu.ja
Witam wszystkich i dzięki za odwiedziny!
Wygląda na to,że mój bunkier chociaż nie jest pospolitą architekturą działkową nie wzbudził takich emocji jak basen. Sądząc po wpisach moja koncepcja zamiany go na "zielony dach" - skalniakowy zyskała poparcie. Spróbuję wykorzystać go również jako piwniczkę do przechowywania zimowego cebul i roślin. Poprzedni właściciel twierdzi,że to była jego przechowalnia warzyw i owoców. Miało być tam sucho, ale nie jest. Może da się coś z tym zrobić...
Pogoda dzisiaj spisała się na medal. Było w końcu sucho i słonecznie, a godzinach południowych nawet bardzo ciepło. Rośliny posadzone.Niestety kopiąc dołek pod białą tawułkę od Ani wykopałam jakiś korzeń-niekorzeń. Sama nie wiem od czego to jest. Wydaje mi się,że nic wcześniej tam nie sadziłam. Wygląda na to,że jakieś straty zawsze muszą być. Spady pozbierane. Nawet zaczęłam szykować miejsce na rabatach dla cebul wiosennych. To oczywiście wiązało się z wykopywaniem pewnych pozostałości po poprzednich właścicielach.
Wbrew temu,że jutro już zaczyna się wrzesień u mnie wciąż kwitnie wiele kwiatów. Jednak pewne poślizgi w terminach też maja swoje plusy. Wciąż zakwitają nowe mieczyki i dalie. Róże kwitną w najlepsze, szczególnie moja biała( która jako pierwsza zaczyna w czerwcu i jako ostatnia kończy we wrześniu- październiku). Może ktoś wie co to za odmiana...
Muszę się pochwalić,że dostałam od sąsiadki kawałek żółto kwitnącego krzewu - to chyba dziurawiec wielkokwiatowy czy jakoś tak.Mam nadzieję,że się przyjmie.
A to kilka fotek dzisiejszych:

Wygląda na to,że mój bunkier chociaż nie jest pospolitą architekturą działkową nie wzbudził takich emocji jak basen. Sądząc po wpisach moja koncepcja zamiany go na "zielony dach" - skalniakowy zyskała poparcie. Spróbuję wykorzystać go również jako piwniczkę do przechowywania zimowego cebul i roślin. Poprzedni właściciel twierdzi,że to była jego przechowalnia warzyw i owoców. Miało być tam sucho, ale nie jest. Może da się coś z tym zrobić...
Pogoda dzisiaj spisała się na medal. Było w końcu sucho i słonecznie, a godzinach południowych nawet bardzo ciepło. Rośliny posadzone.Niestety kopiąc dołek pod białą tawułkę od Ani wykopałam jakiś korzeń-niekorzeń. Sama nie wiem od czego to jest. Wydaje mi się,że nic wcześniej tam nie sadziłam. Wygląda na to,że jakieś straty zawsze muszą być. Spady pozbierane. Nawet zaczęłam szykować miejsce na rabatach dla cebul wiosennych. To oczywiście wiązało się z wykopywaniem pewnych pozostałości po poprzednich właścicielach.
Wbrew temu,że jutro już zaczyna się wrzesień u mnie wciąż kwitnie wiele kwiatów. Jednak pewne poślizgi w terminach też maja swoje plusy. Wciąż zakwitają nowe mieczyki i dalie. Róże kwitną w najlepsze, szczególnie moja biała( która jako pierwsza zaczyna w czerwcu i jako ostatnia kończy we wrześniu- październiku). Może ktoś wie co to za odmiana...
Muszę się pochwalić,że dostałam od sąsiadki kawałek żółto kwitnącego krzewu - to chyba dziurawiec wielkokwiatowy czy jakoś tak.Mam nadzieję,że się przyjmie.
A to kilka fotek dzisiejszych:

- agape
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
Dobry wieczór! Jak miło nacieszyć oczy Twoimi zdjęciami po cieżkim dniu! Tyle koloru! Masz piękne dalie Izo! A te złółte z duży oczkiem- takie ciekawskie, zaglądaczki.
Fajnie Ci zarosły przy pieńku. Pamiętam jak były malutkie. Ja też mam pieniek. Wolę o nim nie myśleć dziś. Oby jak najdłużej u Ciebie gościło lato! I pogoda i w ogrodzie!
Jak pomyślałam, że bedziesz miała skalniak na tym bunkrze- to jest świetny pomysł! Piękna oprawa dla grillowania! Wspaniała! Będzie rewelacyjny zakątek!
Fajnie Ci zarosły przy pieńku. Pamiętam jak były malutkie. Ja też mam pieniek. Wolę o nim nie myśleć dziś. Oby jak najdłużej u Ciebie gościło lato! I pogoda i w ogrodzie!
Jak pomyślałam, że bedziesz miała skalniak na tym bunkrze- to jest świetny pomysł! Piękna oprawa dla grillowania! Wspaniała! Będzie rewelacyjny zakątek!
- tu.ja
Marto - jesień do mnie też zagląda, nie da się tego ukryć. Kwitną rozchodniki okazałe, marcinki, wrzos i chryzantema. Jednak liczę na to ,że zdąży zakwitnąć moja ostatnia lilia, która ma dopiero pąki i słoneczniki ozdobne też. Czy masz na myśli te wysokie kwiaty? To chyba słoneczniczek szorstkolistny. Został mi w spadku. Mam go w dużych ilościach. Jeśli chcesz, to nie ma problemu.
Aniu! Dzięki,że znalazłaś tyle ciepłych słów dla mojej działki. Sama widziałaś,że czeka mnie jeszcze ogrom pracy by można było to nazwać ogrodem. Na wszystko jednak potrzeba czasu i pieniędzy ( nie da się ukryć). Mam nadzieję,że za rok może dwa dzięki Forum i cudownym ludziom(którzy tu są )efekty mojej pracy będzie widać wszędzie i to gołym okiem.
Aniu! Dzięki,że znalazłaś tyle ciepłych słów dla mojej działki. Sama widziałaś,że czeka mnie jeszcze ogrom pracy by można było to nazwać ogrodem. Na wszystko jednak potrzeba czasu i pieniędzy ( nie da się ukryć). Mam nadzieję,że za rok może dwa dzięki Forum i cudownym ludziom(którzy tu są )efekty mojej pracy będzie widać wszędzie i to gołym okiem.
- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Izo, mam jedno fajne zdjęcie pokazujące jak zogospodarować taki bunkier, mogę Ci podesłać:-).
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- tu.ja
Witam wszystkich ciepło i słonecznie!
Kocico - zdjęcie bardzo fajne - pozwala optymistycznie spojrzeć na problem bunkra.
Nie wiem czy to kara za niedzielne kopanie czy po prostu starość, ale wstałam mocno połamana. Kręgosłup daje mi popalić chociaż specjalnie wczoraj się nie przepracowałam ( bywało gorzej).
Dzisiaj zaczyna się wrzesień, dzieci wracają do szkoły ( w końcu będę miała dostęp do kompa w normalnych godzinach) i dla mnie ten dzień zawsze jest początkiem jesieni ( bez względu na pogodę).
A na dzień dobry zdjęcia z mojego prawie jesiennego balkonu:

Kocico - zdjęcie bardzo fajne - pozwala optymistycznie spojrzeć na problem bunkra.
Nie wiem czy to kara za niedzielne kopanie czy po prostu starość, ale wstałam mocno połamana. Kręgosłup daje mi popalić chociaż specjalnie wczoraj się nie przepracowałam ( bywało gorzej).
Dzisiaj zaczyna się wrzesień, dzieci wracają do szkoły ( w końcu będę miała dostęp do kompa w normalnych godzinach) i dla mnie ten dzień zawsze jest początkiem jesieni ( bez względu na pogodę).
A na dzień dobry zdjęcia z mojego prawie jesiennego balkonu:

- agape
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
Izuniu! Przykro mi czytać, że tak jesteś obolała! Uważaj Ty na siebie, kręgosłup to nie żarty!
Jak Cię boli, to odpuść sobie, masz rację czasem sam spacer z aparatem na dziełkę jest wystarczający. A mnie radzisz się oszczędzać, a sama co? ;:78
A czy można będzie zobaczyć to zdjęcie od Kocicy, czy to p.w.?
Jak Cię boli, to odpuść sobie, masz rację czasem sam spacer z aparatem na dziełkę jest wystarczający. A mnie radzisz się oszczędzać, a sama co? ;:78
A czy można będzie zobaczyć to zdjęcie od Kocicy, czy to p.w.?