Moje spełnione marzenie... tu.ja cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lip 2006, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Izuniu-możesz zerknąć do mnie -dziś wkleiłam nowe zdjęcia! Kompozycji z rojnikami również :-) Pozdrawiam!
Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie ;:173
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Izuniu co rusz nas zaskakujesz ,myślę ze można zaryzykować i posadzić roślinki .na pewno z czasem jak to zarośnie będzie bardzo ciekawie :D :D :D pozdrawiam milutko
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzisiejszy dzień można uznać za udany. Pogoda dopisała. Była u mnie Ania - Raczek z sąsiedzką wizytą. I mój ogródek wzbogacił się o 3 nowe roślinki. Nawet Kajtek został ułaskawiony i po miesiącu poszedł na działkę. Rozlewu krwi nie było. Mały kociak uciekał, a matka po prostu ignorowała psa siedząc bezpiecznie na bunkrze.
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Iza nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę,że miałam możliwość zobaczenia twojej działki w realu.
Zobaczyłam piękną leśną rabatkę,rabaty z piwoniami,różami,nowymi krzewami np.dereniem,krzewuszką,bzem.
Masz już na prawdę dużo nasadzeń i to ciekawych roślin.
Duży sad z jabłoniami,czereśniami i wielkim dębem też robi wrażenie.
Mogę potwierdzić,że basen jak najbardziej nadaje się na oczko wodne.
Natomiast bunkier ma naprawdę grube mury,chyba jednak musi zostać.
Trzeba tylko pomyśleć jak z tego co brzydkie zrobić coś fajnego.
Iza masz głowę pełną pomysłów,więc na pewno sobie poradzisz.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Cześć Izo!

Zaglądam dziś się przywitać! Miłego dnia i słonecznej pogody!

pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

Bunkier robi wrażenie. Wydaje mi się, że to jest naprawdę ciekawy potencjał do wykorzystania. A do tego jaki praktyczny - przecież piwnic na działce nigdy za mało.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Stosunki międzynarodowe stają się napięte ,więc zrób schron przeciwatomowy hihi...
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich i dzięki za odwiedziny!
Wygląda na to,że mój bunkier chociaż nie jest pospolitą architekturą działkową nie wzbudził takich emocji jak basen. Sądząc po wpisach moja koncepcja zamiany go na "zielony dach" - skalniakowy zyskała poparcie. Spróbuję wykorzystać go również jako piwniczkę do przechowywania zimowego cebul i roślin. Poprzedni właściciel twierdzi,że to była jego przechowalnia warzyw i owoców. Miało być tam sucho, ale nie jest. Może da się coś z tym zrobić...

Pogoda dzisiaj spisała się na medal. Było w końcu sucho i słonecznie, a godzinach południowych nawet bardzo ciepło. Rośliny posadzone.Niestety kopiąc dołek pod białą tawułkę od Ani wykopałam jakiś korzeń-niekorzeń. Sama nie wiem od czego to jest. Wydaje mi się,że nic wcześniej tam nie sadziłam. Wygląda na to,że jakieś straty zawsze muszą być. Spady pozbierane. Nawet zaczęłam szykować miejsce na rabatach dla cebul wiosennych. To oczywiście wiązało się z wykopywaniem pewnych pozostałości po poprzednich właścicielach.

Wbrew temu,że jutro już zaczyna się wrzesień u mnie wciąż kwitnie wiele kwiatów. Jednak pewne poślizgi w terminach też maja swoje plusy. Wciąż zakwitają nowe mieczyki i dalie. Róże kwitną w najlepsze, szczególnie moja biała( która jako pierwsza zaczyna w czerwcu i jako ostatnia kończy we wrześniu- październiku). Może ktoś wie co to za odmiana...
Muszę się pochwalić,że dostałam od sąsiadki kawałek żółto kwitnącego krzewu - to chyba dziurawiec wielkokwiatowy czy jakoś tak.Mam nadzieję,że się przyjmie.
A to kilka fotek dzisiejszych:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
samanta
500p
500p
Od: 21 lip 2008, o 20:00

Post »

WOW ;:111 ;:111 ;:111 Izo u Ciebie lato w pełni , a u mnie jesień depcze mi po piętach ... :P :P .
Izuniu , co to za kwiatki tak pięknie kwitną na żółto :?:
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobry wieczór! Jak miło nacieszyć oczy Twoimi zdjęciami po cieżkim dniu! Tyle koloru! Masz piękne dalie Izo! A te złółte z duży oczkiem- takie ciekawskie, zaglądaczki.
Fajnie Ci zarosły przy pieńku. Pamiętam jak były malutkie. Ja też mam pieniek. Wolę o nim nie myśleć dziś. Oby jak najdłużej u Ciebie gościło lato! I pogoda i w ogrodzie!

Jak pomyślałam, że bedziesz miała skalniak na tym bunkrze- to jest świetny pomysł! Piękna oprawa dla grillowania! Wspaniała! Będzie rewelacyjny zakątek!
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto - jesień do mnie też zagląda, nie da się tego ukryć. Kwitną rozchodniki okazałe, marcinki, wrzos i chryzantema. Jednak liczę na to ,że zdąży zakwitnąć moja ostatnia lilia, która ma dopiero pąki i słoneczniki ozdobne też. Czy masz na myśli te wysokie kwiaty? To chyba słoneczniczek szorstkolistny. Został mi w spadku. Mam go w dużych ilościach. Jeśli chcesz, to nie ma problemu.

Aniu! Dzięki,że znalazłaś tyle ciepłych słów dla mojej działki. Sama widziałaś,że czeka mnie jeszcze ogrom pracy by można było to nazwać ogrodem. Na wszystko jednak potrzeba czasu i pieniędzy ( nie da się ukryć). Mam nadzieję,że za rok może dwa dzięki Forum i cudownym ludziom(którzy tu są )efekty mojej pracy będzie widać wszędzie i to gołym okiem.
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Izo, mam jedno fajne zdjęcie pokazujące jak zogospodarować taki bunkier, mogę Ci podesłać:-).
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich ciepło i słonecznie!
Kocico - zdjęcie bardzo fajne - pozwala optymistycznie spojrzeć na problem bunkra.
Nie wiem czy to kara za niedzielne kopanie czy po prostu starość, ale wstałam mocno połamana. Kręgosłup daje mi popalić chociaż specjalnie wczoraj się nie przepracowałam ( bywało gorzej).
Dzisiaj zaczyna się wrzesień, dzieci wracają do szkoły ( w końcu będę miała dostęp do kompa w normalnych godzinach) i dla mnie ten dzień zawsze jest początkiem jesieni ( bez względu na pogodę).
A na dzień dobry zdjęcia z mojego prawie jesiennego balkonu:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu! Przykro mi czytać, że tak jesteś obolała! Uważaj Ty na siebie, kręgosłup to nie żarty!
Jak Cię boli, to odpuść sobie, masz rację czasem sam spacer z aparatem na dziełkę jest wystarczający. A mnie radzisz się oszczędzać, a sama co? ;:78

A czy można będzie zobaczyć to zdjęcie od Kocicy, czy to p.w.?
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Ja też jestem bardzo ciekawa tego zdjęcia zagospodarowania bunkra. :shock: :shock:
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”