Jestem-menia
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Do Meni
pozdrawiam Cię Meniu masz piękna kolekcję storczyków . Jestem pod zgubnym wpływem tego forum.
Tak jak i wy wszystkie też zbzikowałam na ich punkcie , ale dużo się od Was uczę . Jak porobię fotki to założę też swój
wątek .
pozdrawiam wszystkich storczykowo zakręconych
jadzia
Tak jak i wy wszystkie też zbzikowałam na ich punkcie , ale dużo się od Was uczę . Jak porobię fotki to założę też swój
wątek .
pozdrawiam wszystkich storczykowo zakręconych
jadzia
Witam Kochani.
Obejrzałam właśnie świeże wpisy, przepraszam,że nie wszędzie zrobiłam wpisy, ale czas goni.
Wszyscy macie przepiękne storczyki,a niektórym bardzo pozytywnie zazdroszczę okazów
.
Przy okazji chciałam zapytać co zrobić,gdy jest nowy pęd kwiatowy a stary jest jeszcze zielony i nie myśli schnąć?
Obejrzałam właśnie świeże wpisy, przepraszam,że nie wszędzie zrobiłam wpisy, ale czas goni.
Wszyscy macie przepiękne storczyki,a niektórym bardzo pozytywnie zazdroszczę okazów

Przy okazji chciałam zapytać co zrobić,gdy jest nowy pęd kwiatowy a stary jest jeszcze zielony i nie myśli schnąć?
ewelinko dziękuję.
Przyjrzałam sie i .........na jednym nie uschniętym pędzie dojrzałam,że chyba coś ma zamiar wyjść
. I dodatkowo zobaczyłam,że na nowym pędzie zawiązują się pączki:) huuuuuuuura. to moje pierwsze z własnych pędów kwitnienie. Wcześniej tylko przedłużały pędy i kwitły a teraz .....ale sie cieszę.

Przyjrzałam sie i .........na jednym nie uschniętym pędzie dojrzałam,że chyba coś ma zamiar wyjść

RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kochani przekwitła mi cambria i pokusiło mnie zajrzeć w jej korzenie i SZOK . Korzonki są jeszcze w takiej jakby gąbce, jak ktoś ma akwarium to wie o czym mówie, bo w tym kupuje się roślinki do akwarium. Co mam robić,bo podłoża w domu nie mam, czy wsadzenie może poczekać do jutra.Aha całe podłoże jest w takie maleńkie kropeczki.
POMÓŻCIE BŁAGAM
Kochani przekwitła mi cambria i pokusiło mnie zajrzeć w jej korzenie i SZOK . Korzonki są jeszcze w takiej jakby gąbce, jak ktoś ma akwarium to wie o czym mówie, bo w tym kupuje się roślinki do akwarium. Co mam robić,bo podłoża w domu nie mam, czy wsadzenie może poczekać do jutra.Aha całe podłoże jest w takie maleńkie kropeczki.
POMÓŻCIE BŁAGAM
- BEATA55555
- 200p
- Od: 22 wrz 2008, o 17:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
menia pisze:RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
POMÓŻCIE BŁAGAM
meniu
Wydaje mi się że jak cambria jest w dobrej formie i nic się z nią nie dzieje to bez sensu jest rozgrzebywać całą bryłę korzeniową. Usuwając to podłoże w którym jest teraz można uszkodzić delikatne korzonki i roślina będzie chorować!
Ja bym się wstrzymała!