Kwitnące cudo! Cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj Krzysiu, Ja po prostu nie nadążam, co wjdę to same nowośći. Sliczne fotki wklejają twoi goście. Rózowe flamingi- moje ulubione, ale Jadzi fotka jest rewelką- świetnie sie te zwierzaki komponują na tej leżance. Tess rasa mojego psa to bokser prążkowany-chyba;:94 ;:84 [/b]
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

krzysiek86 pisze: ... Kwitnące cuda są na całym świecie. :D
To ja też dołożę co nieco do Krzysiowego, nietypowego wątku :D

Kwiaty, jak widać znajome, nie żadne cuda, ale niemal cudem jest, że kwitną właśnie tam, w klimacie Syrii ;:111

Obrazek Obrazek

Miejscowość Hama ,przez którą przepływa rzeka Asi, nawadniana jest ogromnymi, drewnianymi kołami wodnymi ( nurije). Koła o średnicy do 20m, skonstruowano przed wiekami i do dziś działają (skrupulatnie konserwowane), wydając przy tym charakterystyczne skrzypienie słyszalne w całej miejscowości. A park w centrum jest oazą odpoczynku dla mieszkańców i nielicznych turystów :

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Krzysiu :wit
Witam miłośnika natury w każdej postaci. :wink: :lol:
Wielokrotnie jeżdziłam do Katowic przez długie lata i zawsze kojarzyły mi się jako zadymione miasto pełne familoków, brudne i zaniedbane. Aż serce się raduje jak patrzę na twoje zdjęcia. A więc i w takim mieście mogą być oazy zieleni, wypełnione kwiatami, gdzie można spojrzeć na piękne rośliny.
Dzięki, że zechciałeś to wszystko pokazać - mnie i innym, aby mogli zmienić zdanie i być może przyczynić się do tego, żeby ich miasto wyglądało inaczej a tym samym zmienić opinię na lepsze o swoim mieście. :wink: :lol:
Krzysiu tak trzymaj :!: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

WITAJ KRZYŚKU. Nie wiedziałam, że mam zdjęcia o które pytałeś. zapomniałam. mam ich całe mnóstwo są ciekawe, ale one nie pasują do tego tematu.
Nie da rady wkleic albo moderator blokuje nie wiem.
Sorka spróbuje jutro
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p
Od: 26 maja 2008, o 20:25

Kwitnące cudo

Post »

Krzysiu;przydreptałem do Ciebie i jestem zadowolony,bo częściowo roślinki zostały rozpoznane.A w ogóle tworzy się u Ciebie wspaniały album cudownych zdjęć.Miałeś fajny pomysł.Można u Ciebie odreagować od drzew i krzaków owocowych oraz warzyw, od oprysków i całego robalstwa.Tak trzymaj.Pozdrawiam Ryszard.
Awatar użytkownika
moon_ska
100p
100p
Od: 29 kwie 2008, o 18:44

Post »

Rydnor - Przesyłam rozpoznane:
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam
Amatorka....z sercem do roślin
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

Witajcie wszyscy serdecznie.

Aniu - piękne fotki Syrii nam tu pokazujesz, cieszę się że je właśnie u mnie dodałaś.
Grażyna - fajnie że postanowiłaś mnie odwiedzić, też liczę że opinia mojego miasta ulegnie zmianie. Niestety centrum przyczynia się do tej opinii bo tam nie ma za dużo drzew ale trwa jego modernizacją i powstają ciekawe miejsca jak deptak mariacka. Oprócz tego chcą zacząć przebudowę ścisłego centrum od ronda do rynku to na pewno zieleni będzie więcej. :D
Giga - cieszę się że chcesz fotki dodać, próbuj dalej z chęcią je pooglądam.
Ryszard - zapraszam częściej, wklejaj zdjęć ile się da. Cieszę się że już dodałeś ich parę i przyczyniłeś się do urozmaicenia mojego wątku.
Moon_ska - Rysiu będzie na pewno z rozpoznania zadowolony. Dzięki.

Zapraszam częściej :!: :D
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

I Obrazek Obrazek

Mam ogromną prośbę. w parku posadzili kilka takich rarytasów. ale nie jestem pewien czy jest to judaszowiec czy może grujecznik japoński :?: Może zna Ktoś z Was odpowiedź na to pytanie. :D Wydaje mi się że to jest judaszowiec ale wolę się spytać o Wasze zdanie. :)
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p
Od: 26 maja 2008, o 20:25

Kwitnące cudo

Post »

Byłem,sprawdziłem.Monika spisała się na medal.Bardzo jej podziękowałem. Pozdrawiam Ryszard.
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Hehehehe to fajnie a może znasz odpowiedź Rysiu na moje pytanie. Bo wkleiłem fotkę wczoraj judaszowca albo grujecznika a nie jestem pewien która to roślina. :)
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krzychu Twoje piękne fotki wprowadziły mnie w nastrój nostalgii, przypomniały
mi miejsca piękne, które kiedyś podziwiałam ale nie miałam cyfrówki aby utrwalić
i teraz pokazać, ponieważ teraz pada to ja zrobię sobie dzień wspomnień z albumem

Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie przejmuj się ja też byłem już w tylu miejscach a jak sobie pomyślę że nie zrobiłem zdjęć to popadam w depresję :lol: Teraz staram sobie to rekompensować i wklejam różne fotki, w nowych dla mnie miejscach bądź z tych co znam od lat. Może warto przejść Sobie po okolicy i zrobić fotki. Twoje miasto na pewno ma pełno urokliwych miejsc. Zresztą uważam że każde miasto czy miasteczko ma coś urokliwego do pokazania i wartego uwiecznienia na fotografii.
Pozdrawiam i zapraszam częściej. :)
Awatar użytkownika
moon_ska
100p
100p
Od: 29 kwie 2008, o 18:44

Post »

Krzysiu - one są tak podobne, że naprawdę trudno powiedzieć. Odpowiedź uzyskasz chyba dopiero wiosną, jak zakwitną.
Pozdrawiam
Amatorka....z sercem do roślin
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Też tak myślę że są podobne i to strasznie ale oba mi się podobają. Wydaje mi się że odpowiedź uzyskam jeszcze jesienią po deszczach kiedy opadłe listki zaczną ślicznie pachnieć - tak jest w przypadku grujecznika, bo czy judaszowiec pachnie to nie wiem. Zajmę się jeszcze kształtem liści , może dendrologia rozwiąże mój problem. :)
x-a-a
100p
100p
Od: 9 lip 2008, o 17:05

Post »

:D Podobuje mi sie :D

Pomysłowy topik . Masz rację w każdy mieście miasteczku można spodkać coś ciekawego. Poszperam w swoich fotkach może coś sie znajdzie :)

Pozdrawiam Ania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”