Kwitnące cudo! Cz.1
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To ja też dołożę co nieco do Krzysiowego, nietypowego wątkukrzysiek86 pisze: ... Kwitnące cuda są na całym świecie.

Kwiaty, jak widać znajome, nie żadne cuda, ale niemal cudem jest, że kwitną właśnie tam, w klimacie Syrii

Miejscowość Hama ,przez którą przepływa rzeka Asi, nawadniana jest ogromnymi, drewnianymi kołami wodnymi ( nurije). Koła o średnicy do 20m, skonstruowano przed wiekami i do dziś działają (skrupulatnie konserwowane), wydając przy tym charakterystyczne skrzypienie słyszalne w całej miejscowości. A park w centrum jest oazą odpoczynku dla mieszkańców i nielicznych turystów :

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Krzysiu
Witam miłośnika natury w każdej postaci.
Wielokrotnie jeżdziłam do Katowic przez długie lata i zawsze kojarzyły mi się jako zadymione miasto pełne familoków, brudne i zaniedbane. Aż serce się raduje jak patrzę na twoje zdjęcia. A więc i w takim mieście mogą być oazy zieleni, wypełnione kwiatami, gdzie można spojrzeć na piękne rośliny.
Dzięki, że zechciałeś to wszystko pokazać - mnie i innym, aby mogli zmienić zdanie i być może przyczynić się do tego, żeby ich miasto wyglądało inaczej a tym samym zmienić opinię na lepsze o swoim mieście.
Krzysiu tak trzymaj

Witam miłośnika natury w każdej postaci.

Wielokrotnie jeżdziłam do Katowic przez długie lata i zawsze kojarzyły mi się jako zadymione miasto pełne familoków, brudne i zaniedbane. Aż serce się raduje jak patrzę na twoje zdjęcia. A więc i w takim mieście mogą być oazy zieleni, wypełnione kwiatami, gdzie można spojrzeć na piękne rośliny.
Dzięki, że zechciałeś to wszystko pokazać - mnie i innym, aby mogli zmienić zdanie i być może przyczynić się do tego, żeby ich miasto wyglądało inaczej a tym samym zmienić opinię na lepsze o swoim mieście.

Krzysiu tak trzymaj

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Kwitnące cudo
Krzysiu;przydreptałem do Ciebie i jestem zadowolony,bo częściowo roślinki zostały rozpoznane.A w ogóle tworzy się u Ciebie wspaniały album cudownych zdjęć.Miałeś fajny pomysł.Można u Ciebie odreagować od drzew i krzaków owocowych oraz warzyw, od oprysków i całego robalstwa.Tak trzymaj.Pozdrawiam Ryszard.
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Kontakt:
Witajcie wszyscy serdecznie.
Aniu - piękne fotki Syrii nam tu pokazujesz, cieszę się że je właśnie u mnie dodałaś.
Grażyna - fajnie że postanowiłaś mnie odwiedzić, też liczę że opinia mojego miasta ulegnie zmianie. Niestety centrum przyczynia się do tej opinii bo tam nie ma za dużo drzew ale trwa jego modernizacją i powstają ciekawe miejsca jak deptak mariacka. Oprócz tego chcą zacząć przebudowę ścisłego centrum od ronda do rynku to na pewno zieleni będzie więcej.
Giga - cieszę się że chcesz fotki dodać, próbuj dalej z chęcią je pooglądam.
Ryszard - zapraszam częściej, wklejaj zdjęć ile się da. Cieszę się że już dodałeś ich parę i przyczyniłeś się do urozmaicenia mojego wątku.
Moon_ska - Rysiu będzie na pewno z rozpoznania zadowolony. Dzięki.
Zapraszam częściej

Aniu - piękne fotki Syrii nam tu pokazujesz, cieszę się że je właśnie u mnie dodałaś.
Grażyna - fajnie że postanowiłaś mnie odwiedzić, też liczę że opinia mojego miasta ulegnie zmianie. Niestety centrum przyczynia się do tej opinii bo tam nie ma za dużo drzew ale trwa jego modernizacją i powstają ciekawe miejsca jak deptak mariacka. Oprócz tego chcą zacząć przebudowę ścisłego centrum od ronda do rynku to na pewno zieleni będzie więcej.

Giga - cieszę się że chcesz fotki dodać, próbuj dalej z chęcią je pooglądam.
Ryszard - zapraszam częściej, wklejaj zdjęć ile się da. Cieszę się że już dodałeś ich parę i przyczyniłeś się do urozmaicenia mojego wątku.
Moon_ska - Rysiu będzie na pewno z rozpoznania zadowolony. Dzięki.
Zapraszam częściej

- krzysiek86
- Kontakt:
Kwitnące cudo
Byłem,sprawdziłem.Monika spisała się na medal.Bardzo jej podziękowałem. Pozdrawiam Ryszard.
- krzysiek86
- Kontakt:
- krzysiek86
- Kontakt:
Nie przejmuj się ja też byłem już w tylu miejscach a jak sobie pomyślę że nie zrobiłem zdjęć to popadam w depresję
Teraz staram sobie to rekompensować i wklejam różne fotki, w nowych dla mnie miejscach bądź z tych co znam od lat. Może warto przejść Sobie po okolicy i zrobić fotki. Twoje miasto na pewno ma pełno urokliwych miejsc. Zresztą uważam że każde miasto czy miasteczko ma coś urokliwego do pokazania i wartego uwiecznienia na fotografii.
Pozdrawiam i zapraszam częściej.

Pozdrawiam i zapraszam częściej.

Krzysiu - one są tak podobne, że naprawdę trudno powiedzieć. Odpowiedź uzyskasz chyba dopiero wiosną, jak zakwitną.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Amatorka....z sercem do roślin
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- krzysiek86
- Kontakt:
Też tak myślę że są podobne i to strasznie ale oba mi się podobają. Wydaje mi się że odpowiedź uzyskam jeszcze jesienią po deszczach kiedy opadłe listki zaczną ślicznie pachnieć - tak jest w przypadku grujecznika, bo czy judaszowiec pachnie to nie wiem. Zajmę się jeszcze kształtem liści , może dendrologia rozwiąże mój problem.