Pomidorki koktajlowe - 1cz.
Witam
Wiem , że tu o pomidorach , ale ...drugi rok będę uprawiać ogród i to dosyć duży i mam problem z nornicami.W zeszłym roku przeleciały całe pole-marchew , pietruszkę truskawki ,por buraki ,itd...i wyżarły całą paprykę posadzoną na końcu-jak się tego dziadostwa pozbyć?Proszę o pomoc.arisza pisze:Ja moczę w mleku godzinę i też mi wschodzą po 2 dniach.
Wiec to chyba nie ma znaczenia w czym się je moczy ;)
ewa
- Ewadz34
- 200p
- Od: 10 lut 2009, o 09:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam
ewulajla pisze:Wiem , że tu o pomidorach , ale ...drugi rok będę uprawiać ogród i to dosyć duży i mam problem z nornicami.W zeszłym roku przeleciały całe pole-marchew , pietruszkę truskawki ,por buraki ,itd...i wyżarły całą paprykę posadzoną na końcu-jak się tego dziadostwa pozbyć?Proszę o pomoc.arisza pisze:Ja moczę w mleku godzinę i też mi wschodzą po 2 dniach.
Wiec to chyba nie ma znaczenia w czym się je moczy ;)
Poczytaj może tutaj

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ht=nornice
W żar epoki użyczą wam chłodu
Tylko drzewa, tylko liście...
Tylko drzewa, tylko liście...
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
A moje koraliki wypuściły liścienie i już tydzień stoją jak zaklęte, nawet nie drgnęły, jaka to może być przyczyna?
Czy one tak strasznie wolno rosną w porównaniu z innymi odmianami?

pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
U mnie też pomidorki stoją od tygodnia, ale ja myślę,że to brak słoneczka i ta paskudna pogodaelik_49 pisze:A moje koraliki wypuściły liścienie i już tydzień stoją jak zaklęte, nawet nie drgnęły, jaka to może być przyczyna?
Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
Te które wcześniej wysiałam są już całkiem ładne ale pod wplywem tego co naczytałam sie na forum pokusiłam sie jeszcze na koraliki a ich wzrost można porównać do tempa szachisty, to moje pierwsze zmagania z rozsadą i może stąd tyle wątpliwości.
Mam pytanie ...jak długo jeszcze będzie tak zimno...pogodynko co jest
Mam pytanie ...jak długo jeszcze będzie tak zimno...pogodynko co jest

pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
Moje wysiane w połowie lutego pomidorki "gruszkowe" żółte:
teraz są już rozsadzone i rosną jak szalone

Pomidorki "Koralik"
Bardzo dużo ich powschodziło, choć w długim czasie zapełniał się pojemnik, teraz są już rozsadzone, a z nadmiarem podzieliłam się, przez co "zaraziłam" tą osobę "manią rozsadową"
Posadze je do gruntu, bo folia będzie cała zapełniona malinowymi pomidorami i papryką, choć i tak wszystko się nie zmieści, hehehe poszłam na całość z tą ilością rozsady, jak to pierwszy raz...
, w przyszłości na pewno się opanuję, bo teraz okazało się,że musiałam oddać stół pod rozsadę 
Pozdrawiam

Pomidorki "Koralik"

Bardzo dużo ich powschodziło, choć w długim czasie zapełniał się pojemnik, teraz są już rozsadzone, a z nadmiarem podzieliłam się, przez co "zaraziłam" tą osobę "manią rozsadową"

Posadze je do gruntu, bo folia będzie cała zapełniona malinowymi pomidorami i papryką, choć i tak wszystko się nie zmieści, hehehe poszłam na całość z tą ilością rozsady, jak to pierwszy raz...

Pozdrawiam

"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7