Ogród - hal1959 /r.2008/
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
Halinko -- nie uwierzysz, ale nam ptak zaczął robić gniazdo w grillu 
a czy tojeść to jest też to? To z przodu, przed parzydłem....

Twoja ma liście, jak moja trzmielinka ;) Gdybyś nie podpisała, to już miałam Cio napisać, ze moja trzmielinka nie kwitnie....
:D:D
A byłam dzisiaj w sklepie i widziałam celosie w kolorze czerwonym. Takim prawie purpurowym. Śliczna była, ale mnie już nie stać na nią było... Pojadę za kilka dni, to może ją przecenią ;)

a czy tojeść to jest też to? To z przodu, przed parzydłem....

Twoja ma liście, jak moja trzmielinka ;) Gdybyś nie podpisała, to już miałam Cio napisać, ze moja trzmielinka nie kwitnie....

A byłam dzisiaj w sklepie i widziałam celosie w kolorze czerwonym. Takim prawie purpurowym. Śliczna była, ale mnie już nie stać na nią było... Pojadę za kilka dni, to może ją przecenią ;)
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Twoja Iwonko też tojeść,mam też taką.Ta nakrapiana jest fajna z liści i dlatego ją w tamtym roku kupiłam.Tą celozję czerwoną kupiłam,chyba u mnie widziałaś?Nie bardzo pamiętam ile za nią dałam.Za poprzednie po 8,50,drogo.
Zuziu,zauważyłam,że laurowisnia się zagęszcza przez usuwanie lisci.Robiła to z konieczności,bo zółkły lub miały jakieś plamy,więc je usuwałam ,w tamtym roku i w tym,prawie wszystkie tylko stopniowo i powstał gąszcz i takie piękne zdrowe liście.Jest w tym roku wyjatkowo ładna.Rośnie na słońcu i moze dlatego nie rosła dobrze,ale za to zagęsciła się,a myslałam,że zmarnieje,więc robiłam z nią doświadczenie metodą prób i błędów.Opłaciło się.U nas całe popołudnie padało.Zdążyłam skosić trawę i posiać nawóz przed deszczem.Ale się rozpisałam
Zuziu,zauważyłam,że laurowisnia się zagęszcza przez usuwanie lisci.Robiła to z konieczności,bo zółkły lub miały jakieś plamy,więc je usuwałam ,w tamtym roku i w tym,prawie wszystkie tylko stopniowo i powstał gąszcz i takie piękne zdrowe liście.Jest w tym roku wyjatkowo ładna.Rośnie na słońcu i moze dlatego nie rosła dobrze,ale za to zagęsciła się,a myslałam,że zmarnieje,więc robiłam z nią doświadczenie metodą prób i błędów.Opłaciło się.U nas całe popołudnie padało.Zdążyłam skosić trawę i posiać nawóz przed deszczem.Ale się rozpisałam

- Julia
- 200p
- Od: 11 wrz 2005, o 09:15
Halinko, jestem pod wielkim urokiem Twoich pięknych roślin i ogrodu.
Dawno nie widziałąm takiej róznorodności kwiatów.
Piękny skalniak ale wymagający nielada sprawności przy pielęgnacji...szczerze podziwiam
Cudne róże....
piękne miejsce na ziemi stworzyłaś,
możesz być dumna
Spędziłąm w Twoim ogrodzie sporo czasu, ale warto było.
Poza oglądaniem roślin,podglądnęłam pomysł na schody i na podpórkę pod róże.
Ja tez bardzo lubię kamienie w ogrodzie.
Wpadnę znowu. bo lato w ogrodzie jest cudne :P
i jest co podziwiać!
Dawno nie widziałąm takiej róznorodności kwiatów.
Piękny skalniak ale wymagający nielada sprawności przy pielęgnacji...szczerze podziwiam

Cudne róże....
piękne miejsce na ziemi stworzyłaś,
możesz być dumna

Spędziłąm w Twoim ogrodzie sporo czasu, ale warto było.
Poza oglądaniem roślin,podglądnęłam pomysł na schody i na podpórkę pod róże.
Ja tez bardzo lubię kamienie w ogrodzie.
Wpadnę znowu. bo lato w ogrodzie jest cudne :P
i jest co podziwiać!
Piękno leży w oku patrzącego.
serdeczności - Julia
serdeczności - Julia
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
Halinko - tojeśc masz świetną tą nakrapianą. I ta bulwiasta też fajna, bo właśnie jest inna. Niesamowita jest ta fioletowa róża, nie mogę się napatrzeć na nią...
Co do celosii, to ja za te swoje płaciłam 2,70€, a ta czerwona była w innym sklepie i większa, po 3.99€...
Ale dzisiaj namierzyłam lilie w różnych kolorach, jeszcze w pąkach, po 2.99€ I mój mąż powiedział, że mogę sobie kupić
:):)
Co do celosii, to ja za te swoje płaciłam 2,70€, a ta czerwona była w innym sklepie i większa, po 3.99€...

- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Julio bardzo Ci dziękuję za miłe słowa i,że zechciałas poswięcić czas mojemu ogródkowi.Własnie często się zastanawiałam nad tym jak będę sobie radzić ,gdy te moje rośliny się bardziej rozrosną,bo już odstawiam akrobacje na skalniakach
Tak poważnie to jakoś muszę sobie radzić,chociaż nie jestem daaaawno nastolatką.
Zapraszam Cię kiedy tylko zechcesz mnie odwiedzić znów.Pozdrawiam serdecznie ;:12