Cudowny powiew wiosny! cz.38

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Cudowny powiew wiosny! cz.38

Post »

Marysiu, jak ja dawno nie widziałam takich ślicznych pisklątek ;:167 a co to za śliwa, jestem ciekawska ;:oj
Marysiu ;:138 ;:138 ;:138 pada deszczyk :tan
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu :wit
Czytam,że ciebie mocno dużo dzieje.
Wykluwanie,kurczatka, praca i nasadzenia w tunelu.
Przesyłki, nowe obrzeża.
Dorodne śliwka obrodzila wdzięczna; że dałaś jej szansę życia I bycia w twoim ogrodzie.
Orliki piękne.
Pierwiosnki ciekawe. Moje juz przewitly.
Pozdrowki zostawiam. ;)
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu u Ciebie urodzaj kwitnień ;:138 ;:138 ;:138
Moje kiwi ma milion pąków kwiatowych ,oj będą w tym roku piękne zbiory we wszystkich ogrodach :D :D
Pozdrawiam ;:196 ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Maryś kłokoczka zakwitła ;:oj ..ależ ona cudna.
Moje nasionka nadal siedzą w kofliczkach i cisza. Może spróbuję pogrzebać w nich ;:24
Cieszę się, że pięknotka żyje...jeszcze musimy jej towarzyszkę dołożyć.
Co do śliwy to ja też jestem ostatnia żeby wycinać....takie podcięcie widać dobrze jej zrobiło i na pewno wynagrodzi Cię pysznymi śliweczkami.
Ciekawe co to za śliwa bo widać, że ma dosyć duże owoce to raczej mirabelka nie będzie ale kolce ma mirabelka i tarnina (z tego co już wiem :lol: ).
Ciploczki i kaczusie słodkie niech się dobrze chowają. ;:167
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Marysiu rośliny pięknie kwitną, żółty szafirek ciekawy, ładna kępa dąbrówki, która u mnie rośnie w trawniku i mój M notorycznie ją skraca o głowę :lol: no i jestem ciekawa tej śliwy ;:131

Ale serce tym razem skradły mi pisklaczki - jakież one urocze ;:oj a do tego przypominają mi dzieciństwo, jak zbierałam krwawnik i siekałam z jajkiem dla tych maleństw - bo tak mi mama kazała.
Masz rację, szkoda, że tylko 3 się wykluły, bo praca o niewiele mniejsza niż przy 30-u.

Pozdrawiam serdecznie i ślę ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

O jeju, jakie słodkie kurczaczki ;:167 Przegapiłam przez ten mój ogród ich klucie ;:218 Spóźniłam się z kwiatkami dla szczęśliwej Mamusi ;:196 Piękności się wykluły, gratuluję serdecznie, bo przecież każdy jeden ptaszorek cieszy, nawet jak ich dużo nie ma! Niech zdrowo rosną! Szkoda, że ich więcej nie ma, ale za rok na pewno będzie lepiej :) Oby te trzy maluszki były kurkami :wink: A czy to jeszcze jest dobry czas, by nastawić kolejne jajka? Będziesz próbowała ponownie, bo nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, czy raczej nie, czy tylko robisz przerwę klujnikowi? Może to jajka były niedobre, z innego źródła ładniej by się kluły?
Śliwa pięknie się odwdzięcza, czasem takie oszczędzona i uratowane roślinki odpłacają za dobre serce ;:215
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu podziwiam ja bym nie umiała takim maleństwem się opiekować, śliczne są z ciekawości sprawdziłam w necie jak będą wyglądały w dorosłości ;:306
Śliwka faktycznie zaskoczyła, a ja byłam jedną z tych co namawiały do wycięcia kolczastej gałęzi.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Marysiu jednak nie nadążam za Tobą...masz tempo zarąbiaste ale mimo wszystko wiem co się dzieje.
Podziawiam Ciebie za ten przychówek i doskonałość w chowie tych pierzastych ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie!

W nocy ładnie podlało mi ogród i napełniło beczki wodą, od rana świeci słońce i dobrze, bo dzisiaj mam gości ogrodowych.
Wczoraj przed burzą były chyba huśtawki ciśnieniowe, bo niemoc nie pozwoliła mi na jakiekolwiek działanie, a miałam takie plany. Po powrocie z miasta nie miałam chęci na nic ;:222 Usypiałam w takt najsympatyczniejsze muzyki czyli padającego deszczu.

Marysiu dzisiaj już sytuacja się zmieniła i deszcz ożywił rośliny Obrazek Dasz radę, ja rok temu musiałam trzy tygodnie odrobić. Jak podleje ogród to będzie się łatwo plewiło.
Z kurczaczkami się pogodziłam, ale muszę coś dokupić albo dosiedzieć :;230

Mirko ja też lubię moją parkę i często ja obserwuję i ciekawe jest życie w grupie z kurami Obrazek
Śliwka to taka https://www.starkl.pl/liwa-wi-niowa-164230/ i do tej pory raz miała pojedyncze owoce, które nie powaliły mnie smakiem Obrazek
Nie drwij sobie ze mnie bo od razu przeszła mi chęć do pracy Obrazek Uwielbiam, czereśnie, śliwki, poziomi i truskawki....jak można nie lubić smaku i zapachu poziomek ;:202

Ewelinko można było nie zauważyć skoro miało być 10 razy tyle piskląt Obrazek Śliwka dostała szansę, bo ściąć będzie zawsze czas. Pewnie i tej nocy Ci podlało? Pozdrawiam :wit

Julciu no trudno, sadzimy czasem rośliny i też nic z tego nie ma :oops: to samo z kurczaczkami.
Dąbrówka idzie do Ciebie, ale wsadź je może do doniczek i pozwól się rozrosnąć bo nie wysłałam dużo mając na uwadze, że w czasie kwitnienia może się nie przyjąć, to będziemy próbować do skutku Obrazek
Julciu wszyscy mamy mniej czasu, bo dni dłuższe i wiadomo jak je spędzamy, ale miło że jesteś Obrazek

Zuziu zobaczymy co rok nam da, bo do plonów potrzebna jest cała gama warunków. Nie będę narzekać na klęskę urodzaju bo nie pamiętam kiedy ją ostatnio miałam Obrazek Na zawiązanie owoców potrzebny jest kwiatek, zapylacz i zapylający, sam kwiatek nie wystarczy ;:131 Dąbrówki mam chyba trzy, czwartą białą kupuję już kolejny raz, a parę innych odmian mimo sadzenia też nie mam ;:185 Zuziu jedni maja papużki czy kanarki ja mam trzy kurczaczki z pokoju Obrazek Pozdrawiam Obrazek

Wandeczko podlało najpierw ciut, ale w nocy nam podlało solidnie! Śliwa to https://www.starkl.pl/liwa-wi-niowa-164230/ Kurczątka to jeden australorp i dwa maransy Obrazek

Aniu oj dzieje się dzieje, bo sama napędzam te działanie! zamiast usiąść na ławeczce i kawką i cieszyć się kilkoma kwiatkami to sadzę, przesadzam, potem plewię na okrągło. O żywym inwentarzu nie wspomnę ;:224
Mam takie pierwiosnki co teraz dopiero zaczynają kwitnąć a te co kupowałam w sklepach wczesną wiosną powtarzają kwitnienie. Wzajemnie serdecznie pozdrawiam ;:168

Alu jak wczoraj przeczytałam co piszesz, to natychmiast zaczęłam szukać po szkółkach roślin atkinidii ale szybko wróciłam na ziemię i dałam sobie spokój. Tym bardziej że jakieś dwie sieroty bez chłopa u mnie wegetują do dzisiaj ;:222 Pozdrawiam Obrazek

Elżbietko Kłokoczka to magiczny krzew i cieszę się że go mam, to pamiątka z mojej pracy. Z moich nasion tez nic nie wyszło ale nie wiadomo...nie należy tracić nadziei Obrazek
Pięknotka teraz po deszczu może nawet przyrośnie bo podlewana jedynie trwała.
To jest śliwa https://www.starkl.pl/liwa-wi-niowa-164230/ a szansę dostała do tego sezonu w zależności jak smakują śliwki. Boję się jej, bo rośnie bardzo silnie a i te kolce utrudnią na pewno wycięcie w przyszłości.
Dziękuję ;:168 mam zabawę z kurcackami Obrazek

Beatko dziękuję! dąbrówka to Chocolate Chips i nie idzie za bardzo w trawę jest taka bardziej kompaktowa. Natomiast ta zwykła w wielu miejscach mi rośnie w trawie, ale ja je lubię!
Krwawnik może też im pokroję ale kiedyś kroiłam pokrzywę i żółtko gotowane to wyjadały żółtko, a pokrzywy zostawiły Obrazek Troszkę mam problem, bo chciałam nowe nioski a mam chyba jedną nioskę a 2 maransy to chyba kogutki. Pozdrawiam i ściskam ;:4

Agnieszko Obrazek no widzisz jaka klapa z wylęgiem, tyle przygotowań, wydatków i 3 bidy! ale jestem bogatsza o doświadczenia ;:224 Słodkie są nie da się ukryć! Z mojej wiedzy opartej na internecie to niestety jedna nioska i 2 kogutki i to nie ma parki w ramach jednej rasy ;:131 Pytasz o dobry czas a kwoki siadają o tej porze to chyba dobry? rok temu tak miałam na 7 czerwca był 1 pisklak. Czy jajka były dobre czy nie to nie potrafię ocenić bo czynników może być wiele, a błędem było nie prześwietlenie jaj przeze mnie.
Śliwka dostała szansę Obrazek

Dorotko gałęzi śliwce wycięłam kilka i spaliłam, bo kolce były koszmarne i kilka cm. Niestety w górę rośnie i tam są owoce.
Nie wierzę, że nie umiałabyś opiekować się małymi ptaszkami, bo każdy potrafi a instynkt podpowiada jak. Miało być piękne stado czarnych kurek ;:131

Krysiu zawsze mi to powtarzasz, ale wpadasz i to mnie bardzo cieszyObrazek
Krysiu jaka doskonałość? to są pierwsze kroki i właściwie klęska :wink: Pozdrawiam serdecznie!

Parę zdjęć wczorajszym i dzisiejszych po deszczu!

Obrazek

nowy bodziszek himalajski pełny
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Krzewuszka Black and White nie mogła się pogodzić z przeprowadzką, ale jak zakwitła to znaczy że już jest ok!

Obrazek

Obrazek

Uciekła mi wczoraj jedna kura do sąsiada, ale są takie chaszcze i pokrzywy że nie mam jej jak złapać.
Noc tak spędziła!

Obrazek

pola o świcie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pierwszy pączek liliowca!

Obrazek

Obrazek

Figowiec niestety oblegany przez ślimaki!

Obrazek

Obrazek

Bukszpan variegata ma ładne przyrosty!

Obrazek

Dziękuję za odwiedziny! Życzę miłego dnia!
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiujestem, jestem czytam z doskoku tylko skupić się nad odpowiedziami jakoś nie potrafiłam ostatnimi dniami ;:196
Deszczu zazdroszczę niby zapowiadają na dzisiejsze popołudnie , ale wiadomo mnie może tradycyjnie ominąć.
Podlewam z węza bo susza już straszna. U siebie bukszpany już cięłam formując . Twoje sa cudne oby je ćma omijała, swoje już pokropiłam mopsilanem ale bardziej przeciw miodówce.
Za to orliki prima sort ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu znalazłam nazwę mojego kiwi baby to zielone kiwi Genewa ,ale nie wiem ,który z trzech krzaków jest chłop bo były trzy baby i jeden chłop .Zostały dwie baby .Porobiłam odkłady zimne i nic ,a ono łatwo sie ukorzenia .
Nasze kiwi rośnie na płocie samopas nie przycinane praktycznie w cale .
A jak będą na nich kwiaty to zrobię foto i wstawie na wyspie to mi pomożecie rozszyfrować co jest co ;:306
Kwiaty i pejzaże masz piękne ;:215 ;:215
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Przepiękne Twoje orliki nie mam żadnego, zawsze się bałam ,że mi się za bardzo rozsieją ale coraz bardziej się nad nimi zastanawiam, bo jak się na nie napatrzę ....
Cudowne są te rzepakowe pola nawet gdy jest dzień pochmurny to się wydaje jakby świeciło słońce.
Nie kura na drzewie (gałęzi) a się uśmiałam jak komicznie wygląda no prawie jak na grzędzie , zlazła już pewnie bo głodna.
Nie śmiałabym z Ciebie drwić, to jest Podziw przez duże P ;:180
Poziomki no cóż taki ze mnie dziwoląg a truskawki też lubię
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Piękne orliki, moje jeszcze w pąkach.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Masz wspaniałą kolekcję orlików ;:63 moje to maluszki, przesadzałam rok temu maleńkie roślinki aby je uchronić przed zniszczeniem podczas wycinki drzew. O dziwo, wszystkie przeżyły, jeden ma nawet pąki :tan
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Marysia...te drzewa posadzone to Twoje....mam wrażenie że to winnica.
Ja też czekam na deszcz dzisiaj upalnie i sucho, na razie legnęłam i skrobię do Ciebie ale chyba pójdę wlać rododendronom bo coś słabo się rozwijają.
Maryś zajrzyj na priv
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”