Moja Działka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja Działka

Post »

Ale masz już fajne pomidorki.
U mnie jeszcze nie prędko będą.Moje w gruncie z wlanych mniejszych sadzonek i jeszcze nawet nie kwitną.
Pienne gozdziki i ten powojni - cudo ;:215
Awatar użytkownika
Black Rose
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2017, o 15:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dawno nie zaglądałam, a tu takie widoki!
Aż nie wiem, co wyróżnić, bo i warzywa wzorcowe i kwiaty!
Pomidory jakie wielkie ;:oj
A ten dwukolorowy orlik - niesamowity, jeszcze nie widziałam czerwono-żółtego.
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Edziu, ależ u Ciebie wszystko zadbane i ani jednego chwaścika. ;:oj Warzywnik pierwsza klasa, pomidorki ekstra a powojnik ;:111 aż mi dech zatkało, jest cudowny. ;:433 ;:433 Piwonie, orliki, goździki kamienne, pięknie zdobią rabatki. ;:215 :heja
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

iwona0042 pisze:Edwardzie już takie duże masz pomidorki ;:215 , orliki maja ładny kolorek, a goździki kamienne pięknie kwitną ;:138
Bardzo lubimy pomidory i staramy się starać o nie :D . Ciekawa nazwa goździków, ja znam je pod nazwą brodate.
anabuko1 pisze:Ale masz już fajne pomidorki.
U mnie jeszcze nie prędko będą.Moje w gruncie z wlanych mniejszych sadzonek i jeszcze nawet nie kwitną.
Pienne gozdziki i ten powojni - cudo ;:215
Dziękuję, nie ma co martwic się o to że pomidory są małe, u mnie w gruncie też są mniejsze. Będzie czas to i one będą duże.
Black Rose pisze:Dawno nie zaglądałam, a tu takie widoki!
Aż nie wiem, co wyróżnić, bo i warzywa wzorcowe i kwiaty!
Pomidory jakie wielkie ;:oj
A ten dwukolorowy orlik - niesamowity, jeszcze nie widziałam czerwono-żółtego.
Podobnie jak ja czarnego :D Dziękuję za wizytę i pozdrawiam.
stasia_ogrod pisze:Edziu, ależ u Ciebie wszystko zadbane i ani jednego chwaścika. ;:oj Warzywnik pierwsza klasa, pomidorki ekstra a powojnik ;:111 aż mi dech zatkało, jest cudowny. ;:433 ;:433 Piwonie, orliki, goździki kamienne, pięknie zdobią rabatki. ;:215 :heja
Witaj, z tymi chwastami to nie tak kolorowo, u mnie cały czas wilgoć i rosną jak opętane. Pozdrawiam słonecznie.

Zakwitły mi kolejne piwonie. Bowl of beuty

Obrazek

I jakaś której nazwy nie pamiętam :)

Obrazek
Moje hosty, troche mizerne przy waszych. Zwłaszcza Snake eyes, ta ucierpiała od przymrozków najbardziej.

Obrazek
I inne

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
I takie zdjęcia na lenia z fotela pod pawilonem :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jaki superowy jest kolor tych goździków, no ślicznie bordowe są.
Twoje pomidorki zaraz się znajdą na kanapce - niezłe tempo ;:303
Jak się mają kwiaty w tych skrzyniach?
Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ed jestem zachwycony Twoimi warzywami...wielkie pomidory, marchew, buraczki, groszek ...i nie tylko bo kolekcja roślin też zasługuje na pochwały! Jesteś wspaniałym ogrodnikiem ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Fajne masz te rabaty skrzyniowe.
Śliczny zloty powojnik.
Hosty przeliczne.Dla mnie wszystkie. ;:167
I bardzo, bardzo ładna ta piwonia Bowl of beuty ;:215
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Jak wyjeżdzałam nie byłam zadowolona z moich pomidorów.Nie było mnie 10 dni .Koleżanka dzwoniła,że za gęsto rosną.Jutro jadę na działkę,aż się boję co tam zastanę.Myślę,że jak będą za gęsto to część donic wystawię na zewnątrz.Powiedz czy Twoje pomidory same się zapylają czy jakoś im pomagasz się zapylić? Ja potrząsam krzakami.
Kwiatki pięknie kwitną.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Witaj Edwardzie , ja generalnie ze swoich pomidorków jestem zadowolona , nic mi nie przemarzło , zrobiły się grubiutkie i kwitną prawie wszystkie , a nawet widzialam już zawiązki , chociaż przy takich temperaturach to pszczoły nie zapylą i trzeba to będzie zrobić sztucznie . Twoje w wiadrach wyglądają
imponująco , ciekawa jestem jak duży masz ten tunel foliowy .Podobają mi się orliki , szczególnie te żółciutkie , no i przepiękny powojnik .Warzywka też już Ci ładnie podskoczyły do góry , zaraz można będzie robić przerywkę .Pozdrawiam i lżejszej pogody życzę ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Edziu,pomidorki masz już takie duże,ja też posadziłam dużo pomidorków ,ale nie mam pod osłoną tylko pod gołym niebem ,sadzę je w cylindrach ,też pięknie rosną ale jeszcze małe ,Twoje skrzynie super wyglądają i wielki porządek powodują ,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
ed04

Post »

Ostatnio rzadko tu bywam,l roboty na działce dużo do tego upały straszne. Jak docieram do domu to już nie mam ochoty na siadanie za komputerem. Przepraszam że późno odpisuję.
Beaby pisze:Jaki superowy jest kolor tych goździków, no ślicznie bordowe są.
Twoje pomidorki zaraz się znajdą na kanapce - niezłe tempo ;:303
Jak się mają kwiaty w tych skrzyniach?
Pozdrawiam ;:3
Dzięki, kwiaty mają się całkiem nieźle chyba to lubią. :)
Maska pisze:Ed jestem zachwycony Twoimi warzywami...wielkie pomidory, marchew, buraczki, groszek ...i nie tylko bo kolekcja roślin też zasługuje na pochwały! Jesteś wspaniałym ogrodnikiem ;:63 ;:63
Dziękuję to bardzo miłe słowa, pozdrawiam.
anabuko1 pisze:Fajne masz te rabaty skrzyniowe.
Śliczny zloty powojnik.
Hosty przeliczne.Dla mnie wszystkie. ;:167
I bardzo, bardzo ładna ta piwonia Bowl of beuty ;:215
Dzięki, o tak Bowl Bf Beuty jest piękna, szkoda że szybko przekwita.
danuta z pisze:Jak wyjeżdzałam nie byłam zadowolona z moich pomidorów.Nie było mnie 10 dni .Koleżanka dzwoniła,że za gęsto rosną.Jutro jadę na działkę,aż się boję co tam zastanę.Myślę,że jak będą za gęsto to część donic wystawię na zewnątrz.Powiedz czy Twoje pomidory same się zapylają czy jakoś im pomagasz się zapylić? Ja potrząsam krzakami.
Kwiatki pięknie kwitną.
Tunel mam cały czas otwarty na przestrzał, i owady swobodnie do niego wlatują. Czasem jak mnie coś najdzie to używam Pylicol. Jak będziesz przestawiać to zorientuj sie czy czasem nie przerosły korzenie przez donice. Takie pomidory bardzo nie lubią już przestawiania.
pela11 pisze:Witaj Edwardzie , ja generalnie ze swoich pomidorków jestem zadowolona , nic mi nie przemarzło , zrobiły się grubiutkie i kwitną prawie wszystkie , a nawet widzialam już zawiązki , chociaż przy takich temperaturach to pszczoły nie zapylą i trzeba to będzie zrobić sztucznie . Twoje w wiadrach wyglądają
imponująco , ciekawa jestem jak duży masz ten tunel foliowy .Podobają mi się orliki , szczególnie te żółciutkie , no i przepiękny powojnik .Warzywka też już Ci ładnie podskoczyły do góry , zaraz można będzie robić przerywkę .Pozdrawiam i lżejszej pogody życzę ;:167
Mój tunel ma wymiary 6/4. i wysokości chyba 2,2m. Marchewka i botwinka z przerzedzenia już wylądowały na talerzach. ;:172
koziorozec pisze:Witaj Edziu,pomidorki masz już takie duże,ja też posadziłam dużo pomidorków ,ale nie mam pod osłoną tylko pod gołym niebem ,sadzę je w cylindrach ,też pięknie rosną ale jeszcze małe ,Twoje skrzynie super wyglądają i wielki porządek powodują ,pozdrawiam :wit
Dzięki, z tym wielkim porządkiem bym nie przesadzał. Zdjęcia nie wszystko pokazują. ;:306

W natłoku pracy zdjęć porobionych mam sporo, ale czasu brak by powrzucać.

Marchewki przerzedzone, te wyrwane wylądowały na patelni z masłem. Pycha.
Odmiana Flakesee

Obrazek
I kolorowa

Obrazek

Pierwsze ogórki szklarniowe już w konsumpcji.

Obrazek

Malinotruskawka zaczyna kwitnienie.

Obrazek

Obrazek
Pierwsza hosta zakwitła

Obrazek
I rabata kwiatowa coraz bardziej kolorowa.

Obrazek

Kwitną nemezje, bardzo lubię te kwiatki.

Obrazek
I kolejna odmiana aksamitek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O tak marcheweczka na masełku jest pyszna ;:215 , ogórki szklarniowe własnie dziś dostałam do posadzenia, no będą później po prostu ;:108 malinoitruskawa własciwie mi nie smakowała, więc nie płakałam jak sama gdzieś zniknęła, no ale są różne smaki :wit
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

No nie to u Ciebie warzywa pędzą jak pendolino. :;230 ;:oj .U mnie marchew mała,buraczki małe a pietruszki "niet". ;:223
Marchewkę na masełku tak jak kalafior?
Awatar użytkownika
ed04

Post »

iwona0042 Ogórki będziesz zbierać bardzo szybko, teraz rosną jak opętane. Wiem że malinotruskawka nie wszystkim smakuje, chodziło mi o cieniolubną niewysoką roślinę w miarę zadarniającą.

Nie, taką młodziutką marchewkę wrzucam surową na patelnie i dusze na maśle do prawie miękkości, na koniec trochę soli, odrobina pieprzu u cukru i wyżerka gotowa.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Widzę ,ze uprawa na podwyższonych rabatach daje dobry rezultat bo marchewki juz fajnie porosły .Ogórki pomidory też szybuja ostro niedługo będziesz jeść swoje ECO pomidorki ,bo ogórki już masz swoje Sporo zrobiliście ,zeby wyglądało jak teraz, a zalania nie zazdroszczę
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”