U mnie jeszcze nie prędko będą.Moje w gruncie z wlanych mniejszych sadzonek i jeszcze nawet nie kwitną.
Pienne gozdziki i ten powojni - cudo

Bardzo lubimy pomidory i staramy się starać o nieiwona0042 pisze:Edwardzie już takie duże masz pomidorki, orliki maja ładny kolorek, a goździki kamienne pięknie kwitną
Dziękuję, nie ma co martwic się o to że pomidory są małe, u mnie w gruncie też są mniejsze. Będzie czas to i one będą duże.anabuko1 pisze:Ale masz już fajne pomidorki.
U mnie jeszcze nie prędko będą.Moje w gruncie z wlanych mniejszych sadzonek i jeszcze nawet nie kwitną.
Pienne gozdziki i ten powojni - cudo
Podobnie jak ja czarnegoBlack Rose pisze:Dawno nie zaglądałam, a tu takie widoki!
Aż nie wiem, co wyróżnić, bo i warzywa wzorcowe i kwiaty!
Pomidory jakie wielkie![]()
A ten dwukolorowy orlik - niesamowity, jeszcze nie widziałam czerwono-żółtego.
Witaj, z tymi chwastami to nie tak kolorowo, u mnie cały czas wilgoć i rosną jak opętane. Pozdrawiam słonecznie.stasia_ogrod pisze:Edziu, ależ u Ciebie wszystko zadbane i ani jednego chwaścika.Warzywnik pierwsza klasa, pomidorki ekstra a powojnik
aż mi dech zatkało, jest cudowny.
![]()
Piwonie, orliki, goździki kamienne, pięknie zdobią rabatki.
![]()
Dzięki, kwiaty mają się całkiem nieźle chyba to lubią.Beaby pisze:Jaki superowy jest kolor tych goździków, no ślicznie bordowe są.
Twoje pomidorki zaraz się znajdą na kanapce - niezłe tempo![]()
Jak się mają kwiaty w tych skrzyniach?
Pozdrawiam
Dziękuję to bardzo miłe słowa, pozdrawiam.Maska pisze:Ed jestem zachwycony Twoimi warzywami...wielkie pomidory, marchew, buraczki, groszek ...i nie tylko bo kolekcja roślin też zasługuje na pochwały! Jesteś wspaniałym ogrodnikiem![]()
Dzięki, o tak Bowl Bf Beuty jest piękna, szkoda że szybko przekwita.anabuko1 pisze:Fajne masz te rabaty skrzyniowe.
Śliczny zloty powojnik.
Hosty przeliczne.Dla mnie wszystkie.![]()
I bardzo, bardzo ładna ta piwonia Bowl of beuty
Tunel mam cały czas otwarty na przestrzał, i owady swobodnie do niego wlatują. Czasem jak mnie coś najdzie to używam Pylicol. Jak będziesz przestawiać to zorientuj sie czy czasem nie przerosły korzenie przez donice. Takie pomidory bardzo nie lubią już przestawiania.danuta z pisze:Jak wyjeżdzałam nie byłam zadowolona z moich pomidorów.Nie było mnie 10 dni .Koleżanka dzwoniła,że za gęsto rosną.Jutro jadę na działkę,aż się boję co tam zastanę.Myślę,że jak będą za gęsto to część donic wystawię na zewnątrz.Powiedz czy Twoje pomidory same się zapylają czy jakoś im pomagasz się zapylić? Ja potrząsam krzakami.
Kwiatki pięknie kwitną.
Mój tunel ma wymiary 6/4. i wysokości chyba 2,2m. Marchewka i botwinka z przerzedzenia już wylądowały na talerzach.pela11 pisze:Witaj Edwardzie , ja generalnie ze swoich pomidorków jestem zadowolona , nic mi nie przemarzło , zrobiły się grubiutkie i kwitną prawie wszystkie , a nawet widzialam już zawiązki , chociaż przy takich temperaturach to pszczoły nie zapylą i trzeba to będzie zrobić sztucznie . Twoje w wiadrach wyglądają
imponująco , ciekawa jestem jak duży masz ten tunel foliowy .Podobają mi się orliki , szczególnie te żółciutkie , no i przepiękny powojnik .Warzywka też już Ci ładnie podskoczyły do góry , zaraz można będzie robić przerywkę .Pozdrawiam i lżejszej pogody życzę
Dzięki, z tym wielkim porządkiem bym nie przesadzał. Zdjęcia nie wszystko pokazują.koziorozec pisze:Witaj Edziu,pomidorki masz już takie duże,ja też posadziłam dużo pomidorków ,ale nie mam pod osłoną tylko pod gołym niebem ,sadzę je w cylindrach ,też pięknie rosną ale jeszcze małe ,Twoje skrzynie super wyglądają i wielki porządek powodują ,pozdrawiam