Moje storczyki - Monisia
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Monisiu, możliwe ze rosną 2 pączki, na tym moim z wystawy też były 2 kwiaty choć nie należy on do sukcesywnie kwitnących
Radość Twoja będzie większa, podwójna

Radość Twoja będzie większa, podwójna

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No jestem coraz pewniejsza że to 2 pączki, az sie boje że mogę coś zepsuć 
Storczykowa ja osobiście nie stosowałam skorupek od jajek ani innych specyfikó(odnosnie do storczykow bo do innych kwiatow tak) wyłącznie nawóz do storczyków, woda z kranu-odstana, i jakoś szczególnie nie musiałm o niego dbać, normalne nawożenie, spryskiwanie i trochę mchu z lasu, zeby czuł sie jak w domu
czekałm ponad rok i bardzo bardzo chciałam żeby zakwitł 

Storczykowa ja osobiście nie stosowałam skorupek od jajek ani innych specyfikó(odnosnie do storczykow bo do innych kwiatow tak) wyłącznie nawóz do storczyków, woda z kranu-odstana, i jakoś szczególnie nie musiałm o niego dbać, normalne nawożenie, spryskiwanie i trochę mchu z lasu, zeby czuł sie jak w domu

Witam mam pytanie co do mojej Miltassi, kwitnie już osatni pęd kwiatowy, na razie nowych nie widać, w doniczce jest bardzo ciasno, nie ma juz miejsca, tworzą sie nowe przyrosty ale są bardzo słabiutkie i co teraz?Czy przesadzić Miltassie?do jakiego podłóża i jak to zrobić, co zrobic by tworzyły sie nowe pędy kwiatowe?
jeśli chodzi o sabotka to rośnie, z kazdym dniem jest coraz wiekszy...
jeśli chodzi o sabotka to rośnie, z kazdym dniem jest coraz wiekszy...