Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Post »

Witam Was świątecznie w ten piękny Trzeciomajowy majowy poranek. :wit

Wprawdzie dzień obudził się nieładnie, bo pochmurnie, ale teraz niebo przeciera oczy i robi się coraz weselej.
Na moim IX piętrze aktualnie jest 15*C, ale M mówił, że na dole zimno.
Nie wychodzę dzisiaj z domu, ponieważ wczoraj ciut za bardzo zaszalałam i nabawiłam się lekkiego przeziębienia.
Na szczęście mnie nigdy się takie historie nie trzymają długo, więc dziś naleweczka malinowo-jeżynowa na miodku lipowym, a jutro działeczka.
Wczoraj dodatkowo grzejniki w domu były zimne, a ja jak zwykle porozbierałam się jak do rosołu i tym się jeszcze doprawiłam.
Miśka pewnie też zmarzła, bo dzisiaj kombinuje, jakby się tu pod ciepłą kołderkę wcisnąć.

Obrazek

Soniu - płomyki sercem podarowane, sercem odpłacają. ;:196
Już są bardzo ładnie rozrośnięte, pokażę je w całości, gdy one pokażą więcej kwiatków. Na razie kwitną pojedynczymi.

Marysiu [Maska] - może Twoja pogoda zrobi Ci taką niespodziankę, jak moja i niebo obudzi nie tylko ;:3 ,ale i ptaszęta pobudzi do świergotania. Oczywiście takiego święta Ci życzę. ;:196 Ciepłego i wesołego.
U mnie podobnie pracują trzmiele i inne zapylacze. Nie chce im się wysoko latać. Choć M wypatrzył ze dwa kręcące się na brzoskwini, to może ze trzy owoce będą... jeżeli to zimne towarzystwo ich nie zmrozi. ;:219
A jak czytać to przysłowie w połączeniu z przytoczonym przez Ciebie?"Suchy kwiecień, mokry maj, będzie żytko jako gaj."
Kwiecień był nie tylko mokry. Był za mokry! ;:145 Coś się z tymi mądrościami ludowymi porobiło, czy może natura oszalała...

Iwonko [00..] - a może jednak działkowe plany udało Ci się zrealizować? Jeśli nie rano, to choć po południu? A życzę Ci ich realizacji całym ;:167 ;:196

Aguniu [Aga2] - przykro mi, ale nie podam Ci tej nazwy, o jej nie znam. ;:185 Te tulipany przywędrowały do mnie zza siatki od sąsiadki. ;:306 Nie mam pojęcia, jakim cudem. Może kret podczas swojej wędrówki przyniósł cebulki. ;:218

Stasiu - witaj, skarbie. ;:196
Prawdę mówiąc, to ja się aż tak mocno nie przemęczałam, chwastów miałam maleńko. Tylko wiatr mnie przewiał, ;:224 ale to nie problem.
Na giełdzie to ja już tylko trochę lilii dokupię. Przynajmniej taką mam nadzieję. ;:306
No bo, jeśli coś mi w oko wpadnie, to... jak sobie odmówić? :uszy
Dziękuję za dobre słowa ;:180 i wzajemnie pięknego świętowania życzę. ;:196

Danusiu [danuta z] - wnuczki miały radochę nie tylko przy grillu, ale też podczas pomocy w sadzeniu kwiatków. A skoro jeszcze i plewić im się chciało, to znaczy, że nowe ogrodniczki rosną. ;:215
Dziękuję za ;:3 i Tobie również dużo jego ciepłych promieni życzę. ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko piękne zdjęcie ;:333
U Ciebie dużo cieplej bo dużo kwiatuszków Ci już kwitnie . U mnie wczoraj trochę po południu popadało i w nocy a teraz całe niebo zasnute chmurami .
Miłęgo dnia życzę i ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U mnie dzisiaj na razie ;:3 brak ale ma być 20 * więc zamierzam to wykorzystać i podjechać na chwilę... Szkoda w domu siedzieć trzeba się dotlenić i mam zamiar nawozu rozrzucić bo mają być opady ..Wprawdzie święto i nie czas na to ale to nie taka wielka robota... Spacerek z garścią nawozu w ręku :) ...Po południu zapowiadają u mnie burze! ;:oj
Tej wiosny nie mogę z niczym zdążyć bo wciąż jakieś trudności napotykam a najczęściej to aura mnie powstrzymuje...Wczoraj syn wyciął pędy róż pnących bo dalsze oczekiwanie bez sensu...dobrze, że odbijają od korzenia...Dzisiaj na luzie będę miała wreszcie czas zrobić konkretny przegląd moich roślin i spisanie na straty tego co definitywnie nie obudziło się po zimie ;:131
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie ma to jak pobyć na działce :D
Po powrocie człowiek śpi jak kamień :;230 Ja tak przynajmniej mam .
jagusia111

Post »

Lucynko kuruj się bo teraz musisz być zdrowa i silna za dwoje. Pięknie kwitną te tulipany. U mnie lało od rana, a teraz pochmurno i zimno.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Cudne tulipanki ;:138 . Pierwiosnki bardzo ładnie Ci kwitną ;:333 . Ach ta niezdecydowana pogoda ;:131 . Czytam o tym ,że nabawiłaś się przeziębienia :( . Przykro mi ale mam nadzieję, że szybko wrócisz do formy. Ja też jestem trochę niewyraźna no ale to wszystko przez tą pogodę. Raz ładnie a raz zimno jak nie wiem co ;:222 . Odpoczywaj dzisiaj a na działkę jeszcze będzie czas ;:196 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Lucynko śliczne tulipanki.
Kuruj się, żeby słoneczny czas spędzać na działeczce.
Kotki wiedzą gdzie najlepiej ;:215
Miłego popołudnia, u mnie słoneczko ;:3
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Lucynko, kiciuś wie co dobre... ciepła kołdereczka to jest to! ;:333 I dzień na leniwca spędzać.. tak jak ja dzisiaj ;:215 Czego Tobie i życzę! Zdrowiej i nie daj się katarom :) ;:196
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Przeciera to moje niebo oczęta i przeciera, ale coś mu to słabo wychodzi. Mimo to na balkonie mam 18*, a na dole, jak raportuje M po spacerze ze psem, zimno.

Tereniu [TerDob] - ;:196
U mnie nie było przymrozków ani podtopień, więc rośliny łaski nie robią, mają kwitnąć i nie ma to tamto. ;:306
Dzisiaj po nocnym deszczyku też nie mają prawa narzekać, a czy doceniają to, co im pogoda funduje, przekonam się dopiero jutro. ;:108
Wzajemnie życzę Ci dobrego popołudnia i wieczoru. ;:196

Maryniu - zastanawiam się, czy byłaś na działeczce, ale nic to, wpadnę do Ciebie wieczorkiem, to się dowiem. ;:303
Taki przegląd roślinek to z jednej strony dobra rzecz, ale z drugiej... Może lepiej nie wiedzieć, z czym musimy się definitywnie pożegnać. :(

Seba - w pełni się z Tobą zgadzam. ;:108
Po wysiłku na działce sen przychodzi łacno i całą noc pozwala przespać twardo. ;:333

Aguniu [jagusia] - kochana, do jutra to ja już będę zdrowa, zwarta i gotowa jak młody bóg grecki. :tan

Ewelinko - z pierwiosnków jestem w tym roku ukontentowana, ;:303 ale tulipany mocno mnie zawiodły. ;:222 Miała być cała działka tulipanowa, a jest... nie powiem jaka, bo nie chcę się wyrażać.
Odpoczywam, ale muszę powiedzieć, że taki odpoczynek mnie męczy. Ja lubię odpoczywać w ruchu, a najlepiej na działeczce. ;:48 ;:50

Kasiu [100780] - śliczne, bo zechciały pokazać się po zimie i jeszcze zakwitnąć.
Większość nawet nie wykaraskała się z ziemi. ;:223
Moja Miśka uwielbia zagrzebać się pod kołdrą lub choćby pod narzutą i tam się wygrzewać. Bywa, że piesek, któremu najwygodniej sypia się na kanapach, wlezie na nią i tak sobie śpią: kota pod narzutą, pies na narzucie i na kocie. :;230
Moje słoneczko nie zechciało zaszczycić mnie swoją obecnością. ;:100

Basiu [apus] - a żebyś wiedziała, że Misia dzisiaj jeszcze nie wstała ze snu nocnego. Raz jeden tylko poszła do miseczek, pojadła, popiła i na powrót do snu się ułożyła. :;230
Powiem tak: katar mnie nawiedza tak mniej więcej raz na dwa-trzy lata. ;:333
Przeziębienie u mnie objawia się tym, że po plecach łażą mi nieproszone jęzory zimna. ;:145
Jutro już sobie pójdą precz. ;:63

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Hehe że kot nie ucieka pod ciężarem :;230
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Rośliny nareszcie poczuły ciepło, a Tobie zimne jęzory po plecach łażą? Musisz zacząć przebywać w tych samych klimatach, co Twoje kwiatki :;230 A tak na poważnie, dobrze w takim razie, że zostałaś w domu. Działka nie zając, chociaż króliczek tam pomieszkuje ;:224 Pięknie, kolorowo zakwitły rabatki, wiele cudów jeszcze sie ukrywa, ale i one ulegną ciepłym dmuchnięciu wiatru. Byleby wreszcie zaczął dmuchać ciepłym, a nie lodowatym powietrzem. Miśka wie co dobre, zagrzebie się pod kocykiem i będzie mruczeć z przyjemności ;:108
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Lucynko ,dużo zdrówka życzę. ;:168 . Ta pogoda daje nam w kość,co z tego że słoneczko grzeje jak wieje taki mroźny wiatr. Nawet Miśka ma już jej dosyć. Oby jutro pogoda ci dopisała w pracach na działce,bo u nas zapowiadają ulewy.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Lucynko, śpiąca kicia jest taka słodka :D

Kwiatuszki pięknie kwitną i pewnie dobrze sobie radzą. Zadbaj o zdrowie bo czytam że jakieś katarko- przeziębienia czyhają.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Lucynko, trzymam Cię za slowo, że jutro jesteś zdrowa! ;:172
Śliczny kuklik. (chyba to kuklik)
Wiem, że czasami się marzy dzień na leniwca, ale jak przyjdzie co do czego to ciężko tak nic nie robić...., szczególni w ogrodzie ;:306
Słoneczka! ;:3
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Udało sie Lucynko ;:138 , od rana pięknie słonko świeciło, a cieplutko było jak w maju normalnie ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”