Jeszcze raz dziękuję wszystkim za miłe słowa i pochwały pod adresem moich podopiecznych. Dzisiaj chcę pokazać mój nowy nabytek, zauważyłam go w kwiaciarni w stanie prawie przekwitniętym, spodobał mi się no i z racji stanu kupiłam jako przeceniony. Oto moje Dendrobium Phalaenopsis Banana Chocolate. Jest to moje pierwsze Dendrobium, które stanęło w domu, to poprzednie jeszcze nie doszło, ma być w tym tygodniu

A oto kilka fotek:
Pierwsze co zrobiłam to namoczyłam w wodzie, ponieważ było mocno przesuszone, wypatrzyłam też nowy pęd, niestety z przyschniętą końcówką.
Tutaj maleństwo:
I pozostałości kwitnienia (kolor jest przekłamany tutaj wyszedł żółty, a w rzeczywistości jest jasnozielony coś podobnego do koloru zielonaska z awataru taki a'la cytrynkowy aż mi się przypomniały motyle z dzieciństwa

)
Etykietka:
Z pozostałych ogłoszeń parafialnych mam wam do pokazania pęd na Phalaenopsisie Kimono:
A tu tak na pocieszenie zielone korzonki reanimka z przemrożonymi liśćmi i stożkiem wzrostu, korzenie są na prawdę ładne więc mam nadzieję, że coś z tego będzie
I to by było na tyle fotorelacji, przy następnej okazji pokażę gąszcz korzeni w doniczce mojego zielonego ulubieńca (aż prosi się o przesadzenie, ale poczekam do czasu aż skończy kwitnąć) na razie w planach mam zakup nowej doniczki i osłonki dla niego