Prasa o tematyce ogrodniczej
Macio u mnie była identyczna sytuacja. Ja się upomniałam. I nie chodzi tu o pieniądze tylko o sam fakt . Brać to łatwo a dotrzymać warunków już nie? Dzięki temu że ja sie upomniałam prenumeratę otrzymali Ci co nawet nie wiedzieli że im sie należy. Macio źle robisz. Wystarczy krótkie pismo do Zarzadu Okregowego a od stycznia będziesz dostawał Działkowca.Macio pisze:Niestetu kupuję. Dobrze napisalem.Nie będę się upominal. To nie ma sensu. Na 4,20 zl. stać mnie jeszcze.
A wracając do samego miesięcznika. Wiecie co mnie drażni? Reklama stulu życia Pana Kwoaśniewskiego lekarza co to zasłynął książką o optymalnym żywieniu. Gość pisze że najzdrowiej jest odżywiać się pasztetami, słoniną boczkiem, kaszaną i innymi wynalazkami. Uzasadnia to naukowo i czytając co pisze można nawet się przekonac że mówi prawdę. Mnie chodzi o to że NIE POWINNO SIĘ TEGO ROBIĆ W PIŚMIE DLA LUDZI, KTÓRZY KOCHAJĄ ROSLINY. Jest to nie na miejscu. Zamiast tego widziałabym reklamę zdrowego żywienia Instytutu Żywności i Zywienia, piramidę zdrowia oznaną przez ten instytut. Dodatkowo elementy zdrowego stylu życia autorstwa np; Pana Zatońskiego z Instytutu Onkologii w Warszawie który to jako pierwszy w 1991 roku w wprowdził w Polsce konkurs "Rzuć palenie razem z nami" .Dodatkowo reklama i artykuły o wpływie owoców i warzyw na zdrowie. Sprawa konserwantów, modyfikacji genetycznej itd. Jest to temat rzeka i ten powinien być wprowadzony i kontynułowany.
Halo wydawnictwio Działkowca. Zmieńcie tego Kwaśniewskiego na Zatońskiego.

Elizo to mam rozumieć, że nam działkowiczom należy się prenumerata DZIAŁKOWCA za free. Jakto jest przybliż mi temat.Eliza pisze:Ja się upomniałam. I nie chodzi tu o pieniądze tylko o sam fakt . Brać to łatwo a dotrzymać warunków już nie? Dzięki temu że ja sie upomniałam prenumeratę otrzymali Ci co nawet nie wiedzieli że im sie należy. Macio źle robisz. Wystarczy krótkie pismo do Zarzadu Okregowego a od stycznia będziesz dostawał Działkowca.
erbe
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Prasa
Ja Działkowca czytuję od bardzo dawna-w sumie to zdecydowało o wyborze zawodu-jestem ogrodnikiem,lubię też Twój ogrodnik-redagowany przez p.L.Grabowską,czytam tez biznes ogrodniczy,szkółkarstwo itd ale to z DZIAŁKOWCA nauczyłam się wszystkiego:)
Ja czytam od kilku lat Twój ogrodnik,jest to miesięcznik,w miarę tani ,zawiera wiele porad sprawdzonych i prostych w zastosowaniu,kupuję też sposób na ogród,te z miesięcznik i też zawiera dużo porad.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 13 gru 2011, o 13:21
- Kontakt:
Nie czytam gazet gdy chcę się czegoś dowiedzieć o roślinach, chorobach czy technologii wykonania architektury w ogrodzie. Dla mnie gazety to raczej źródło inspiracji. Lubię oglądać ciekawe zdjęcia, trendy, nowinki.
Kiedyś kupowałam b.fajny 3-miesięcznik 'Ogrodowa Galeria'. Niestety później połączyli ogrody i wnętrza. Więcej było tego drugiego, dlatego nie kupiłam już ani jednej szt.
Teraz to już chyba tylko została mi 'Zieleń miejska' i ciekawe książki.
Kiedyś kupowałam b.fajny 3-miesięcznik 'Ogrodowa Galeria'. Niestety później połączyli ogrody i wnętrza. Więcej było tego drugiego, dlatego nie kupiłam już ani jednej szt.
Teraz to już chyba tylko została mi 'Zieleń miejska' i ciekawe książki.
Jawgarden
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 13 gru 2011, o 13:21
- Kontakt:
A i jeszcze 'Modny ogród' wydanie specjalne miesięcznika 'Ogrody' też super. Kiedyś trafiłam na wydanie z 2010r nie wiem czy później też coś takiego zrobili, jak tak to chętnie kupię 

Jawgarden
-
- 50p
- Od: 27 lip 2012, o 12:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dla mnie kopalnią wiedzy jest maleńki w formacie "Twój ogrodnik" Bardzo poręczny format - zeszytu szkolnego - mieści się do damskiej torebki
ale w środku jak dla mnie kopalnia wiedzy w bardzo przystępnej formie.

Pozdrawiam
Barbara

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Re:
Mój piękny ogród- man 10 roczników i dość- to pismo dla tych, co nie mają pojęcia o ogrodzie- i nie traktują czytelników poważnie- przedruki co roku tych samych artykułów, jak ktoś zbiera roczniki to zauważy- zdjęcie raz z prawej za rok z lewej tych samych roślinErazm pisze:Ja kupuję jak już pisałem czasopismo "Mój piękny ogród". Polecam.