Piękny czas nastał,ciepełko wokoło,tylko deszczu brakuje,wczoraj pojechałam podlać.
Wiecie jak to jest czekać na nowe zakupy,ekscytacja,poruszenie,no lubię te chwile i czas oczekiwania na paczuszkę...
A więc czekam codziennie na meila,telefon,zaglądam na stronę,wpatruję się w historię zamówienia,a status ciągle brzmi przyjęte.
Co u licha ?Przecież zawsze czekam góra trzy dni.Chwytam za telefon,miły głos w słuchawce się odzywa.Rozmawiamy,pan mówi,że nie ma mojej wpłaty.Jak to nie ma?
Ano nie ma...co się okazało? Nie poszedł przelew automatycznie do sprzedawcy,tylko do firmy pośredniczącej i tam się zatrzymał.
Teraz musi pani zadzwonić tam i wytłumaczyć...to odeślą pieniądze.Pierwszy raz mi się to zdarzyło.miałam już dość,6 dni minęło,teraz ja mam gdzieś dzwonić.Zrezygnowałam z tych hortensji,za dużo z nimi kłopotu

Poza tym w międzyczasie poczytałm opinie na al i nie były zbyt pozytywne.Także będę szukała w innym miejscu.
Olu witam,to mój ulubiony kącik z oczkiem i trawami.Mam jeszcze z drugiej strony Giganteusa,który szumi jak zawieje wiatr,to najlepsza muzyka dla moich uszu
Soniu LO mam 8 lat,kupiłam dwie na początku przygody z ogrodem.Lubię tę odmianę,choć pod koniec lata łapie brzydkie plamy,ale taka jej uroda.W czerwcu jest cała zielona.
Hortensje nie dojada,zrezygnowałam,będę szukała gdzie indziej.
Ewuśzaraz spojrzę na Twoją różyczkę:)
Kasiu dziękuję:)
Maju miło,że jesteś:) Stephanie rośnie przy samym brzegu,malutka,ale te kwiaty ma cudowne.
Olivia jest w tej szkółce co wymieniłaś,może z kimś na spółkę zamówimy?
Wiem,że dziewczyny chwaliły odmianę na pniu Tardiva,ażurowa,poczytaj ...
Ja mam ochotę na Pinky Winky na pniu i Limelight
Gosiu na razie jeszcze nie ogarnął mnie szał zakupów.Chyba chcę się bardziej zaopiekować tymi co mam.
Mam już wszystkie swoje chciejstwa.Kilka jeszcze bym dokupiła,ale nie na już i teraz.
Jolu dziękuję za miłe słowa
CPM się zachwycam nieustannie,bardzo żywotna róża,a jak kwitnie to bukiecikami

Kolor rewelacyjny,miodowo-złoty
Hot Ch wciąż kwitnie,ale niestety ma plamy na liściach,taka jej uroda.
Novalis na fotkach wygląda zdecydowanie najlepiej.To może zmylić,choć ja i w realu ją podziwiam
Właśnie wczoraj zrobiłam jej kilka fotek i w zestawieniu z CPM tworzą fajne założenie kolorystyczne.
Aniu Levana śliczna,ja szukam Little Lime i Diamantino.Przeglądałam ofertę sklepów internetowych,ale najczęściej już stany mają zerowe.Rozplenice w tym roku rosną pięknie.Mam kilka z siewu i mają kłosy,jedna przy oczku ma już kotki
Warto wysiewać na parapecie
CPM zwiesza lekko główki,ale jak jest wysoki pęd to mi się to podoba i nie razi
Dorotka sprawa wyjaśniona,hortensje nie dotrą. Zamówimy gdzie indziej
OBI ma takie bajońskie ceny? 50 zł ...hmm
Może wybiorę się po Littlelime do pobliskiej szkółki i chociaż jedną kupię...
Krysiu nie mam u siebie OBI,może i dobrze? Wolę kupować w szkółkach,a i w sieci można znaleźć pozytywnych sprzedawców.
Hortensje nie dojadą,tak zdecydowałam,za dużo zachodu,a i słabe komentarze mają na al....
Ana z Aspiryne Rose
RU na pniu bardzo ja lubię:)
Lions R
Novalis solo
W duecie z CPM ładnie współgrają
CPM
Novalis z Annabelle
Rosenfaszination sama nazwa to fascynacja i to cała prawda,kwitnie wciąż od czerwca,jedne kwiaty przekwitają,tu tworzą się nowe pąki,a zaraz znów cos kwitnie:)
Giardina po zimie lekko dychała,mocno ścięłam,grube,starsze konary całkowicie usunęłam,a tu proszę ile nowych gałązek wypuściła...
Mariatherese gotowa do startu
Stephanie porcelanowa piękność
W otoczeniu smagliczki
Sweet Juliet
Jaciuaes cartier ma śmieszne,płaskie kwiaty
Samosiejki żeniszkowe
Trawy w ogrodzie musza być...zwiewne...
Soniu zobacz jakie piękne rozplenice z Twoich nasion
A to już starszy okaz
Na obiad dziś zupa pomidorowa ....
Pinky winky od lat niezawodnie kwitnie
Malinojeżyna