Michał nie mam pojęcia czy coś będziesz z nich miał,bo ja moje szeflery dostałam w formie sadzonek,więc nie mam takiego doświadczenia .Ale życzę powodzenia i koniecznie czekam na wiadomości,jak się nasionka mają
Bardzo dziękuję -bo nie znałam tej roślinki a dzisiaj w sklepie widziałam dosyć duże po niecałe 20 złotych -czy ta fatsja ma jakieś specjalne wymagania ? -czy raczej jest łatwa w uprawie
Piękna kolekcja, takie duże rośliny Na szeflerkępolujęod miesiąca,alete w sklepach nie rokują przeżycia Może dokonamy wymiany na wiosnę kawałkiem difenbachii? I pytanko jeszcze, która z roślin to pfilodendron bipinafidium?
musisz uważać,żeby fatsji nie przelać,ale wilgoć lubi.Stanowisko jasne,ale nie bardzo słoneczne.Moja latem stoi na tarasie w cieniu i wtedy liście jej nabierają intensywniejszego zielonego koloru.Wydaje mi się,że stosunkowo łatwa w hodowli.A jak warunki sprzyjają,to bardzo szybko rośnie
Tak myślałam ,że to musi być dużych roślin bo ta w sklepie miała ponad metr wysokości a ja dużych roślin i tak mam za dużo w domu -ale ta fatsja jest śliczna ma ciekawe liście ,a nie wiesz czy ona kwitnie?
Antooosiu, Ty tu całą burzę rozpętałaś:) Ja się będę uśmiechać nawet szeroko, i o szeflerkę i o kawalątek difci - bo mam inną o jasno zielonych listkach i twoja fajnie by z nią kontrastowła 8) A może i Ty znajdziesz coś ciekawego u mnie, choć ja to się dopiero skromnością kolekcji mogę pochwalić Powiedz mi proszę czy filodendron i monstera to to samo?