Ogródkowo - powrót :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródkowo - powrót :)

Post »

Pięknie zapączkowane azalie ;:215 A bożykwiat różowy? Ja swoje kamelie niestety zamroziłam tej zimy :( Jaki kolor kupiłaś?
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj vimenBożykwiat różowy, a kamelia biała i różowa. Ja mam zamiar kamelię do domu wziąć na zimę. Znajoma mi mówiła, że w naszym klimacie dopiero od czerwca powinna być wystawiana na zewnątrz na cały dzień, ale moja stoi już od 2 tygodni i nic się jej nie stało. Ale na ogrodników się nie odważę chyba i schowam :lol:

Shire pobiegłam na olx zobaczyć co tam mają od razu :) i znalazłam wiele ciekawych rzeczy do ogrodu, nie wpadłam wcześniej na to ;:129 ;:306
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

:wit
Oto nasz pies, jeden z dwóch (ten drugi nieśmiały) :) - Wilson. Musiałam go zabrać od Karoli co by jej bałaganu nie narobił ;:306
ObrazekObrazek
Takie mam jeszcze kwiatki w domu - skrzydłokwiat, grubosz, którego spaliłam w ubiegłym roku na słońcu i wilczomlecz trójżebrowy
Obrazek]
a to moje wczorajsze zakupy :)
Zawciąg jałowcolistny
Obrazek
Szczawik chilijski
Obrazek
A tu z ubiegłego roku złotlin
Obrazek
Obrazek
I rajska jabłoń
ObrazekObrazek

Pozdrawiamy :)
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Szczawik zakwitł :)
Obrazek
A to nasz kot :)
Obrazek
I wstydzioch Fidel - jęzor do Was wytyka ;:306
Obrazek
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Witaj cieplutko :wit
My chyba prawie sąsiadki jesteśmy - jak masz blisko do Dorotki to mnie pewnie też nie aż tak daleko bo my prawie z jednego kujawskiego kącika ;:333
Ogródek zapowiada się bardzo ciekawie ;:138
Powiedz mi gdzie udało ci się kupić szczawika chilijskiego? Przez Internet czy gdzieś w sklepie stacjonarnym?
Całuski z Lubicza ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Moniczko, teraz masz parkę szczawików a rajska jabłoń i złotlin aż toną w kwiatach. ;:215
Wiesz, mnie się pieski spodobały i piękny kiciuś, proszę wygłaszcz je ode mnie. ;:168 ;:168
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witaj Niunia1981, imienniczko :) Ja już odwiedziłam Twój wątek, faktycznie blisko mieszkamy :) ;:138
Stasiu te moje zwierzaki, szczególnie kot to złośliwe bywają  ;:306 mam całą rękę podrapaną przez niego bo jak się go nie głaszcze to się mści :D taki zbój. Drapie i gryzie dopóki się nie doprosi. Stąd ma przydomek Mścisław. Budzi mnie o 4 rano, bo ma ochotę wyjść na dwór i jak mi się nie chce wstać to mnie w stopy gryzie :;230 nie da się z nim normalnie żyć :;230 a my go przygarnęliśmy z ośrodka adopcyjnego dla kotów, a on taki niewdzięczny ;:306
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

No popatrz , żeby kot tak się zachowywał, tego jeszcze nie słyszałam. ;:306 ;:306
Karola ma kłopoty z Bąblem ale to pies i rozpuszczony na maxa, gryzie i pożera nie tylko nią, ale wszystko dookoła. ;:oj ;:oj
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Że kot złośliwiec- w to mogę uwierzyć, ale żeby goldenki mogły takie być? Przecież to słodziaki do zacałowania ;:166
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Yhm ;:124 do zacałowania ;:306 Ostatnio kurier paczki przywiózł nam i w między czasie, jak ja podpisywałam ten elektroniczny list to ten goldenek do zacałowania zdążył wyjąć 3 paczki z samochodu a kot siedział na miejscu dla pasażera ;:306 ;:306 ;:306 obydwoje płakaliśmy ze śmiechu :;230
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13

Post »

Piękny szczawik - uwielbiam go ;:167
Jak u Ciebie rośnie ?
Bo mój strasznie się wyciąga, chociaż stoi na zewnątrz.
Inne odmiany szczawików (bordowy i zielony) mają dużo ładniejszy pokrój,
krótkie łodyżki, duże listki, dużo kwiatów.
Czuję się 'wycałowana' przez Fidela :;230
Uściskaj go ode mnie ;:168
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Witaj Ewo :)
Szczawik bardzo jest wyciągnięty. Mój jest w domu cały czas i stoi na oknie, gdzie jest najwięcej słońca, patelnia wręcz i ma baaardzo długie łodyżki. Ale dużo pączków i cały czas nowe idą, więc nie krzyczę na niego ;:306 niech rośnie, jak chce :) muszę poszukać tych, o których piszesz...
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale masz fajne psy, długa sierść--nie zazdroszczę :;230 Dobrze ,że jednego ode mnie zabrałaś. Bo nie dość, że musiałam przecinać te łańcuchy , co się nimi przypięłaś do stokrotek , to jeszcze pies uganiał sie za Bąblem :;230 A wystarczy jak Dżeki -kolego przychodzi do Bąbla i wałują mi cały ogród, w tym warzywny :? :;230
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2012, o 17:31

Post »

A ja się cofne parę dni do sansevierii :) Że nic jej nie jest, to już Ewa powiedziała, ja natomiast zastanawiam się w czym ona rośnie i na jakiej stronie?

Co do psów - my mamy dwa haszczaki. I całe worki wełny :roll: A goldeny są rozrabiaki, oj są! ;:204
Blues w kaktusach cz.aktualna Do części 1-2-3 trafisz tędy,
Zielona bonanza - różne zielone.
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Ona rośnie w ziemi z dodatkiem obornika, została przesadzona w marcu i wtedy ruszyła dopiero :) a stoi w miejscu teraz ze światłem rozproszonym i raczej małą jego ilością i tam jej chyba dobrze, bo 3 listek już się wynurza.
Wyobrażam sobie, trzeba poduchy robić, albo kołdry ;:306
Ogródkowo
Doniczkowo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”