Ale widzisz Moniko, że jak się o coś zadba to wygląda bardzo ładnie!
Synkowi życzę zdrowia ale rzeczywiście dbaj o niego, bo nie wiem jak teraz ale kiedyś mówili że nie wolno przeziębić ospy!
Na taras przyjdzie czas
I kto tu ma śliczne tulipanki Dziękuję! a to mnie zmyliłaś trawą, bo moja była nierówna a Twoja równiutka! no tak ale ja nie mam trawnika tylko wiejską trawę
Zdrowie synka najważniejsze a trawa zaczeka Dobrego dnia
Marysiu, z ospy już powoli wychodzimy. W poniedziałek idzie do przedszkola i mijają 2 tygodnie. No we wtorek, ale już nie da rady dłużej opieki. Powoli go hartujemy, więc dziś pojechaliśmy skosić trawę.
Witaj Moniczko!!
Faktycznie jesteś tytanem pracy.Dużo ogromnych zmian.
Bardzo już mi się podoba u ciebie
Mnóstwo kwitnących, pięknych roślin, tak jak i ja lubię
tulipcie śliczne, hortki okazałe i hosty duże.
I bardzo ładnie prezentujesz swoje roślinki w kadrze
Witajcie kochane, bardzo zapracowana jestem i czasu na forum mało...
anabuko1 witam Cię serdecznie i zapraszam częściej. Masz piękne hosty i to obrzeże z brzozowych klocków - wspaniale to wygląda!
Iwonka 1 powoli i mozolnie powstanie drewniany taras z zadaszeniem- nie kupujemy gotowych dech tylko sosnowe z tartaku, będziemy impregnować, to pewnie potrwa długo. Altana też jest do pomalowania, ale nie wiem czy w tym sezonie to się uda.
Violinka dziękuję za życzenia słoneczka- jest bardzo potrzebne. Dziś po pracy pojechałam prosto na działkę ocenić straty po przymrozku. Dzięki Bogu natchnęło mnie w niedzielę i nakryłam świeżo wsadzone szałwie muszkatołowe z mojego siewu i to uratowało im życie. Lekko podmarzły hosty, 2 biedne ogrodówki odbijające od korzenia no i moje krwiste żurawki szumnie i zwartą grupą szykujące się do kwitnienia oraz kwitnące już cudnie bergenie. Żurawkom i bergeniom zwiesiły się pąki kwiatowe, ale oglądałam je i nie wyglądają na zmarznięte. Dziś ma być też przymrozek, okryłam je białą włókniną.
Zimno jest, przeziębiłam się na działce...
A i powstały zaczątki skalniaka... Ale póki co wstyd pokazać.
Witam wszystkich zaglądających Majówka udana póki co i powsadzane roślinki i trampolina rozłożona i przetestowana i grill zaliczony. Ładnie, ciepło a jutro jedziemy nad morze na 2 dni
Spacerem po działeczce
Skalniak zyskuje powolutku nowe rośliny.
Nowa rabata powstająca pod tujami na tyłach działki. Dziś przesadziłam tam bukietówkę Wims Red, jeżówki spod skalniaka, trochę gladioli, niezapominajki. Koło śmietnika znalazłam też pięknego jaśminowca poziomkowego, ktoś wyrzucił! Sukcesywnie rabatę będę powiększać wzdłuż ogrodzenia, następne krzewy, które zaplanowałam to berberysy Erecta.
Zioła
Synkowi i mamie skakanie bardzo się podoba
Majówka dopiero się zaczyna. Jutro wyjeżdżają goście a my lecimy na 2 dni nad morze. Szaleństwo, ale cóż...
A i zapomniałam napisać, że mróz zważył mi cudne kwiaty bergenii i ciut przymroził hortensje ogrodowe i kwiaty żurawek krwistych.
Sporo się dzieje. Skalniak to moje najnowsze chciejstwo, ale chcę go zrobić na spokojnie, bo coś mi mówi, że przeróbki i przesadzanie mogą być trudne U Ciebie już widzę kawał roboty wykonanej.
A tego morza Ci zazdroszczę - ale tak pozytywnie! Bawcie się dobrze!