Zaczarowany Ogród IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Zaczarowany Ogród IV

Post »

Napisałam się tyle i post poszedł w kosmos. Wrrrrr.

TerDob, Tereniu , witaj w nowym wątku. :wit

Zeniu, witaj :wit . Płotek już dawno mi się marzył, oby rósł. Kule w taką pogode pewnie będą schły i schły. ;:223 Poczekam. I zgapiaj do woli. Ja też lubię różnego typu biżuterię do ogrodu. Nie cierpię tylko krasnali. Kiedyś mama takie cudo dostała. Wkurzał mnie na maksa, w końcu nie wytrzymałam i "się potłukł" No tak prawie sam. Naprawdę. ;:306 ;:306

Bogumilka, kule pójdą w ogród. Jako ozdoba gdzieś na rabatkę bylinową. Zobaczymy.

amba19 , Marysiu, witaj. :wit Czytaj do woli i rozgość się w kolejnym wątku. Ja też kawkę sobie zaraz zrobię. Właśnie skończyłam siać turki (aksamitki).

Przyszedł pan kurier. Zła jestem, bo w paczce w woreczku odesłano mi kasę za rośliny, które zamawiałam a jednak nie było ich!
Opisy też wołają o pomstę do nieba.
Wiem ze jest zwykły ambrowiec (na razie w ogrodzie rósł tylko wariegata), orszelina, ostrogowiec, amsonia, guzikowiec i magnolia.
Przyszedł też klon, ale za chiny nie wiem jaki. Na karteczce jest napisane klon ....vchowy, uchcwy, kij wie jaki!
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Brzoskwinie. Czyż one nie mają cudownych kwiatów?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudowne mają kwiatki to fakt, a co ma rozczochraną łepetynkę na ostatnim zdjęciu?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Dorotko, wszystkie drzewa owocowe mają śliczne kwiatuszki, ale szczególnie ładnie prezentują się faktycznie kwiatki brzoskwiń.
U mnie na osiedlu zakwitły dzikie jabłonie [rajskie jabłonki]. Ich kwiateczki też są cudne. ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko, to kasztanowiec, taki drobnolistny. Kasztanowiec pospolity "Laciniata".

Lucynko, moje ozdobne jabłonie jeszcze nie kwitną.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Dorotko rzeczywiście brzoskwinie mają cudowne kwiatki ;:333 ;:333 Kasztanowiec też śliczny ;:108
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ale jestem zła. Ktoś na FB bez mojej zgody posługuje się moim zdjęciem!

Obrazek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O qurczę - faktycznie Twoja fotka. Oglądałam ją u Ciebie nie dalej jak wczoraj. Można się wkurzyć ;:134
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Ale zobacz jakie dziwne myślenie - ktoś czytał Twój watek i spodobała mu się trawa. Naturalnym byłoby napisać do Ciebie z prośbą o nasiona lub kawałek karpy.
U mnie tez się sieją różne dziwne trawy, ale my je z mamą tępimy jak możemy :evil:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No tak, można się wkurzyć, ale z drugiej strony to napisane jest, że zdjęcie z internetu, a Ty Dorotko nie zabroniłaś kopiowania swoich zdjęć chyba?, ja kiedyś na allegro znalazłam zdjęcie swojej róży, było napisane, że sadzonki róż bla bla bla, ale nie pisało że zdjęcie zapożyczone z internetu, ktoś potraktował jak swoje, to dopiero mnie ruszyło ;:219
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Dorotko..nie udzielam się na FB więc nie wiem jak to działa. :roll: Czy nie możesz choćby dla zasady napisać do tej osoby. :?: A swoją drogą Dorotko masz bardzo ładną i od teraz popularną trawkę, widzisz jak się wszystkim podoba. ;:168
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Dorota71 pisze: Ktoś na FB bez mojej zgody posługuje się moim zdjęciem!]
:( Chociaż podpisała, że z internetu.
Kiedy ja na FB zamieściłem zdjęcie kępy krokusów ( u nas szybciej kwitły) to po 6 dniach w tej samej grupie jedna osóbka zamieściła je z opisem - patrzcie jaka piękna wiosna. :(
Gdy napisałem - piękna ale moja i podałem link do mojego zdjęcia, to ... odp. - ale ktoś mi to zdjęcie przysłał z życzeniami i ja nie wiedziałam, że czyjeś.
Wcześniej zajrzałem na profil tej osóbki - mimo wielu wpisów podczas tych 6 dni, nie było żadnych życzeń, ani tego zdjęcia.
Teraz czasami na zdjęciach na których mi zależy umieszczam swój znak wodny - niech idzie w świat, ale z moim nazwiskiem :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Dorotko a ja szukam i się zastanawiam kto pytał co to za trawa... no to nie wiem, czy już wiesz jak się nazywa ale ja się dzisiaj przez przypadek dowiedziałam. To Sesleria.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

amba19 pisze:O qurczę - faktycznie Twoja fotka. Oglądałam ją u Ciebie nie dalej jak wczoraj. Można się wkurzyć ;:134
Marysiu, no właśnie się wkurzyłam. Przecież wystarczyło zapytać. ;:222
vimen pisze:Ale zobacz jakie dziwne myślenie - ktoś czytał Twój watek i spodobała mu się trawa. Naturalnym byłoby napisać do Ciebie z prośbą o nasiona lub kawałek karpy.
U mnie tez się sieją różne dziwne trawy, ale my je z mamą tępimy jak możemy :evil:
Kasiu, ja też tępię. Ta urosła i zakwitła i raczej jej akurat tępić nie będę. ;:333
iwona0042 pisze:No tak, można się wkurzyć, ale z drugiej strony to napisane jest, że zdjęcie z internetu, a Ty Dorotko nie zabroniłaś kopiowania swoich zdjęć chyba?, ja kiedyś na allegrooo znalazłam zdjęcie swojej róży, było napisane, że sadzonki róż bla bla bla, ale nie pisało że zdjęcie zapożyczone z internetu, ktoś potraktował jak swoje, to dopiero mnie ruszyło ;:219
Iwonko, właśnie, ze kiedyś chyba nawet ze dwa razy pisałam posta, że zdjęcia są moją własnością i nie pozwalam bez swojej zgody na ich rozpowszechnianie. ;:185
Zenia pisze:Dorotko..nie udzielam się na FB więc nie wiem jak to działa. :roll: Czy nie możesz choćby dla zasady napisać do tej osoby. :?: A swoją drogą Dorotko masz bardzo ładną i od teraz popularną trawkę, widzisz jak się wszystkim podoba. ;:168
Zeniu, napisałam do tej dziewczyny i posta już nie ma. A wystarczyło zapytać.
any57 pisze:
Dorota71 pisze: Ktoś na FB bez mojej zgody posługuje się moim zdjęciem!]
:( Chociaż podpisała, że z internetu.
Kiedy ja na FB zamieściłem zdjęcie kępy krokusów ( u nas szybciej kwitły) to po 6 dniach w tej samej grupie jedna osóbka zamieściła je z opisem - patrzcie jaka piękna wiosna. :(
Gdy napisałem - piękna ale moja i podałem link do mojego zdjęcia, to ... odp. - ale ktoś mi to zdjęcie przysłał z życzeniami i ja nie wiedziałam, że czyjeś.
Wcześniej zajrzałem na profil tej osóbki - mimo wielu wpisów podczas tych 6 dni, nie było żadnych życzeń, ani tego zdjęcia.
Teraz czasami na zdjęciach na których mi zależy umieszczam swój znak wodny - niech idzie w świat, ale z moim nazwiskiem :)
Andrzejku, no niestety, niektórzy nadal nie rozumieją, ze jakby na to nie patrzeć to kradzież. :evil:
Pashmina2006 pisze:Dorotko a ja szukam i się zastanawiam kto pytał co to za trawa... no to nie wiem, czy już wiesz jak się nazywa ale ja się dzisiaj przez przypadek dowiedziałam. To Sesleria.
Madziu, dziękuję za nazwę. ;:196 Teraz już wiem, co mam.

Obrazek

Takie coś też u mnie rośnie. ;:306
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jo. Grzybki specjalne, dla teściowej. ;:333

Właśnie weszłam na bloga. Wstawiałam zdjęcia kamieniaka. Niestety ktoś bardzo "fajnie" skomentował. W dodatku jako anonimowy. Odwaga porażająca. Przecież ja rozumiem, że nie wszystkim, wszystko musi się podobać. Ale miej odwagę podpisać się pod tym. Niestety ktoś taki skutecznie potrafi zdołować. Ech.

Czy tylko ja wychodzę z założenia, że jeśli nie masz do powiedzenia niczego dobrego, to nie mów nic?

W takich sytuacjach człowiek zastanawia się czy jest sens wstawiania jakichkolwiek zdjęć. Ot tak po ludzku mi przykro.

http://papieroweszalenstwo.blogspot.com
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”