Słoneczne rabaty 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Słoneczne rabaty 3

Post »

No i rozstrzelała mnie na miejscu :pogon
Ciekawe co to będzie jak tulipany będą :;230

To,że hosta ma jeden kiełek to się nie przejmuj-3 kły na rok to norma,potrafią rekordzistki i po 6.
Z roku na rok będą liście coraz większe.
Za patyczki trzymam kciuki ;:215

A powiedz,jak traktujesz ostróżki? Mam ochotę na jak największe :lol:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tulap, traktuję je łopatą :;230 :;230 Nie no, żartuję, ale prawdą jest, że musiały zmienić miejscówkę, bo porosły "gigantusy". Muszę cię zmartwić, to chyba kwestia nasion, bo jedne jedyne, które dostałam jako rosnąca już bylina były przyzwoitego wzrostu, natomiast wszystkie moje siewki porosły ponad 2 m :shock: Wszystkie dostawały równo dokarmianie w płynie (gnojówkę z pokrzyw) Zobaczymy czy powtórzą swoje szaleństw w tym roku ;:224

Dzięki za pocieszenie z tą hostą. Powiem ci, że jak zobaczyłam ten kieł to płakać mi się chciało, bo roślinka do najtańszych nie należała :roll:
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Hmmm...siewek mam trochę...
Trochę 2 letnich,trochę jednorocznych i samosiejki...Zobaczmy :D

Jak będziesz hosty kupować to pytaj,czy badana na HVX-do poczytania :uszy
Aha-sklep z nimi pod ich nazwą jest dobry,duże sadzonki i badane :wit
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Sabinko, piękny pokaz fiolecików w wielu odsłonach ;:138
A powojnikami powaliłaś mnie na kolana, cudne wszystkie ;:167
U mnie dzisiaj też padał śnieg i zrobiło się bardzo zimno...brr. Nawet nie zaglądałam do ogrodu, bo wszystko przykrył biały puch.
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hi hi hi no właśnie moja Comte to ta rozwydrzona pannica :;230
Piękne widoczki ostróżki ,krokusy,clematisy ale na kolana powaliły mnie twoje orliki ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Wreszcie się otworzyłaś :lol: ;:138 Pamiętam doskonale, jak kiedyś pisałaś o 2 arach, ale potem zaczęłaś tak rozwijać skrzydła, że byłam święcie przekonana, że Twoja przestrzeń ogrodowa się powiększyła :shock: Nie wierzę, że to nadal tylko 2 ary?? Masz w takim razie cudowny dar komponowania rabat, a może wręcz rozciągania przestrzeni? Mówisz, że kupione byliny już startują i wspominasz o gipsówce. Nie wiem, skąd jest Twoja, ja mam taką z Biedr.. i po 2 sezonach w niczym gipsówki nie przypominała :( Daję jej jeszcze szanse w tym roku, choć zdaję sobie sprawę, że marne szanse, by to była gipsówka. Tak samo białe liatry z tego samego źródła - w 2 sezonie już pojawiły się jakieś kwiaty, ale były powykręcane. Nie dość, że całe pędy, to również listki - jakby jakiś wirus?
Wspominkowe zdjęcia wspaniale rozgrzewają w takie dni. U mnie śnieg leży bodajże od wtorku, nocami przymrozki, więc tym razem tak szybko nie chce zniknąć. Jutro ma być słoneczna sobota i choć tak jak piszesz, w ogrodzie nie podziałamy, ale może uda się zaliczyć jakiś sympatyczny długi spacer w słoneczku ;:3 :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Sabinko. Przegapiłam Twój nowy wątek :oops: i muszę nadrobić zaległości ;:224 .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Sabinko dotarłam nareszcie. ;:196 Kobea ładnie wykiełkowała, niech rośnie do nieba. :) Jakie piękne, letnie kolory pokazałaś. Ostróżki jak zawsze pochwalę, ogromniaste i jeszcze ten cudny, mój ulubiony kolor. ;:oj Wiosenne cebulowe też błysną niedługo kolorami. Życzenia odnośnie udanego sezonu, bardzo mi się podobają. :) Super, że werbena żyje, ja może jutro na dłużej wyjdę do ogrodu, to zajrzę. Ukorzeniania Alchymista gratuluję. ;:180
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Piękne rozpoczęłaś nowy wątek ;:215 . Cudowne fotki róż , te naparstnice ;:oj , lilie i reszta. Muszę przyznać, że masz piękne sadzonki kobei ;:224 . Byłam pewna, że masz większy ogródek ;:108 . Sporo tam zmieściłaś wbrew pozorom . Własny kawałek ziemi w mieście to jest marzenie wielu rodzin i z pewnością nie jedna Ci zazdrości. Wiosenne zdjęcia bardzo obiecujące. Krokusy lada dzień zakwitną a moje ospałe jeszcze ;:224 . Opowieść o wyprawie po zakup sekatora czytałam z uśmiechem na twarzy :) . Dobrego masz Męża , mój jeszcze nigdy nie włożył nic co kwitnące do koszyka ;:306 . Ty musisz kochać odcienie fioletu i niebieskiego . Te wszystkie ostatnie zdjęcia są w takich kolorach ;:oj . Bajeczne orliki, ostróżki, powojniki . Czy to było celowe czy tak przypadkiem wstawiłaś fotki w tej kolorystyce ?? Bardzo mi się podobają ;:170 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36

Post »

Sabinko dopiero zauważyłam Twoją reaktywację. Piękne zwiastuny wiosny, lubelszczyzna zawsze ma jakieś 2 tygodniowe opóźnienie w stosunku do podakarpacia, więc jeszcze chwilę poczekam na pierwsze krokusiki. Mój ogródek jest niewiele większy, muszę podpatrzeć jak dokonujesz rozciągania bo trudno uwierzyć, że takie bogactwo kwiatów mieścisz na 2 arach!
Dzięki za info o ślimakach, biegnę dziś po granulki. Sezon na walkę z obślizgłymi wrogami uważam za otwarty. ;:134
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Sobota faktycznie, bardzo słoneczna i wróży kolejną mroźną noc ...... rano miałam -6*.
Jeśli więc, jakiś ślimak bez futerka zaryzykował wyjście na żer, to więcej niż pewne, że mu ta golizna na twardo się wymodelowała. ;:300 ;:301
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Aż mi się wierzyć nie chce, że to pierwsza hosta u Ciebie! Nie licząc tych nn. Ja miałam kiedyś fazę właśnie na hosty, bo uważałam, że mają najpiękniejsze liście świata. Poza tym świetnie się sprawdzały na moich cienistych miejscach. Nadal bardzo mi się podobają, chociaż już tak nie szaleję za nimi jak kiedyś.
Aha, to bardzo długowieczne byliny - potrafią rosnąć kilkadziesiąt lat.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

:wit
Piękne powitalne fotki, Sabinko :D
U Ciebie juz wiosna na całego ;:215
Winter
200p
200p
Od: 24 lut 2015, o 09:34

Post »

Jestem zachwycona mnogością roślin, ich kolorami, różnorodnością. Można oglądać Twój ogród na zdjęciach i oglądać.
Pozdrawiam Paulina
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Może i ja powinnam wysłać mojego eMa na zakupy... moze też sie wciągnie ;:306
Po tych Twoich zdjęciach nabieram ochoty na zrobienie niebieskiej rabaty - Twoje niebieskości są super ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”