Różany ogródek

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różany ogródek

Post »

Witaj Renatko,właśnie odpisywałam Tobie u siebie ,że nie można wejść do Twojego ogródka, ale potem na wszelki wypadek sprawdziłam i jest furtka otwarta , :tan ,cieszę się bardzo ,bo przepiękny masz ogród i tyle róż,ja niektóre z Twoich mam na liście na rok obecny i już się cieszę ,no i moje ulubione piwonie też są ,to moje królowe nr 1,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
RenataC
100p
100p
Od: 24 sie 2012, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

chmielakowo- :wit Pailinko,jak tylko będę mogła,to zawsze coś podpowiem.
Z Vanillki będziesz zadowolona,to śliczna róża i wytrzymała. Moja rośnie na totalnej patelni i nie przypalało jej. Kwitła aż do grudnia,nawet przysypana sniegiem fajnie wygladała :D W internecie mało było na jej temat,ale ja zaryzykowałam i nie żałuję :D
To kolejna jej odsłona
Obrazek

koziorozec-Marto Cieszę się,że wpadłaś ;:138 Cały czas pracowałam nad podpisem,bo był nieaktywny i może dlatego nie mogłaś wejść.
Ja też uwielbiam piwonie. Mam kilka starszych,pachnących z babcinego ogrodu,kilka nowych,które okazały się całkiem inne niż zamawiałam.
Więc kupiłam jeszcze kilka w ubiegłym sezonie i czekam z niecierpliwością jakie kolory będą tym razem :tan
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Vanilka jest u Ciebie rewelacyjna. Elegancja, skromność, stonowanie. Przepiękna. Kupiłabym ją na pewno, ale akurat tam, gdzie teraz robię zamówienia jej nie ma, a jednej mi się nie opłaca zamawiać.
W każdym razie muszę o niej pamiętać. ;:108
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Reniu, przepiękne róże u Ciebie ;:167 Uwielbiam je za ten wdzięk i kolory. ;:108 Ukłony dla Ciebie za wspaniałe okazy ;:180
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Witaj Reniu, widzę u Ciebie w ogrodzie same śliczności Pashmina, Tuscany, Vanilia..... wszystkie piękne i ta piwonia ;:oj
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Renatko pięknie pokazałaś Vanillię ;:167 mam pytanko... jak myslisz czy ona będzie się nadawała do donicy? Napisz proszę coś więcej o niej ;:180
Awatar użytkownika
RenataC
100p
100p

Post »

wanda7- Co się odwlecze,to nie uciecze ;) Tak moja babcia mówiła :D
Dla Ciebie Black Magic

Obrazek

Obrazek

piortkowice- Witaj Patrycjo. ;:138 Dla Ciebie
Eden Rose

Obrazek
garden11- Ewa dziękuję :D Dla ciebie zostawiam First Lady.

Obrazek

Tolinka- To jest niby rabatówka,ale ma wyprostowane pędy.W drugim roku osiągnęła ok 70cm mimo,że była ścięta nisko. Zobacz sama na tym zdjęciu widać tę drugą.

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Renatko ja też mam 2 Vanille krzaczaste i jedną na pniu,bardzo je lubię ,mają w sobie tyle delikatności i dostojności ,ale Black Magic też cudowna i już wpisałam do zakupów,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Reniu a w jakim okresie przycinasz róże rabatowe? Mogałbyś opisać jak to robisz?
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Reniu.
Twoje róże mnie zauroczyły.Śliczne masz odmiany. U mnie tylko takie z ryneczku.Czas to zmienić. ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Przepiękna Vanilka. Wydawało mi się, że ja ją mam, ale moja to Eskimo.
Piwonie też piękne. Chyba powinnaś nam pokazać i te Twoje iglakowe nasadzenia :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wszystkie piękne,a First Lady z kropelkami wody ;:215 Black Magic aksamitna dama:)
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

:wit Renato , na FO , glownie buszuje po "rozanym" , ale mam pare zaprzyjaznionych "rozanek" w ogrodowym ... ;:108 . No , i tak trafilam do Ciebie ;:97 .

Kolejny ogrod ze 100 rozami ;:oj , gratuluje pieknych krzakow i czekam na juz nowe fotki bujnego kwiecia .

;:100
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
RenataC
100p
100p

Post »

koziorozec- Black Magic jest podatna na czarną plamistośc,ale za ten piękny kwiat,jestem jej w stanie wybaczyć wszystko :D
Ze szkółki Rozarium dostałam jako gratis, różę Epoca, myślę że będzie podobnie czarna :tan

piortkowice- W zasadzie powinno się przycinać,kiedy kwitną forsycje. Ja to robię kiedy pąki są już nabrzmiałe. Widać wtedy dokładnie które gałązki sa uszkodzone,podmarznięte itp.
Dokładnie poczytaj sobie tutaj,jak to robią profesjonaliści :D
http://rozaria.pl/blog/roze-ciecie/

Biedronka641- Hej Alu :wit ja też zaczynałam od małego ryneczku. Teraz mamy możliwość kupować jakie się chce i gdzie :D
Na zasadzie,chcesz żółtą,masz żółtą i tyle sprzedawcę widzieli ;)A wyrosła różowa ;:306

Margo2- iglakowe nasadzenia,to już historia. Teraz idę w róże i byliny. :tan
Szmaragdami mam tylko podsadzone ogrodzenie i uzupełnione żółtymi karłowymi AUREA NANA.
Jedną rabatkę mam wymieszaną,ale ona do poprawki,róże okrywowe zostaną zastąpione rabatowymi.Bo zasłaniają stożki bukszpanowe i tujki Aurea.

Obrazek

A tutaj taka mała kompozycja ;)

Obrazek

Annes 77- Dzięki. Bardzo lubię robić zdjęcia zaraz po deszczu.

alexia- Witaj ;:138 U Ciebie po balkonie,to ja buszuję od dawna,cichaczem ;)
Ja też czekam na nowy sezon z niecierpliwością i rozmyślam jakby tu do donic załadować nowe róże,bo w ogrodzie miejsca brakować zaczyna ;:306
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Reniu pięknie rosną u Ciebie róże. Mam ich też sporo, ale zawsze jak spaceruję po innych ogrodach wydaje mi się że tam róże piękniej rosną i wyglądają niż u mnie. Też mam Vanillię ale pienną. Tego roku zimowałam w gruncie bez osłony/poprzednie dwa lat kwitła w donicy/ zobaczymy co pokaże, wygląda na zdrową.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”