Wczoraj był piękny dzień i z dużą przyjemnością popracowałam troszkę w ogrodzie.Gdzie nie gdzie wychodzą już krokusy,a tulipany wychylają nosy a wiciokrzew ma już młode listki

Nie mogę się już doczekać wiosny

Dzisiaj zrobiłam pierwsze kuwetkowe wysiewy,namoczyłam kobee,zrobiłam porządek w nasionach.Nowe róże i byliny zamówione,więc...wiosno przybywaj!!!
Ale zanim zacznę zachwycać się wiosną w ogrodzie jeszcze parę fotek z zeszłego sezonu .
Róża Biedermeier...
kupiłam ją w donicy ,miała już kwiaty które mnie zachwyciły,jak przywiozłam ją do domu i poczytałam mina mi trochę zrzedła,na forum nie cieszyła się dobrą opinią

Posadziłam w miejscu mocno nasłonecznionym na brzegu rabatki.Już w tym samym roku zachwycała mnie kwitnieniem i zdrowotnością ,ładnie zbudowała krzaczek, a kwiat pojawiał się za kwiatem,nie przeszkadza jej deszcz ,przy upałach szybciej przekwitała,długo otwiera pąk ,więc jej kwitnie trwa wieki

Przezimowała pod kopczykiem, zima była łaskawa ,więc cieńcie było znikome.Bardzo ją lubię mała kompaktowa różyczka z przecudnej urody kwiatami

jeżeli pachnie to bardzo delikatnie.
i takie tam widoczki letnie