Czy wysiewacie już nasionka warzyw?Zdjęcia siewek i rozsad. Cz. 1
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Czy wysiewacie już nasionka warzyw? Cz. 9
Teresko, mam tak samo jak Ty. Na tych wykich krzaczkach rosną owocki o intensywniejszym kolorze, niewiele ich jest i nie są takie smaczne
- Teresa Pszczola
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 sty 2016, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Niektóre nasiona kupione w sklepie to eksperyment, który trwa niestety cały sezon.
Dlatego najlepsze są nasiona, które zostały już sprawdzone!
Teresa
Dlatego najlepsze są nasiona, które zostały już sprawdzone!
Teresa
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Na pewno ktoś ma, bo na AWN "Inne warzywa..." były dostępne: rodzynek brazylijski oraz rodzynek brazylijski niski.
- Teresa Pszczola
No to bardzo proszę, kto może mi odstąpić kilka nasionek rodzynka brazylijskiego niskiego?
Można by go już wysiać i po trochu zapełniać parapet roślinkami do ogrodu.
Teresa.
Można by go już wysiać i po trochu zapełniać parapet roślinkami do ogrodu.
Teresa.
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jutro wysiewam nasiona pomidorów do uprawy następnego tunelu. Muszę wysiewać stopniowo, aby mieć miejsce w szklarni do rozsad sadzonych na zimno.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
- Teresa Pszczola
Ja w poniedziałek wsadziłam do doniczki pestki z dyni z 2012 r, żeby sprawdzić czy wykiełkują, czy lepiej je zjeść.
No i 3 już są na wierzchu. Będzie szkoda te roślinki wyrzucić, bo to tylko eksperyment, a do uprawy mam nasiona z 2014 i 2015 r.
Teresa
No i 3 już są na wierzchu. Będzie szkoda te roślinki wyrzucić, bo to tylko eksperyment, a do uprawy mam nasiona z 2014 i 2015 r.
Teresa
- aniag78
- 200p
- Od: 7 sie 2013, o 22:07
Mnie zaczynają już paluchy świerzbić. Ale twardo się nie daję
Zastanawiam się kiedy wysiewać ostrzejsze odmiany papryk. Niby dłużej kiełkują, jednak do maja jeszcze daleko. A wolę nie mieć w kwietniu metrowych badylów na parapecie

Zastanawiam się kiedy wysiewać ostrzejsze odmiany papryk. Niby dłużej kiełkują, jednak do maja jeszcze daleko. A wolę nie mieć w kwietniu metrowych badylów na parapecie

- McMArchewka
- 1000p
- Od: 13 lut 2012, o 21:28
Znaczy oczywiście na AWN było bardzo dużo fajnych nasion, naprawdę!
Sam nawet skorzystałem
Ale generalnie miałem na myśli to, że może czasem można w hipermarketach znaleźć coś fajnego (choćby z wyglądu rośliny na zdjęciu) 

Mnie też już korci aby coś wysiać, ale z powodu małej ilości słońca koniecznie zacznę w lutym i będą to nasiona długo kiełkujące czyli seler korzeniowy i papryka. Pomidory wysieję w połowie lutego 
Co do kupna nasion w super/hiper marketach. Trzeba patrzeć na ważność, ale nie ma obaw, bo te wielkie sklepy pilnują się z datą z ważności. Nasiona wyrastają na piękne rośliny, wiem bo sama kupuję i nie miałam nigdy problemów

Co do kupna nasion w super/hiper marketach. Trzeba patrzeć na ważność, ale nie ma obaw, bo te wielkie sklepy pilnują się z datą z ważności. Nasiona wyrastają na piękne rośliny, wiem bo sama kupuję i nie miałam nigdy problemów

- Magda30
- 500p
- Od: 10 sie 2013, o 23:32
Ja wczoraj wysiałam papryki .Niewytrzymalam .Za tydzień sieję pomidory.
Z tymi kupnymi nasionami to różnie bywa, niezależnie gdzie kupujemy i jakich firm.
W ubiegłym roku miałam kilka takich wpadek jak te że np pomidor Black Cherry okazał się Red,
słonecznik niski wyrósł ponad 2 metry, czarnuszka, która sama się rozsiewa, z całej paczki wzeszło sztuk 2.
I tak można ciągnąć
A w tym roku posiałam pietruszkę naciową, która b.ładnie wzeszła i 5 szt.ostrych papryk, też są na wierzchu.
i w ziemi mam seler. Czekam
W ubiegłym roku miałam kilka takich wpadek jak te że np pomidor Black Cherry okazał się Red,
słonecznik niski wyrósł ponad 2 metry, czarnuszka, która sama się rozsiewa, z całej paczki wzeszło sztuk 2.
I tak można ciągnąć

A w tym roku posiałam pietruszkę naciową, która b.ładnie wzeszła i 5 szt.ostrych papryk, też są na wierzchu.
i w ziemi mam seler. Czekam

- karool
- 200p
- Od: 31 mar 2007, o 12:33
Mnie też korci,żeby już siać ale wiem że za wcześnie nie ma co.Na otarcie łez wsadziłam dzisiaj do szerokiej donicy kilka wyrastających cebul i będzie szczypior. 

pozdrawiam
Alicja
Alicja
I kiełki rzodkiewki do słoika na pocieszenie 

- karool
- 200p
- Od: 31 mar 2007, o 12:33
I kiełki lucerny.Nie tylko na pocieszenie ale dla zdrowotności. 

pozdrawiam
Alicja
Alicja
O właśnie razem z nasionami warzyw zamówiłam nasiona na kiełki lucerny. Powinny przyjsc po niedzieli. Będę w słoiku je kiełkować.