sawka Oczywiście, że papryka w gruncie może się świetnie udać. Minus jest tylko taki, że jeżeli jakiś czynnik sprawi, że zacznie późno wiązać to potem może być problem z wybarwieniem do przymrozków. Ale w tym roku w gruncie będę miała tylko rocoto( które lubią właśnie nizsze temperatury do wiązania) i te 9 papryk, które wysieję w marcu. A ta cała reszta super hotów wyląduje na balkonie o wystawie południowej w 12-20l donicach. Jeżeli chodzi o sadzonki pomidorów to w tym roku będę raczej ostrożnie wysiewać, ale jeżeli coś zbiegnie to jasne. Natomiast może w sierpniu, wrześniu na wymianę owoców to bardzo by mi pasowało. Może Ty będziesz miała coś co mnie zanteresuje i na odwrót.
Tak jak mówiłam w tym roku za box posłuży mi karton. Znalazłam akurat taki który pasuje dokładnie na moją doniczkopaletę.
Wsypując wormhumus do palety natrafiłam też na kilka zapodzianych dżdżownic

Na razie świeci jedna świetlówka, ale jak zaczną wychodzić ostatnio wysiane papryki to dojdzie jeszcze jedna żarówka energooszczędna.
Tak się prezentują te próbne rocoto:
i cały karton:
Mam jeszcze cały worek kokosu, ale raczej nie będę używała go do rozsad, ponieważ wormhumus jest lepszy. Ma ktoś jakiś pomysł na wykorzystanie tego kokosu?