Moje roślinki w domu - inaq1

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Narine,dziękuję za pochwały. Ach,jak ja lubię słuchać jak mnie chwalą ;:113
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Od: 17 paź 2006, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Nie będe wymieniać które mi się podobają bo to bardzo spora lista.

Kolekcja bajeczna :D :shock: aż zazdroszcze, brak słów, mam ochote na nie które tylko mnie powstrzymuje mała ilość miejsca.

Gratujuje !!!!!! ;:79
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Od: 17 paź 2006, o 14:08
Kontakt:

Post »

inag1 pisze:Narine,dziękuję za pochwały. Ach,jak ja lubię słuchać jak mnie chwalą ;:113
haha kto nie lubi :D
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to jeszcze ja przyłączę się do pochwał, kolekcję masz niesamowitą i same piękne i dorodne rośliny :roll: . Powiedz kiedy wystawiasz hibiskusa na zewnątrz i w jakim miejscu stoi, bo mojemu w tym roku słońce sparzyło liście :?
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Ja też mam hibiskusy ogrodowe -uwielbiam je i nawet miałam młode z siewu :D
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Inuś, piszesz, że dbałaś bardzo o hoję, to podpowiedz dokładnie, co na bieżąco przy niej robiłaś?
Ja storczyka też moczę, tylko w wodzie filtrowanej lub przegotowanej, ale nie kupiłam jeszcze żadnego nawozu, co radzisz kupić?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36

Post »

mnie nie chodzi o szeflerę,ale o tą roślinkę co podobała się tulipance,taka na pieńku z podłużnymi błyszczącymi listkami...
Awatar użytkownika
edytahome
50p
50p
Od: 4 paź 2007, o 08:42

Post »

inag1 piękne są te Twoje kwiatki. Widać że się o nie troszczysz. Mi najbardziej podobają się te kwitnące. widziałam wśród nich cudną azalię. Jak ty się o nią troszczysz że ci tak pięknie kwitnie. Moja gubi listki a wszystkie kwiatki pozasychały odkąd zaczęłam ogrzewać mieszkanie.
Apetyt rośnie w miarę jedzenia.
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40

Post »

gucia pisze:Ja storczyka też moczę, tylko w wodzie filtrowanej lub przegotowanej, ale nie kupiłam jeszcze żadnego nawozu, co radzisz kupić?
Słyszałam, że do storczyków jest jakiś specjalny nawóz zimowy, ale jeszcze się z nim nie spotkałam, więc na razie storczyki moczę po prostu w samej deszczówce.

Niesamowity jest ten parapet fiołkowy :D
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Guciu,tak jak wcześniej pisałam bardzo dbałam o hoję. Starałam się ,żeby nie miała za sucho ,co tydzień podlana z nawozem ,listki przecierane wilgotną szmatką itp. a ona rośnie jak szalona i nie ma zamiaru kwitnąć.
Mirabilis poradziła,żeby nie przesadzać z tą dbałością o nią . Podobno właśnie wtedy kwitnie.
Storczyki dostają nawóz przeznaczony dla nich . Jest dostępny nawet w marketach.
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Iwonko,a może skusisz się na małego fiołka? :lol: tylko powiedz a zaraz pojadą do Ciebie listki.
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Piku,moje hibiskusy wystawiam do ogrodu w maju,jak tylko minie niebezpieczeństwo przymrozków.Powinno się je pomału hartować ,tak wiesz jednego dnia godzinkę ,drugiego dłużej itd. Ja tego nie robię ,bo brakuje mi czasu i przede wszystkim cierpliwości :oops: .Przyznaję się ,że niektóre liście też zostają troche poparzone przez słońce,ale szybko rośliny się regenerują i naprawde w ogrodzie lepiej kwitną.Najlepiej służy im takie rozproszone słońce.
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Bona,to jest na pewno szeflera .Nie ma w pobliżu fikusa benjamina innej roślinki i właśnie na tę szeflerę zwróciła uwagę Tulipanka. Bo chyba nie chodzi Ci o roślinę która rośnie we wspólnej doniczce z szeflerą.

Obrazek
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Edyto,moja azalia spędza całe lato w ogrodzie pod drzewem . Przynoszę ją do domu bardzo późno ,jak już naprawdę boję sie przymrozków. Praktycznie momentalnie zaczyna kwitnąć. Podlewam ją umiarkowanie,ale żeby nie miała sucho ,bo podobno wtedy gubi kwiaty. Jak przekwitnie to uszczykuję jej wierzchołki ,żeby się rozkrzewiła i zaraz wynoszę ją na zimny parapet do piwnicy. Na wiosnę przesadzam do świeżej ziemi i idzie na wakacje do ogrodu . Taki cykl powtarzam co roku.
tengel27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2007, o 17:54

Post »

inag1 pisze:Bona,to jest na pewno szeflera .Nie ma w pobliżu fikusa benjamina innej roślinki i właśnie na tę szeflerę zwróciła uwagę Tulipanka. Bo chyba nie chodzi Ci o roślinę która rośnie we wspólnej doniczce z szeflerą.
To będzie chyba Schefflera veitchii - szeflera szerokolistna i wygląda troszkę inaczej niż te standardowe szeflery ;)
Dawid
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”