Moje roślinki w domu - inaq1
- iwika
- 500p
- Od: 17 paź 2006, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Nie będe wymieniać które mi się podobają bo to bardzo spora lista.
Kolekcja bajeczna
aż zazdroszcze, brak słów, mam ochote na nie które tylko mnie powstrzymuje mała ilość miejsca.
Gratujuje !!!!!!
Kolekcja bajeczna

Gratujuje !!!!!!

Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
- iwika
- 500p
- Od: 17 paź 2006, o 14:08
- Kontakt:
haha kto nie lubiinag1 pisze:Narine,dziękuję za pochwały. Ach,jak ja lubię słuchać jak mnie chwalą

Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Inuś, piszesz, że dbałaś bardzo o hoję, to podpowiedz dokładnie, co na bieżąco przy niej robiłaś?
Ja storczyka też moczę, tylko w wodzie filtrowanej lub przegotowanej, ale nie kupiłam jeszcze żadnego nawozu, co radzisz kupić?
Ja storczyka też moczę, tylko w wodzie filtrowanej lub przegotowanej, ale nie kupiłam jeszcze żadnego nawozu, co radzisz kupić?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
inag1 piękne są te Twoje kwiatki. Widać że się o nie troszczysz. Mi najbardziej podobają się te kwitnące. widziałam wśród nich cudną azalię. Jak ty się o nią troszczysz że ci tak pięknie kwitnie. Moja gubi listki a wszystkie kwiatki pozasychały odkąd zaczęłam ogrzewać mieszkanie.
Apetyt rośnie w miarę jedzenia.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
Słyszałam, że do storczyków jest jakiś specjalny nawóz zimowy, ale jeszcze się z nim nie spotkałam, więc na razie storczyki moczę po prostu w samej deszczówce.gucia pisze:Ja storczyka też moczę, tylko w wodzie filtrowanej lub przegotowanej, ale nie kupiłam jeszcze żadnego nawozu, co radzisz kupić?
Niesamowity jest ten parapet fiołkowy

Guciu,tak jak wcześniej pisałam bardzo dbałam o hoję. Starałam się ,żeby nie miała za sucho ,co tydzień podlana z nawozem ,listki przecierane wilgotną szmatką itp. a ona rośnie jak szalona i nie ma zamiaru kwitnąć.
Mirabilis poradziła,żeby nie przesadzać z tą dbałością o nią . Podobno właśnie wtedy kwitnie.
Storczyki dostają nawóz przeznaczony dla nich . Jest dostępny nawet w marketach.
Mirabilis poradziła,żeby nie przesadzać z tą dbałością o nią . Podobno właśnie wtedy kwitnie.
Storczyki dostają nawóz przeznaczony dla nich . Jest dostępny nawet w marketach.
Piku,moje hibiskusy wystawiam do ogrodu w maju,jak tylko minie niebezpieczeństwo przymrozków.Powinno się je pomału hartować ,tak wiesz jednego dnia godzinkę ,drugiego dłużej itd. Ja tego nie robię ,bo brakuje mi czasu i przede wszystkim cierpliwości
.Przyznaję się ,że niektóre liście też zostają troche poparzone przez słońce,ale szybko rośliny się regenerują i naprawde w ogrodzie lepiej kwitną.Najlepiej służy im takie rozproszone słońce.

Edyto,moja azalia spędza całe lato w ogrodzie pod drzewem . Przynoszę ją do domu bardzo późno ,jak już naprawdę boję sie przymrozków. Praktycznie momentalnie zaczyna kwitnąć. Podlewam ją umiarkowanie,ale żeby nie miała sucho ,bo podobno wtedy gubi kwiaty. Jak przekwitnie to uszczykuję jej wierzchołki ,żeby się rozkrzewiła i zaraz wynoszę ją na zimny parapet do piwnicy. Na wiosnę przesadzam do świeżej ziemi i idzie na wakacje do ogrodu . Taki cykl powtarzam co roku.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 sie 2007, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To będzie chyba Schefflera veitchii - szeflera szerokolistna i wygląda troszkę inaczej niż te standardowe szeflery ;)inag1 pisze:Bona,to jest na pewno szeflera .Nie ma w pobliżu fikusa benjamina innej roślinki i właśnie na tę szeflerę zwróciła uwagę Tulipanka. Bo chyba nie chodzi Ci o roślinę która rośnie we wspólnej doniczce z szeflerą.
Dawid