Wyjechałam sobie na weekend do Katowic, a tu tymczasem już trzy strony nowej części wątku .
Piękne widoki i świetne zdjęcia z palmiarni . Już czekam na kolejne.
Roślinki masz cudowne i zadbane Parapet storczykowy pięknie wygląda
Fotorelację z palmiarni oglądam z wielkim zainteresowaniem i bardzo Ci za nią dziękuję
Przyznam się, że kiedy po raz pierwszy byłam w palmiarni w Gliwicach i weszłam do pawilonu z kaktusami byłam odrobię... zawiedziona. Niektóre egzemplarze wyglądają mi po prostu troszkę smutno, zwłaszcza te które rosną troszkę "stożkowo" - grube na dole i coraz skromniej ku górze... I nieskromnie pomyślałam, że moje są ładniejsze Jednak atutem tych roślin dla mnie jest ich rozmiar - moje nigdy takie nie będą, zresztą - gdzie bym to potem postawiła?
A z akwariów to najbardziej podoba mi tę to, gdzie pływają błazenki
Niemniej dziękuję bardzo za relację
Pati super wycieczka Zazdroszczę trochę, ja mieszkam na północy kraju i tam nie ma nic do oglądanie. Na południu kraju więcej tych wszystkich "ogrodów botanicznych"
Iwonka koniecznie do ryb zajrzyj, bo to najpiękniejsze miejsce w palmiari, można super się tam zrelaksować;).
nowapasja cieszę się,że mogłam ci sprawić radość i pospacerowałaś po palmiarni, na północy Polski polecam zwiedzić ogrody Hortulus