Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Post »

Zuziu,
wykonaliście z mężem kawał roboty ;:oj ;:138 efekt przepiękny ;:63
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Rety jejuniu!!! ;:oj To już trzecia strona?! ;:oj ;:oj
;:180 Wybacz! ;:180 Już jestem.
Kochana kawał dobrej roboty! tak trzymać! Zdjęcia porównawcze... no po prostu WOW! ;:oj
;:215
Ja też cebule sadzę dopiero w październiku. :wink:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Zuza dopiero Cię znalazłam,ale już nie opuszczę ;:oj
Super zdjęcia porównawcze, widać ile pracy włożyliście wspólnie z mężem, aby móc cieszyć się swoim miejscem na ziemi.

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I ja dołączam do tcyh, którzy cebule sadzą w październiku. Teraz jeszcze za ciepło. Mogą powyłazić na wierzch, a potem zmarzną.
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Jeśli jesień będzie taka jak w zeszłym roku lub dwa lata temu to i w listopadzie spokojnie można będzie cebule posadzić. :D
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Jak ja lubię takie zdjęcia porównawcze, widać ile roboty wykonaliście. Efekty pracy widzimy na bieżąco , cudne kwitnienia, a wrzosy przecudne, niestety u mnie coś im nie pasuje.
Ja sadzę październik albo listopad- podobno ma być ciepło, no i trzeba coś jeszcze dokupić, prawda?.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Sabinko, masz rację, takie różane terminatory to super sprawa jest ;:108 Generalnie bezobsługowe a kwitną pięknie i nie chorują. Mogła bym mieć same takie w ogrodzie ;:198 Rozplenice szczerze polecam, piękne są - zwłaszcza w ty okresie Obrazek
Marlena, dziewczyny piszą że z sadzeniem lepiej się jednak jeszcze wstrzymać. Ale poddałaś mi pomysł - wezmę się już za wykopywanie mieczyków i lilii orientalnych ;:108 A potem może już coś pokombinuję gdzie te nowe cebule powtykać, bo sporo ich już, a wczoraj jeszcze sporo doszło... ;:306
Jolu, ja też widziałam bardzo duże podobieństwo mojej AL do Twojej BB, choć wydaje mi się że BB jest jednak ciut bardziej różowa. Moja ma całkiem pudrowy kolorek. Fireworks zakwitła ale tylko trzema kłosami, będę pilnować ich jak oka w głowie - mam nadzieję na nasiona :heja
Soniu, a od Ali dostaniesz tę rozplenicę teraz czy na wiosnę? Pytam bo ciekawi mnie jak ją chcesz zimować Obrazek Astrid szczerze polecam, a z cebulami więc tez się jeszcze wstrzymam ;:196
Szamanko, dziękuję Obrazek
Aneczko, nie ważne ze trzecia strona, ważne że jesteś ;:196 Na pomysł zdjęć porównawczych wpadłam przy okazji otwarcia nowej części wątku. Latałam z aparatem żeby uchwycić ogród w tych samych ujęciach co parę lat temu. Sama cieszę się że tak wyszło, bo faktycznie teraz widać ile się zmieniło. Za parę lat muszę znów tak popstrykać ;:198
Aniu-Annes 77, cieszę się że jednak mnie znalazłaś :tan Choć dużo w ogrodzie już zrobione, to i tak jeszcze sporo pracy przede mną. Ale to sama przyjemność ;:333
Wandziu, dziękuję kochana ;:196 , wstrzymuje się więc i będę sprawdzała kiedy reszta zacznie wysadzać ;:108
Kasiu, mam tyle tego cebulowego dobra, że jak zacznę w październiku sadzić, to na pewno w listopadzie przyjdzie mi skończyć :;230
Dorotko, dziękuję Obrazek U mnie wrzosy rosną samopas, pomimo że gleba piaszczysta, nawet ich nie podlewam. Z cięciem też różnie, jak mi się przypomni to co dwa lata ;:306 Ostatnio ogoliłam prawie "do zera" bo takie przerośniete były i słabo kwitły. Może dla tego teraz takie ładne Obrazek Czasami tylko sypne im nawozu do iglaków jak pod iglaki akurat sypię. Myślałam że one takie bezproblemowe u wszystkich... ;:224 A co do dokupowania cebul - chacha, właśnie wczoraj to popełniłam ;:306
------------------------------
Dziewczyny, wczoraj byłam w Lidlu - jakież tam cudeńka cebulowe mają Obrazek Musiałam się mocno hamować bo sporo już wcześniej kupiłam i sama już nie wiem gdzie to pomieszczę. Jak podliczyłam sztuki razy ilość paczek to znów 120 wyszło dodatkowe ;:oj Musiałabym mieć zakaz chodzenia do sklepów już w tym okresie ;:223 Chyba zacznę eMowi robić listy zakupowe a sama przykuje się w tym czasie do kaloryfera, hmmmm..... Obrazek
Jeśli macie jakieś wolne pieniążki, to koniecznie tam zajrzyjcie Obrazek

Moje baaardzo już okrojone w koszyku łupy Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Zuziu, dzięki za info w sprawie zaopatrzenia w L. Jutro skoro świt polecę w podskokach. ;:65 Może uda mi się upolować coś ciekawego - ładnego ......
Wprawdzie już sporo kasy wydałam na cebule wiosennych, ale od przybytku głowa nie boli. Co najwyżej plecy podczas sadzenia. :;230
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

A ja mam Lidla rzut beretem, ale nie zaglądałam od dwóch dni :roll: No i proszę, a tutaj takie cudeńka. Wczoraj za to byłam w B i tam nowa dostawa i kilka odmian wpadło jakoś samo do koszyka :;230
Na samą myśl o posadzeniu tych wszystkich cebul już mnie plecy bolą Obrazek Jutro mam zamiar wszystko policzyć...Sama jestem ciekawa, ile tego nagromadziłam :?:
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Super porównania. Tak wspaniale zmieniłaś swoje otoczenie, a jeszcze wiosną będzie się działo za sprawą zakupionym cebulowym. ;:138
Też trochę kupiłam, ale zawsze zapominam gdzie chciałam wiosną dosadzić. Pomocne są wtedy zdjęcia.
Będę śledziła Jak Twoje zakupy zaprezentują się wiosną.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zuziu Rubrum już stoi na tarasie, :tan Ala była wczoraj u mnie. Przechowam ją w zaprzyjaźnionej piwnicy. Ja przez nornice, tylko oglądam cebulowe, postanowiłam nie kupować na razie. ;:174
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I jak tam Lucynko, dotarłaś do Lidla? Masz rację, od przybytku głowa nie boli, a od sadzenia cebul plecy i owszem ;:108 ;:306 Ale za to wiosną to będą bolały oczy od tych cudowności ;:198
Dorotko, liczyłaś już swój dobytek? Ja już przestałam liczyć cebule, zacznę chyba siatki w których na razie siedzą ;:306
Alicjo, już nie mogę się tej przyszłej wiosny doczekać, dotychczas miałam tylko kilka cebulowych i dopiero tutaj na Fo wypatrzyłam tyle wiosennych piękności ;:oj Więc nie pozostało mi nic jak tylko się porządnie zaopatrzyć co też oczywiście uczyniłam z nawiązką... :;230 Mam nadzieje na piękne widoki w przyszłym roku :heja
Soniu, widziałm Twoją rubrum, piękna ;:167 Taki ma ciemny głęboki kolorek, moja Fireworks jednak jaśniejsza. I widzę że też Tobie się kłosi ;:108 Oj będziemy wiosną siać trawki :tan
Jak masz nornice, to możesz powkładać cebulki w siatce zbrojeniowej.
Piękny weekendzik za nami. Pogoda sprzyjała pracom ogrodowym, choć deszczu mogło by być więcej. Posadziłam ostatnio kupiony zawciąg do kolekcji, tym razem czerwony. I ładnie też kwitnie kupiona ostatnio prymulka, ciekawe czy przezimuje ;:173

Obrazek Obrazek

Jeżóweczki wciąż wytwarzają nowe kwiatostany

Obrazek Obrazek

Herzogin Christiana wydaje ostatnie tchnienie, natomiast floks Aureole wciąż wymienia kwiatuszki na nowe. Jeden z lepszych zakupów tegorocznych ;:333

Obrazek Obrazek

Za to ten floksik miał być Tiarą a jest... ;:192

Obrazek Obrazek

Ostatnio z kimś rozmawiałam o obwódkach z roślin (Jolka może?? skleroza - przepraszam ;:223 ;:14 ) Wstawiam więc moje tegoroczne obwódki z lawendy i liriope.
Środki trochę lipne - wiosną są tam tulipany, a potem trochę łysawo. Dziewczyny pomóżcie, cóż tam mogło by się znaleźć oprócz lub zamiast tego co jest? Zostawić bym jednak chciała miłorząb.

Obrazek Obrazek

Na koniec z życzeniami miłego tygodnia pracy dla pracujących i ogrodowego dla tych już niepracujących, zostawiam moje pierwsze tegoroczne, pachnące zbiory Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Na tym pierwszym posadziłabym na środku ogromną dziewannę olimpijską, a te żurawki przesadziła dookoła niej i cała rabata byłaby zapełniona...
A dookoła miłorzębu może takich miniaturowych różyczek? Tylko ja to bym kazdą innego koloru chciała :D
Floks aureole ;:215 Mój mimo że poczatkowo wyszedł to potem zniknął... w przyszłym roku spróbuję jeszcze raz, bo widzę u Ciebie, że warto.
Do Lidla nie pójdę :evil: W zeszłym tygodniu zrobiłam dziecku przyjęcie urodzinowe i nie mam z czym... nie pójdę ;:185 No chyba, że przyjdzie jakiś klient i gotówkę przyniesie... :twisted:
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, wszystko ładnie pięknie, tylko że ta dziewanna jest ŻÓŁTA brrrrrrr, nie ;:185 I wolała bym aby było to coś niższego, bo po tej pergoli pnie się róża która pięknie kwitnie i wolała bym jej nie zasłaniać. Ale pomysł z różyczkami okrywowymi... hmmm, wart przemyślenia ;:108 ;:333 Dzięki ;:138
Pozdrawiam, Zuza
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A ja bym zrobiła różankę na pierwszej rabacie ,z tego co widać i co piszesz to na pergoli jest róża pnaca,z różami lawenda świetnie się komponuje ,tak samo szałwia bylinowa a jako obwódkę możesz posadzić jakieś niskie trawy będzie super,natomiast na drugiej z miłorzębem zrobiłabym rabatę hostowo,żurawkową ,teraz te rabaty kolorystycznie są smutne ,jak dodasz koloru zupełnie inaczej będzie to wygladać,we wrocławskim LM Fireworks nie mają ,M właśnie tam jest
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”