No, ale do Olkusza to pewnie przyjedziesz pooglądać płytki i kostki.

Pozdrawiam Magda.
Was też witam wiśniówką oczywiście. Wiem , wiem o lawendzie w tym roku była przycinana pierwszy raz, okrywam ją też na zimę. A to białe cudeńko, to moja ukochana hortensja krzaczasta. Uwielbiam hortensje, mam ich kilka a to chyba nie koniec. ;:13 ;:13 ;:13 Ślinka mi cieknie na widok każdej hortensji. Polecam ją z całego serca, nie jest kłopotliwa,szybko rośnie i długo kwitnie. Pozdrawiam Magda.andriu53 pisze:Witaj Magdo !
Ładnie masz w ogródeczku podoba mi się .Ten różowy kwiat to szczepi się z kłącza ,bo też mi się podoba . Wiesz że lawendę musisz przyciąć na wiosnę ,wtedy lepiej rośnie i ładniej kwitnie ,bo ja też mam kilka.I jeszcze jak się nazywa ten krzew z białymi kwiatami bo jest bardzo ładny . Możesz podać jego nazwę?.
Tak też zrobię, włókninę mam już kupioną. Zrobię jej szałas i będę czekać do wiosny.andriu53 pisze:Magdo moja jest taka jak Twoja tylko mała . Może zrób szałasik z włókniny i osłoń ją od mrozu i wiatru . Ja tak robię z rododendronami , azaliami ,magnolią i wszystkimi delikatnymi krzewami. Zimę przetrzymują bez problemu ,róże sztamkowe osłaniam wełną mineralną i okręcam włókniną ,wtedy nie mają możliwości przemarznięcia. Jak chcesz to możesz tak zrobić ,bo nie wiadomo jaka będzie ta zima.