Ogród Magdy zwanej Karolcią.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ciężki byłby powrót z głową pełną ...........................! Ale jak się wybierzesz to gwarantuje że nigdy tego nie zapomnisz. Warmia i nalewki to znakomity duet i można rozerwać się troszeczkę. ;:71 chłopie na tą Warmię.
No, ale do Olkusza to pewnie przyjedziesz pooglądać płytki i kostki. :shock: :shock: :shock:
Pozdrawiam Magda.
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

I jeszcze kilka zdjęć, też takie pomieszane z 2006 i 2007r.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Grzegorz B

Post »

Magda ogród młody, ale nasadzeń to już jest mnóstwoooooo....... i do tego jak ładnych :D . Wiesz z czasem to naprawdę będziesz miała prawdziwy "busz".

Gratuluję wspaniałej pasji i życzę zrealizowania ogrodowych marzeń i nie tylko :wink:
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Magdo!

Twój ogród zapowiada sie niezwykle interesująco, mimo, iż już jest w nim ciekawa roślinność :D A kostki, faktycznie, bardzo ładnie i naturalnie wyglądają :) idealnie dopasowują sie do rabat.
Hmmm...nalewka wiśniowa... narobiłaś apetytu :P u mnie leżakuje pomarańczowo-goździkowa :D czeka już na święta
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witam was Alu i Grzegorzu w moich skromnych progach.Na początek oczywiście wiśnióweczka. Grzesiu ja już w tym roku karczowałam posesje przed domem. Będę tak co roku chyba z "sierpem" latać. Jednak sprawia mi to wielką frajdę.
Alu, właśnie o taki naturalny wygląd mi chodziło,jestem bardzo zadowolona z tych płytek. Zaintrygowałaś mnie tą twoją nalewką pomarańczowo-goździkową, jeśli to nie sekret to zdradź mi proszę przepis. Takiego cudeńka to ja jeszcze nie piłam. Mam dobre przepisy na adwokat i na pyszne cytrynówki, jak by co to wal jak w dym. Pozdrawiam Magda ;:12 ;:12
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22

Post »

Witaj Magdo !
Ładnie masz w ogródeczku podoba mi się .Ten różowy kwiat to szczepi się z kłącza ,bo też mi się podoba . Wiesz że lawendę musisz przyciąć na wiosnę ,wtedy lepiej rośnie i ładniej kwitnie ,bo ja też mam kilka.I jeszcze jak się nazywa ten krzew z białymi kwiatami bo jest bardzo ładny . Możesz podać jego nazwę?.
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Magdo, żaden sekret. Jakiś czas temu w gazecie wyborczej był dwa dodatki z przepisami na nalewki, to je próbuje :D zaraz prześlę Ci przepis
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

andriu53 pisze:Witaj Magdo !
Ładnie masz w ogródeczku podoba mi się .Ten różowy kwiat to szczepi się z kłącza ,bo też mi się podoba . Wiesz że lawendę musisz przyciąć na wiosnę ,wtedy lepiej rośnie i ładniej kwitnie ,bo ja też mam kilka.I jeszcze jak się nazywa ten krzew z białymi kwiatami bo jest bardzo ładny . Możesz podać jego nazwę?.
Was też witam wiśniówką oczywiście. Wiem , wiem o lawendzie w tym roku była przycinana pierwszy raz, okrywam ją też na zimę. A to białe cudeńko, to moja ukochana hortensja krzaczasta. Uwielbiam hortensje, mam ich kilka a to chyba nie koniec. ;:13 ;:13 ;:13 Ślinka mi cieknie na widok każdej hortensji. Polecam ją z całego serca, nie jest kłopotliwa,szybko rośnie i długo kwitnie. Pozdrawiam Magda.
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

..tylko na litość!!!zmniejsz trochę te fotki a fotosiku bo ciężko je oglądać...
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Magdo moja różowa ma jeszcze jeden kwiat pod liściami .Rośnie przy altance w zaciszu i nawet nie zmarzła.Mój jesienny nabytek jest z drobnymi kwiatuszkami ,ale nie wiem co z niej wyrośnie. Ja mam bardzo dużo róż ,bo je uwielbiam .Jak chcesz to zajrzyj do mojego ogródka to zobaczysz .Może zachorujesz na nie, bo są cudowne.
Spis wątków
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zosiu moja hortensja wygląda teraz tak. I jeszcze taka piękna panna, jestem z niej bardzo dumna.Boję się tylko zimy, muszę ją dobrze otulić. Pozdrawiam Magda Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Magdo moja jest taka jak Twoja tylko mała . Może zrób szałasik z włókniny i osłoń ją od mrozu i wiatru . Ja tak robię z rododendronami , azaliami ,magnolią i wszystkimi delikatnymi krzewami. Zimę przetrzymują bez problemu ,róże sztamkowe osłaniam wełną mineralną i okręcam włókniną ,wtedy nie mają możliwości przemarznięcia. Jak chcesz to możesz tak zrobić ,bo nie wiadomo jaka będzie ta zima.
Spis wątków
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

andriu53 pisze:Magdo moja jest taka jak Twoja tylko mała . Może zrób szałasik z włókniny i osłoń ją od mrozu i wiatru . Ja tak robię z rododendronami , azaliami ,magnolią i wszystkimi delikatnymi krzewami. Zimę przetrzymują bez problemu ,róże sztamkowe osłaniam wełną mineralną i okręcam włókniną ,wtedy nie mają możliwości przemarznięcia. Jak chcesz to możesz tak zrobić ,bo nie wiadomo jaka będzie ta zima.
Tak też zrobię, włókninę mam już kupioną. Zrobię jej szałas i będę czekać do wiosny.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I ja tu byłam i nalewkę piłam ;)

Madziu (zwana Krolcią), tak jak myslałam, trochę kokietujesz ;) Mówisz, że jestes w lesie, a tu ładnie urządzony ogródek, piękne roślinki, czysto i miło :D I tylko jeden mankament...zdjęć mało!
Pozdrawiam i zyczę Ci bujnego rozwoju slicznego ogródka :D
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witaj Magdo
Właśnie pooglądałam sobie twój ogród i przyznaję, że fajnie tam masz. Bardzo ładna hortensja i super rabatka na tym zdjęciu
Karolcia pisze: Obrazek
Podobają mi się nasadzenia koło płotu. Dużo kwiecia a to uwielbiam najbardziej.
Czy ta twoja naleweczka to dobra na przeziębienie? Czuję, że coś mnie bierze Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”