Tajko, groszek wiosenny już przekwitł u mnie. To bardzo miła roślinka i chyba jej się u mnie podoba, bo rozsiewa się.
Moje rabatki z niskimi kosaćcami są bardzo słoneczne, dlatego wcześnie tam wszystko zakwita.
Dziś tulipany. Na początek szpalerek 'Apeldoornów':
Dziękuję
Miłko! Niskie kosaćce to takie preludium do średnich i wysokich, czyli prawdziwego szaleństwa kosaćcowego
Szafirki są bardzo fotogeniczne
Beatko, susza nie przeszkadza tym kosaćcom. Moje też mają sucho, a kwitną obficie. Po wczorajszej ulewie już sucho nie mają
Inaczej 'Dark Aura'; ten lubi wilgoć.
Grażynko, wszystkie zdjęcia aktualne. One zakwitają w oczach więc dziś jeszcze więcej kwiatów na kosaćcach. Tak, jak już zaczną wyższe kwitnąć, to inne kwiaty zejdą na plan dalszy. Na razie jeszcze pokazuję inne kwiatuchy
Co prawda nie lubię tych hodowlanych udziwnień ale ten tulipan trafił na gapę z inną rośliną i ma wielką wolę życia, bo się nie wyradza i nawet namnaża. Pozwalam mu więc zostać wśród botanicznych tulipanów:
Perlo, miniatury to tylko wstęp do wysokich kosaćców i tego bajkowego spektaklu, który już niedługo się zacznie. Miniatury kwitną bardzo krótko i za tydzień będzie po nich.
Izo, mi iris bucharica jeszcze ani razu nie zakwitł, choć rośnie od trzech lat. Ale może się w końcu doczekam
To było prawie "wejście diabła", bo pałczychy i im podobne to diabelskie kwiaty

Choć sam drakunkulus rośnie u mnie mizernie.