Ale będe tu tylko tak jak w tygodniu oprócz weekendu
Pa!
Wiesz mało a ja nie wiem gdzie to posiać a jeszcze potrzebuje róż,lawend,przetaczników,powojników,żurawek,lilli,cebulowych a nie mam wielkiego metrażu
Witaj Mateuszu,trafiłam i ja do nowego wątku,plany i marzenia doskonałe ,wszystko będziesz pomału realizował i pójdzie do przodu ,nasiona maków wysiej wprost do gruntu w kwietniu,tylko rzadko,,żeby były takie piękne rozrośnięte,będziesz widział,że za gęsto to przerwij,a teraz najważniejsza jest nauka i poprawienie oceń ,a w tym semestrze naucz się systematyczności i pójdzie jak z procy i nie będzie takich poprawek ,które spędzają Ci sen z oczu, naprawdę warto,cieszę sie ,że otwarłeś wątek i spełniasz ogrodowe marzenia ,pozdrawiam
Mati - coraz lepiej się już czyta, że do wiosny tylko 12 dni....
Przecież nie tak dawno pisałeś, że 90....
Ależ to przeleciało!
Trzymam kciuki za ralizację planów ogrodowych
Marto witam cię ! bardzo dziękuje myśle tak samo jak ty Rafale witam i zapraszam Rozalko ja też mam taką nadzieję Bea witaj wiesz sam jestem ogromnie zdziwiony to nie możliwe ! Strasznie szybko ! Dziękuję
Opowiem coś więcej w środę albo jutro sesja tez w tym terminie potem zacznę kopać dołki... Pod roże
Mati - też myślałam o słoneczniku ozdobnym na balkon,
ale bałam się, że może być tak, jak ktoś mi kiedyś powiedział - ja mogę mieć donicę z ziemią,
a słonecznik ... sąsiad piętro wyżej
Stokrotka to na szczęście dla Ciebie - na tego 15 marca
Wierzę w Ciebie i trzymam mocno
Ewciu dziękuje wiesz pamiętasz Giardine ? Tak samo o niej pisałaś ! nie słoneczniki ozdobne tak wielkie nie rosną no może u mnie po 2012r rosną do 3 m u ciebie moze byc mniej w dodatku w donicy Kasiu witaj ! Zapraszam !
No więc...
Niestety pogoda jest okropna
Sesji nie ma , może coś pstryknę w sobotę albo niedziele... Wszystko stanęło znów w miejscu od tego zimna Krokusy otworzyły się z 3, 4 razy a tak to stoją ciągle zamknięte... Jestem zdziwiony że w czterech cebulkach tyle kwiatów naraz bardzo dużo
Jedyne co zrobiłem to zdałem jeden przedmiot polski więc mam spokój została mi tylko geografia i matematyka .
W poniedziałek oberwałem liście żurawkom prawdę mówiąc nie było co ! prawie nie były w ogóle zmarznięte czy coś
Popatrzcie jakie te tulipany wielkie to z szkółki, mam jeszcze chyba z A. to te mają z 5 cm kły . Hiacynty mam dwa chyba granatowy i bordowy bo pozostałe 3 nie zakwitną
Przepraszam za jakość
Mam jeszcze jedno miejsce.. za żurawkami i brzozą, jest ono obok chodnika to te krzaki.
Mogłyby sobie rosnąć ale:
Są stare i brzydko wyglądają
Nie opłaca mi się 4 razy w miesiącu je mocno ciąć przez cały sezon
Kochana rodzinka robi sobie tam śmietnik
Wiem że trzeba je wykarczować i w ogóle. Tak myślałem żeby posadzić tam z kilka powojników , zasłoniło by od ulicy i by było ładnie .Jedyny kłopot to akurat dach który zrzuca śnieg w zimie akurat w to miejsce , Co myślicie ???
Jeszcze małe zdjęcia z wtorku
A i trochę z czerwca
No i moje bo jeszcze nie ma co pokazywać wstyd
I znajdz różnicę