Kolejny tydzień mija i tym samym zbliża nas do tak wyczekiwanej wiosny. Luty to krótki miesiąc, więc...już coraz bliżej

Aniu 30 szt.

Ja od kilku dni strony szkółek omijam z daleka, nie zaglądam żeby mnie nie kusiło. Natomiast przeglądam ofertę Lilipolu i już lista gotowa do zamówienia

Dla Ciebie Aniu pomarańczowa żaróweczka Emilien Guillot

Jolu

U Ciebie Novalis na pewno znajdzie dobre miejsce...jeśli posadzisz go w półcieniu.
To może tak na pokuszenie

Sabinko Amadeusy w sumie mam dwa. Rzadko pokazywałam.... w zasadzie sama nie wiem dlaczego? To wartościowa róża o bardzo pięknych, aksamitnych kwiatach. Na dodatek pachnie i bardzo dobrze znosi zarówno upały jak i deszcze

Ja część tych mniej udanych nasadzeń iglaków zlikwidowałam, a na te miejsca posadziłam właśnie cisy, które na razie są maleńkie i jeszcze długo będę czekać na efekty, ale o to mi właśnie chodzi. Posadziłam je wzdłuż ogrodzenia na podwyższonej rabacie, bo tam jest ogrodzenie szczelne z desek i sporo cienia, a one to dobrze znoszą. Mam też taki starszy egzemplarz i te jego ciemno zielone igliwie fajnie wygląda. Będzie dobrym tłem dla róż,poza tym można je formować.
Jeszcze jedno zdjęcie Amadeusa

Ewa

O rabacie

Jak myślisz jaką różę przygotowałam dla Ciebie?....Zgadnij

Lucynko 120 róż

A lista zamówionych

Dla Ciebie Rhapsody in Blue

Moniś

Dla Ciebie Polarstern

Karolino

Będę pokazywała wedle życzenia

Twoja hortensja jest pokazowa...u Ciebie łagodniejszy klimat i dlatego nie wymarzła. Ja swoją ogrodową trzymam w donicy i na zimę przeniosłam ją do piwnicy. Ciekawa jestem jak przetrwa, bo już zaczęła rosnąć.
Dla Ciebie Elmshorn

Wandziu wiem, że nie przepadasz za tym kolorem, ale ona ma faktycznie w sobie ' to coś '. A Cardinal Hume nie jest czerwony tylko raczej purpurowo fioletowy...kolor trochę trudny do określenia.
Jeszcze inne jego zdjęcie dla Ciebie....może się skusisz

Anuleczko dziękuję za miłe słowa pod adresem róż.
Dla Ciebie Red Leonardo da Vinci

A na koniec mój ogrodowy " szkodnik "