Mój ogród- moja oaza spokoju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród- moja oaza spokoju

Post »

No i ja się oczywiście Aniu melduje u Ciebie....
Ogród masz już bajeczny i niema się czego czepić jedynie co Ci zazdroszczę to wolnej jeszcze przestrzeni.. ;:333
Piękne miejsce Tworzycie i widzę piękny staw, oczko....Czy sami kopaliście czy już był na działce.
Cudne kwiaciarka ale te orlikowe zdjęcie mnie zamurowało są cudne czy to miniaturki?
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Staw był na działce ale strasznie zaniedbany. Wyczyściliśmy go, pogłębiliśmy, poszerzyliśmy, wpuslilismy ryby i staram sie go naturalnie obsadzić. On jest przepływowy Mam tam juz irysy i lilie wodne, oraz hiacynty wodne. Pomalutku dosadzam tyle na ile fundusze mi pozwolą. Orliki te na zdjęciu to taka kępa rozrosła mi się z maleńkiej szczepki ukradzionej od koleżanki. Podobno takie kradzione lepiej sie przyjmują hahaha. Nie wiem co im się stało że tak pięknie urosły sama byłam w szoku. Zobaczę jakie będą w tym roku. One nie są bardzo wysokie myślę że mają jakieś 40-45 cm. Oczko też mam ale małe mieszkają tam żółwie wodno-lądowe od wczesnej wiosny do późnej jesieni Kluska, Kiler i Makaron.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu jeżeli kupiłaś szczepione katalpy to nie przesadzaj ich.Są piękne i jeszcze nie tak opatrzone,więc mogą się pięknie prezentować,one nie będą ogromne.Mam niedaleko taki ogród i wzrok leci właśnie do nich.Nie rób nic pochopnie.A jak posadziłaś lilie?Ja na początku zrobiłam mieszankę,owszem pięknie było,ale jak na forum zobaczyłam wyeksponowane kolorami to się dopiero zachwyciłam ;:oj I dawaj rozdzielać,tak samo z tulipanami.Oj to forum,pobudza do działania... :wink:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p

Post »

Mirciu tak właśnie wsadzałam lilie jak leci, a tu jak widzę takimi kępami w jednym kolorze to mi dech zapiera. I też zacznę dłubać w ziemi i je wyciagać ale po kwitnieniu żebym kolory zobaczyła. Katalpy kupowałam w szkółce nie wiem czy szczepione. Jak mam to sprawdzić. Rosną już chyba z 4 lata szkoda by mi było je stracić. Bardzo się cieszę że tu trafiłam. Szkoda że tak późno bo pewnie uniknęłabym sporo błędów, ale lepiej późno niż wcale.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Aneczko piękny dom ,staw ,róże ,lilie,ogromna przestrzeń i rośliny ,które teraz tylko potrzebują czasu,aby rosnąć :D Ja nigdy nie doradzam brakuje mi wiedzy i wyobraźni przestrzennej :oops: więc latam ze szpadelkiem,bo dopiero jak moje kwiatuchy zakwitną to widzę czy dobrze wybrałam im miejscówkę :oops: wątki forumowiczów są nietylko kopalnią wiedzy i inspiracji....nowych chciejstw też przybywa w zastraszającym tempie ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46

Post »

Anuleczka pisze:i kilka roślin, które udało mi się na tej działeczce posadzić i odwdzięczają się cudownym kwitnieniem.

Obrazek
A tego wiąza masz przepięknego. Mój chyba pół metra ma, jak nie mniej...
Pozdrawiam - BabajAGA
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p

Post »

Ten wiąz był posadzony jako jeden z pierwszych roślin na działce. Dbam o niego bardzo bo jest naprawdę przecudny. Dał mi już 4 nowe rośliny (sadzonki) Jedna z nich ma już 80cm i pięknie mi się formuje. Pozostałe mniejsze, dwie już poszły do zainteresowanych mam nadzieję że jest im tam dobrze i tez pięknie rosną. Tnę go wiosną i formuję mu takie pompony na końcach gałązek, wtedy wygląda jak bonsai. Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obejrzałam Twój ogród wczoraj, ale dziś tyle pięknych kwiatów pokazałaś, że nie mogę przebiec cichcem. :oops: Działka z niezwykłym potencjałem, areał i dwa zbiorniki wodne dają niesamowite możliwości. Szacunek za pracę wykonaną przy porządkowaniu. ;:180 Wiąz wspaniale się prezentuje, róże, orliki, lilie i hortensja na pniu, równie piękne. ;:138
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p

Post »

Dziękuję Soniu za miłe słowa. Odwaliliśmy na tym kawałku ziemi kawał roboty. Ale jak patrzę na Wasze ogrody to ja jestem jeszcze w lesie. Ale pomalutku, pomalutku, będę podglądać, śledzić i kopiować i mam nadzieję że mój ogród też kiedyś będzie dorównywał tym prezentowanym na FO. Każda wskazówka, którą od Was otrzymam będzie na pewno rozważona. Dziękuję że mogę być Waszym gościem w cudownych ogrodach.

Beatko ja tez dopiero się uczę i cenię sobie bardzo Wasze rady nawet tych początkujących, przecież każdy z Nas kiedyś takim był.
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu piękny masz staw super rośliny. Oj ja czuję że szykuje się z tego piękny ogród będę podpatrywał ;:333
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witaj Aniu kochana masz ziemię z potencjałem i zapał do pracy. Nie ma wyjścia, musi być pięknie. Będę Ci kibicować.
Awatar użytkownika
Nikus
200p
200p
Od: 15 sty 2013, o 22:35

Post »

Aniu Piękny masz ogród. Bardzo podoba mi się staw. A co to za różyczka obok białego wrzosu na drugiej stronie?
Iść ciągle iść w stronę słońca...

viewtopic.php?f=2&t=106522
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Aniu :wit :wit Przyszłam z rewizytą . Piękny masz ogród - tyle arów ;:oj masz gdzie poszaleć ;:108
Najgorszą pracę już wykonaliście , działka uprzątnięta , teraz czeka Cię tylko sama radość :D sadzenie , sianie , przesadzanie i podziwianie ;:333
Kolekcja Lili wspaniała ;:63 Piękne róże , wiciokrzewy i inne kwiaty a brzozy - cudne ;:215 ( chciałabym mieć już tak urządzoną działkę ).
Wiosna dopiero będzie się działo ;:108 Trzymam kciuki i życzę powodzenia .
Jak pozwolisz będę podglądać Twoje poczynania .
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Witaj Aniu
Widzę ,że nazwa Twojego wątku odpowiada temu co pokazałaś na zdjęciach. Masz ogród z wielkim potencjałem , sama powierzchnia do zagospodarowania robi wrażenie.
Spodobał mi się szczególnie staw i zagajnik brzozowy.
Posadziłaś już wiele ciekawych okazów drzew, krzewów i kwiatów, z roku na rok będzie Ci ich zapewne przybywać jak i doświadczenia.Na forum znajdziesz na pewno wiele ciekawych inspiracji i porad. Ale większości nauczysz pewnie się sama obserwując swoje roślinki :D
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p

Post »

Nikus - ta różyczka koło białego wrzosu to miniaturowa różyczka kupiona w Biedronce. Nie wiem jak się nazywa. Dziękuję za odwiedziny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”