Pod dębami cz.14 - róże wspominać będę
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pod dębami cz.14 - róże wspominać będę
a ja szukam Wandzi i znajduję a tu wiosennie, cudowne łany tulipanów.
Mam pytanie po ile wsadzasz tulipanów w kupce? bo piękny efekt. Nie wiem dlaczego ale jakoś sadzę w rzędzie zamiast np.coś na kształt owalny.
pozdrawiam Wandziu cudniaste oczywiście ścieżki.
Mam pytanie po ile wsadzasz tulipanów w kupce? bo piękny efekt. Nie wiem dlaczego ale jakoś sadzę w rzędzie zamiast np.coś na kształt owalny.
pozdrawiam Wandziu cudniaste oczywiście ścieżki.
WANDZIU, ale Ci dobrze...
My tu narzekamy, że idzie zima, straszą opadami śniegu a u Ciebie - raj na ziemi: kwitną kwiaty, ptaki łączą się w pary...
Chyba porzucimy Lublin i pojedziemy tam gdzie tak cudownie... ;
Serdecznie Was pozdrawiamy. Tereska i Tadeusz

Chyba porzucimy Lublin i pojedziemy tam gdzie tak cudownie... ;

Serdecznie Was pozdrawiamy. Tereska i Tadeusz
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Wandziu patrzę na Twoje ukwiecone rabaty i serce rwie się do wiosny
.
A tutaj zapowiadają coraz chłodniejsze dni...idzie zima.
Jutro idę później do pracy i rano usypię kopce na różyczki.
Jeszcze nic nie mam przygotowane
Ciepłe dni uśpiły moją czujność i troszkę zaspałam z przygotowaniem ogrodu do zimy 

A tutaj zapowiadają coraz chłodniejsze dni...idzie zima.
Jutro idę później do pracy i rano usypię kopce na różyczki.
Jeszcze nic nie mam przygotowane

- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

No i udało się, znalazłam wątek.

Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja podpatrzyłam u Wandzi i kupiłam a, że nie mogłam się zdecydować,które wybrać,kupiłam w trzech gatunkach
Oczywiście posadziłam grupowo
Będą trzy białe kępy (no dobra,kępki)

Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu piękne tulipany, pamiętam wiosną jak się nimi zachwycałam i tak dużo, a Ty jeszcze dosadziłaś
, teraz zachwycam się po raz kolejny, dziękuję.
O furtkę się odbiłaś
, ja mam 3 róże na krzyż więc nie mam bezpiecznego tematu
.
Otworzę, trochę powspominam, nawet sama dla siebie, jak nikt nie przyjdzie, taki przegląd sezonu.
.

O furtkę się odbiłaś

Otworzę, trochę powspominam, nawet sama dla siebie, jak nikt nie przyjdzie, taki przegląd sezonu.

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Taro, tulipany sadzę w gromadkach, a w rzędach też mi się zdarza, ale bardzo rzadko. W poradnikach piszą, że najlepiej jest rzucić cebulki ręką z pewnej wysokości i zasadzić je tam, gdzie same upadną. Wtedy będzie naturalny efekt. Ja sadzę po minimum 10 sztuk takich samych, a najlepiej 15 lub 20. Gdybym miała sadzić tylko 5, to lepiej w ogóle bym zrezygnowała. Kiedyś rzeczywiście chciałam mieć wszystkie kolory, więc kupowałam 5 tych, 4 tych, 3 tamte i wychodziła pstrokacizna. No i potem przekonałam się do innej metody 
Terazza, nie ma rady Teresko, musisz i u siebie odszukać wiosenne zdjęcia, bo bez tego nie da się żyć. Podziwiałam wasze postępy budowlane. Wielki szacun
Dorotka, a ja w tym roku nie robię wcale kopczyków. Co będzie, to będzie. Spadły w dużej ilości liście i liczę, że może to wystarczy jako okrycie. Ale wcale Ci nie odradzam, żeby nie było potem na mnie.
Miriam i Helios, białe tulipany są cudne, a np. taka Purrisima baaardzo długo utrzymuje kwiaty. Mnie właśnie udało się ją dokupić w przecenie w sobotę w LM. Białe zawsze podkreślają urodę kolorowych odmian.
DTJ, i właśnie o to chodzi Dorotko, że dla siebie też warto powklejać wspomnieniowe fotki, popatrzyć na spokojnie, przyjrzeć się dokładniej. Często na zdjęciach lepiej widać nasze niedórobki i miejsca wymagające poprawki.

Terazza, nie ma rady Teresko, musisz i u siebie odszukać wiosenne zdjęcia, bo bez tego nie da się żyć. Podziwiałam wasze postępy budowlane. Wielki szacun

Dorotka, a ja w tym roku nie robię wcale kopczyków. Co będzie, to będzie. Spadły w dużej ilości liście i liczę, że może to wystarczy jako okrycie. Ale wcale Ci nie odradzam, żeby nie było potem na mnie.

Miriam i Helios, białe tulipany są cudne, a np. taka Purrisima baaardzo długo utrzymuje kwiaty. Mnie właśnie udało się ją dokupić w przecenie w sobotę w LM. Białe zawsze podkreślają urodę kolorowych odmian.
DTJ, i właśnie o to chodzi Dorotko, że dla siebie też warto powklejać wspomnieniowe fotki, popatrzyć na spokojnie, przyjrzeć się dokładniej. Często na zdjęciach lepiej widać nasze niedórobki i miejsca wymagające poprawki.

Wandziu
ogród podświetlony w nocy ma swój niepowtarzalny urok
Fajnie takie gadżety wyglądają w ogrodzie...trafiłam ostatnio na fajną stronę w internecie...ze szklanych butelek zrobiony był zestaw lampek. Butelki już mam kwadratowe po oliwie...tylko teraz chęci potrzebne żeby je przyciąć i obrobić.

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Aniu11, a wiesz, że ja mam w kącie trzy takie ozdobne butle po jakichś trunkach i tak na nie patrzę od dawna i myślę, czy je wyrzucić, czy coś z nich zrobić. Może to faktycznie byłby dobry pomysł na ich wykorzystanie. Wrzucisz mi do poczytania linka na PW?
Witaj
Wando
twój niewielki ogródek kipi bogactwem kolorów form i kształtów. Tylko pozazdrościć. Przepiękne tulipany , róże ...
Pozdrawiam

Wando
twój niewielki ogródek kipi bogactwem kolorów form i kształtów. Tylko pozazdrościć. Przepiękne tulipany , róże ...
Pozdrawiam
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Ja chyba swój wątek zamknę i pozostanę u Ciebie
, bo rozmarzyłam się o tulipanach! Mam nowe rabaty (to jeszcze za dużo powiedziane
), ale nie mam zupełnie wiosennych cebulek, bo nie dałam rady z zakupami..., a Twoje zwłaszcza te ciemne to moje chciejstwa. Jak nic wejdę do neta i nakupuję głupot na zimę i będę je trzymać w doniczkach....
do wiosny... 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Wandziu to chyba mamy tak samo.
Mam podobne fazy a teraz tą z odwrotem.
Odechciało mi się z racji widoku wielu zgniłych cebulek.
Ale za rok, kto wie, jak się napatrzę na tulipanowe łany na forum to może znowu mnie do nich będzie ciągnęło.
Mam podobne fazy a teraz tą z odwrotem.
Odechciało mi się z racji widoku wielu zgniłych cebulek.
Ale za rok, kto wie, jak się napatrzę na tulipanowe łany na forum to może znowu mnie do nich będzie ciągnęło.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Dobry wieczór
Dzisiaj dosadzilam resztę cebul. Dopiero. Będę mieć nowości. Czy sadziłaś juz szachownicę kostkowatą?

Dzisiaj dosadzilam resztę cebul. Dopiero. Będę mieć nowości. Czy sadziłaś juz szachownicę kostkowatą?
Pozdrawiam
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jestem. Jakoś ostatnio nie mam czasu na forum
Dobrze, że napisałaś, że otworzyłaś watek, bo w życiu bym Cię nie znalazła.
Dobrze, że napisałaś, że otworzyłaś watek, bo w życiu bym Cię nie znalazła.