Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8
Może późno ale jestem, bo jak tu nie bywać jak gospodyni przemiła, a ogród jak park 

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Bogusiu melduję się w Twoim cudnym ogrodzie.
Pięknie zaczęłaś nowy wątek.
Ależ Ty masz przestrzeń w ogrodzie, tylko niestety mnóstwo pracy wymaga.
Trawniki wspaniale wypielęgnowane.
Pozdrawiam serdecznie.

Pięknie zaczęłaś nowy wątek.

Trawniki wspaniale wypielęgnowane.
Pozdrawiam serdecznie.

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cieszę się że nie zamknęłaś bramy do swojego ogrodu
Mam nadzieję że jeszcze będziemy się cieszyć kolorami z Twojego ogrodu 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Kochani, witam serdecznie z mojego ogrodo- parku
Dzień zapowiada się ciekawy pod względem aury, nadal fascynują kolory jesieni a także urocze pozostałości lata. Sikorki bogatki coraz śmielej krążą wśród kolorowych krzewów i drzew. Widok wspaniały!
Marysiu!
dziękuję ,ze nie zapominasz o moim ogrodzie. Dziękuję za tak miłe słowa. Mój "ogrodo- park" wiosną powiększy się o nowe rabatki, ścieżki, tajemnicze zakątki. No, może na tę tajemniczość trzeba będzie trochę poczekać
Tereniu!Radość moja wielka z Twojej obecności, właścicielki pięknego "zielonego raju"
O trawniczki dba syn, ja tylko kosiarką dojeżdżam tam , gdzie ciągniczek nie dojedzie i nie wjedzie. Oj , w tym roku było koszenia - co tydzień
, a niektóre , bardziej reprezentacyjne miejsca
nawet częściej. Trawa nadal zielona, soczysta, gęsta.
Zapraszam w każdej wolnej chwili!
Eluniu! ale tak na serio, moja posesja dokoła solidnie ogrodzona , ale wjazd do niej bez bram, furtek
Nie dlatego ,ze nas nie stać ale dlatego,ze energetyka ma swoje 8mX8m działki z ohydnym transformatorem, nad stawem/ pisałam już nie raz/ . Odległość od domu do wjazdu na posesję około 70 m.
Zaraz zmykam do ogrodu, słoneczko już grzeje w plecy, żal "kisić" się w domu.
W końcu wstawiam kiwano , jest kilkanaście szt. , te które zerwałam miały nawet po 27dag

Dzień zapowiada się ciekawy pod względem aury, nadal fascynują kolory jesieni a także urocze pozostałości lata. Sikorki bogatki coraz śmielej krążą wśród kolorowych krzewów i drzew. Widok wspaniały!
Marysiu!

Tereniu!Radość moja wielka z Twojej obecności, właścicielki pięknego "zielonego raju"
O trawniczki dba syn, ja tylko kosiarką dojeżdżam tam , gdzie ciągniczek nie dojedzie i nie wjedzie. Oj , w tym roku było koszenia - co tydzień

Zapraszam w każdej wolnej chwili!

Eluniu! ale tak na serio, moja posesja dokoła solidnie ogrodzona , ale wjazd do niej bez bram, furtek

Nie dlatego ,ze nas nie stać ale dlatego,ze energetyka ma swoje 8mX8m działki z ohydnym transformatorem, nad stawem/ pisałam już nie raz/ . Odległość od domu do wjazdu na posesję około 70 m.
Zaraz zmykam do ogrodu, słoneczko już grzeje w plecy, żal "kisić" się w domu.
W końcu wstawiam kiwano , jest kilkanaście szt. , te które zerwałam miały nawet po 27dag

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Bogusiu ależ to te ogrody czy nawet małe ogródki są ciekawe w których stale coś się dzieje, zmienia, sadzi. Bo ogród raz zaprojektowany i nie zmieniany to martwa natura. Więc czekamy na nowości, bo na pewno będą zaskakujące 

- ElleBelle
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Bogusiu cieszę się że u Ciebie tak to kiwano urosło bo u mnie już drugi rok i ani jednego owocu
Rośnie koło ogórka i on szaleje a kiwano malutkie ale fajnie że Ty masz okazy 

Pozdrawiam, Ela
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bogusiu , pozdrawiam jesiennie
Fajnie ,że nie zamknęłaś wątku, było by smutno nie móc zajrzeć do twojego pięknego ogrodu
Śliczne , jesienne zdjęcia, cudne kolorki
Czy figurki ogrodowe i rzeźby przez ciebie wykonane będziesz chować na zimę ?

Fajnie ,że nie zamknęłaś wątku, było by smutno nie móc zajrzeć do twojego pięknego ogrodu

Śliczne , jesienne zdjęcia, cudne kolorki

Czy figurki ogrodowe i rzeźby przez ciebie wykonane będziesz chować na zimę ?

- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Bogusia, pędzisz aż mi kapcie pospadały
Piękną jesień pokazujesz. Może jestem trochę dziwaczka, ale dla mnie mogły by być dwie pory roku wiosna i jesień.

Piękną jesień pokazujesz. Może jestem trochę dziwaczka, ale dla mnie mogły by być dwie pory roku wiosna i jesień.
- bwoj54
Kochani, choć niebo zasnute szarością , w ogrodzie jeszcze królują ognisto- złote barwy, poprzeplatane srebrzystymi nićmi babiego lata. Zostawiam Wam kilka takowych widoczków.
Marysiu! no właśnie ...ciągłe zmiany, przesadzanie, dosadzanie to jest to. Nie mogę doczekać się swojego Pana "od orki", aby mi po byłym warzywniku , przygotował grunt pod nowe rabatki. Wprawdzie to dwa przejazdy ciągnikiem po 10 m , ale nie będę rzecz jasna kopała ręcznie, muszę dbać o "sfatygowany' kręgosłup. Chciałabym jeszcze prze zimą co nieco posadzić ...a moż?e jej wcale nie będzie
Elu! te największe "egzemplarze" kiwano jeszcze sobie rosną , są wielkie - czekam aż dojrzeją. Obdarowuję swoich gości , na spróbowanie i podziwianie
Pomyślałam,ze skoro mogą leżeć zerwane pół roku i nie psują się, a nasionka mam od Ciebie to obowiązkowo muszę Ci wysłać na spróbowanie.
Smak ogórka, wygląd wewnątrz też . Zresztą sama ocenisz- lada dzień wyślę
Kasiu! Jesień cudowna, oby jak najdłużej. Dzięki tegorocznej purpurowo- złocistej jesieni ,w końcu zweryfikowałam swoje chciejstwa do mojego mega. stawiam na różnorodne trawy, hortensje,chryzantemy, dalie. Koniecznie muszą tez kupić ogniki, miałam takie stare odmiany, które musiałam wykarczować, bardzo podatne na choroby grzybowe-mimo oprysków - koraliki były czarne. Tak figurki wszystkie chowam na zimę do tunelu foliowego/ te robione własnoręcznie/ a te z żywicy, do garażu.
Danusiu! ano pędzę ,pędzę . Ten pęd uwarunkowany brakiem czasu
, wpadam jak torpeda , galopuję i biegiem do ogrodu.
Zdecydowanie muszę wyluzować. Jutro jeśli pogoda dopisze, wypad do Wambierzyc, Kudowej, Kłodzka. Bywałam tam często w okresie swojej młodości . Ja nie cierpię tylko zimy

Marysiu! no właśnie ...ciągłe zmiany, przesadzanie, dosadzanie to jest to. Nie mogę doczekać się swojego Pana "od orki", aby mi po byłym warzywniku , przygotował grunt pod nowe rabatki. Wprawdzie to dwa przejazdy ciągnikiem po 10 m , ale nie będę rzecz jasna kopała ręcznie, muszę dbać o "sfatygowany' kręgosłup. Chciałabym jeszcze prze zimą co nieco posadzić ...a moż?e jej wcale nie będzie

Elu! te największe "egzemplarze" kiwano jeszcze sobie rosną , są wielkie - czekam aż dojrzeją. Obdarowuję swoich gości , na spróbowanie i podziwianie

Kasiu! Jesień cudowna, oby jak najdłużej. Dzięki tegorocznej purpurowo- złocistej jesieni ,w końcu zweryfikowałam swoje chciejstwa do mojego mega. stawiam na różnorodne trawy, hortensje,chryzantemy, dalie. Koniecznie muszą tez kupić ogniki, miałam takie stare odmiany, które musiałam wykarczować, bardzo podatne na choroby grzybowe-mimo oprysków - koraliki były czarne. Tak figurki wszystkie chowam na zimę do tunelu foliowego/ te robione własnoręcznie/ a te z żywicy, do garażu.
Danusiu! ano pędzę ,pędzę . Ten pęd uwarunkowany brakiem czasu

Zdecydowanie muszę wyluzować. Jutro jeśli pogoda dopisze, wypad do Wambierzyc, Kudowej, Kłodzka. Bywałam tam często w okresie swojej młodości . Ja nie cierpię tylko zimy

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- bwoj54
Podajcie proszę jakiś darmowy hosting, łatwy w obsłudze do wstawiania zdjęć. Nie mogę przyzwyczaić się do tego formatu . Ogród mega a zdjęcia niemal miniaturki

- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Bogusia, ogród mega, zdjęcia cudne, ale jak takie troszkę za duże to bardzo długo się otwierają i wtedy nie jest fajnie. Ja mam problem z tym otwieraniem, ale może to tylko u mnie jest problem.
-
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
BOGUSIU,może Fotosik Cię zadowoli
W nim duże fotki sa trochę mniejsze od formatu tej ostatniej fotki
Do kosmosu zajrzę jeszcze raz ...

W nim duże fotki sa trochę mniejsze od formatu tej ostatniej fotki

Do kosmosu zajrzę jeszcze raz ...
- bwoj54
Sławku, ja w tej chwili korzystam z fotosika, od początku korzystałam z jego usług.
Ostatnio zaczął coś fiksować ,gdy wstawiałam zdjęcia pełnego rozmiaru- sama nie mogę później ich usunąć/ rozłażą się/
...znika mi gdzieś opcja - edytuj. Na pewno to się da naprawiać , ale ja informatyczny laik
Wymiary moich zdjęć były niezgodne z wymogami regulaminu FO.
Wstawiam onętka

Ostatnio zaczął coś fiksować ,gdy wstawiałam zdjęcia pełnego rozmiaru- sama nie mogę później ich usunąć/ rozłażą się/

Wstawiam onętka

- bwoj54
Danusiu, Beatko skoro tak uważacie to już nie "biadolę"
Dalej będę wierna fotosikowi. Sądziłam ,że skoro u mnie "myk, myk" i otwarte, to tak samo u Was. Skoro nie- to muszę dbać o Wasz komfort, bo to dzięki Wam , Waszym wizytom mili goście ,ten wątek ma sens prowadzenia
Dziękuje Wam i posyłam uściski!
Dalej będę wierna fotosikowi. Sądziłam ,że skoro u mnie "myk, myk" i otwarte, to tak samo u Was. Skoro nie- to muszę dbać o Wasz komfort, bo to dzięki Wam , Waszym wizytom mili goście ,ten wątek ma sens prowadzenia

Dziękuje Wam i posyłam uściski!
-
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
Kolorek ładny
To machniom
Slawek

To machniom

Slawek