Garden of my dreams :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Garden of my dreams :)

Post »

O widzisz...możesz mieć morwę sponsored by Michał bo ciągle mi się sieją :D Dobrze, że na odrapaniu ręki się skończyło. To życzę Ci powodzenia w uzyskaniu odszkodowania ;:333
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O morwie jeszcze pogadamy . :D bedę walczył :) Dziękuję bardzo . :wink:
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To wiesz,najpierw nakupuj tulipanów,a potem pnącza na wiosnę ;:108 Nie patrz,,gdzie ja to wsadzę" bo tak zawsze jest,a możesz zrobic jak ja,ze rowek i mix ;:215
Awatar użytkownika
obita
500p
500p
Od: 4 lip 2014, o 13:16

Post »

OOO cześć :wit Sporo masz do ogarnięcia :shock: Zapowiada się ciekawie :D
Trochę zazdroszczę terenu ;:131 Czekam na dalszy ciąg ;:138 Zostaje u ciebie :D
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Mateusz Damy radę . :D Masz rację z tym .Ale najlepiej by było to zaplanować . ;:128 Kurde a u mnie w biedronce nie ma tulipanów ... :cry:

Patrycja Siemanko .Sporo ... mam nadzieję , że to ogarnę .Większy teren = jest fajnie = jest masa roboty .Nie zazdrościsz pewnie koszenia trawy . :D chociaż uwielbiam kosić trawę to nieraz mam tego dość ... :? Jak zrealizuję swoje plany to koszenia będę miał znacznie mniej ale sama wiesz , że z czasem priorytety mogą się zmienić . :wink:

Jakiś czas temu widziałem w necie piękną altankę za 1500 do neg. z kostką , ławkami, stolikiem itd.Kasa dobra , już po nią miałem jechać ale nie miałbym gdzie jej postawić ( może i miałbym ale nie tam gdzie chcę) teraz bo jestem blokowany przez rodziców trochę . :D

Mały projekt rabaty :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Która najlepsza ? obrzeże będzie pociągnięte z małej kostki , żeby było dobrze kosić trawę kosiarką.W środku gaik iglaków.Wyłożone to będzie agro i korą - ew. pół na pół kora/kamyczki .Muszę to zrobic najpierw z racji że "ratuję" roślinki w ogrodzie tym przed domem i chcę to zrobić z pomysłem .Poza tym będzie jeszcze druga rabata koło tej- na kwiatki : tulipany itd . , także Mateusz nie martw się . :D Rabaty wyglądaja pięknie , na środku podwórka będą się lepiej prezentowały niż pojedyncze drzewka .Co o tym myślicie ? :wink:
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak jak jest to 2 zdj,to za ta rabtatką taką 2 bym zrobił,w środku ten cyprys,i bym takie rabatki po 3 krzaczki zrobił z ściezkami.No i na obrzeżach cebule,ranniki najlepiej ;:108 Wiesz,zrobilem dzisiaj przelew i już mam paczkę z lilii a wiosnę :;230 :;230 :;230
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Witam serdecznie :wit jak zobaczyłam skąd jesteś i ile masz lat no to musiałam się wpisać. Mieszkałam w Ciechanowie 20 lat :D i też mam 24 lata.
W dodatku też masz duży ogród tak jak ja. Będę kibicować. Trochę u ciebie brakuje mi kwitnących roślin. Może warto było by posadzić róże, hortensje różaneczniki :D

-- 23 sie 2014, o 07:21 --
Tulap pisze:Tak jak jest to 2 zdj,to za ta rabtatką taką 2 bym zrobił,w środku ten cyprys,i bym takie rabatki po 3 krzaczki zrobił z ściezkami.No i na obrzeżach cebule,ranniki najlepiej ;:108 Wiesz,zrobilem dzisiaj przelew i już mam paczkę z lilii a wiosnę :;230 :;230 :;230
też uważam, że nr 2 jest najlepszym rozwiązaniem
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Darmokot pisze:O widzisz...możesz mieć morwę sponsored by Michał bo ciągle mi się sieją :D Dobrze, że na odrapaniu ręki się skończyło. To życzę Ci powodzenia w uzyskaniu odszkodowania ;:333
W dodatku teraz firmy ubezpieczeniowe robią różne przekręty żeby nie wypłacić kasy wiem z własnego doświadczenia dopiero pozew do sądu ich przestraszył i wypłacili niezłą sumkę.
hypnosa
100p
100p
Od: 27 maja 2014, o 08:26

Post »

Popieram twój plan,taka piękna grupa iglaków na środku podwórka będzie wspaniała.Jeżeli chodzi o kształt to trzymaj się średnio zawiłych,bo jak to wszystko się rozrośnie i poprzeplata to kształt zejdzie na drugi plan.Ta stodoła też mi się podoba,widzę ją pięknie przykrytą winobluszczem,calą zieloną.Polecam ci stronę jednego fajnego ogrodnika duńskiego Claus Dalby,u niego naprawdę można się zainspirować.
Współczuję z powodu wypadku,na pewno przeżyłeś szok,ale najważniejsze że nic ci się nie stało,dziękuj opatrzności i wyciągnij wnioski.A tak w ogóle to trzymaj się i głowa do góry :wit
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Mateusz niechaj tak się stanie . :D a ja jeszcze nie mam .Dzisiaj mama powiedziała że ma całą torbę cebul tulipanów . ;:215 tylko ciekawe czy nie są skundlone ... się okaże . :D

Filemon24 Cześć . :D Ooo fajnie . ;:138 Ogólnie to ja mieszkam w okolicach , 8 km od - jakbym podał nazwę swojej miejscowości to nikt by nie wiedział gdzie to .A gdzie teraz mieszkasz ? :wink: Dziękuję bardzo .Tak wiem , będą i kwitnące z czasem , :)

Niestety tak to jest z firmami .Aktualnie grają na zwłokę ws. samochodu zastępczego ale nie damy im wygrać .

Basiu fajnie że mnie rozumiesz .Stodoła zostanie rozebrana ponieważ niektóre elementy są już przepróchniałe i zjedzone przez korniki .Na miejscu stodoły utworzy się nowe miejsce na roślinki . :wink:
Wnioski już wyciągnąłem , dziś pierwsza jazda po tym bum i nie było tak jak zawsze ...

Z drugiej strony dam drugą rabatę o podobnym kształcie bez agro , będą tam tylko kwiatki . :D
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak na moje to się skundlić mogą tylko wtedy,jak soki przejdą,czyli jeśli te paliki obrywasz ;:108
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Pawle ! trafiłam do Ciebie przez przypadek , z czyjegoś wątku. Widząc duże ogrody , chętnie zaglądam. Mój nieco mniejszy 53 ary ale tworzony po zlikwidowanej plantacji porzeczek. Początki były podobne do Twoich , sadziłam drzewa i krzewy gdzie się dało. i jakie się dało. Od 4 lat próbuję wokół nich wkomponować kolorowe rabatki. Dosyć o moim ogrodzie, zapraszam zobacz. Będę kibicowała Ci w Twoich poczynaniach , jestem pełna podziwu i uznania dla Twoich chęci, planów, pracy. Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Mateusz nie wiem jak z tym jest . :D

Bogusia wpadnę do Ciebie niebawem . :D Dziękuję bardzo . :wink:

We wrześniu mam siostry wesele i rodzice mi zabronili cokolwiek ruszać ... :? ale po weselu działam , wywalam too co trzeba , robię sadzonki itd. ;:215 :tan
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak,zabronili ci cokolwiek w ogrodzie robić....A stac to się nawet na kanapie może,może kanapa pęknąć labo sufit na głowę spaść itp :)
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Ja mam w tą sobotę siostry wesele i w związku z tym ogrom prac ogrodowych, bo przecież to wszystko musi jakoś wyglądać :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”