Mój taras tego lata zapraszam

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Olinek12
50p
50p
Od: 25 cze 2014, o 15:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój taras tego lata zapraszam

Post »

Kwiatuszki fuksji wyglądają jak sukieneczki. Nigdy jakoś szczególnie mi się nie podobały fuksje ale oglądając na forum te wszystkie piękne odmiany chyba w przyszłym roku sobie zafunduje. Ostatnie zakupy bardzo udane ;:108
Pozdrawiam Ola
antenka52
100p
100p
Od: 11 lis 2013, o 09:35

Post »

Jakaś moc jest w tych fuksjach ,że niby nic wielkiego a przyciągają i chwytają za serce. Ja jeszcze miesiąc temu, dwa miesiące jak kupowałam swoje wszystkie kwiaty po ogrodniczych nawet nie spojrzałam na fuksje. Teraz wchodząc oglądam się głównie za fuksją . Jedyny problem który hamuje mnie przed kupowaniem to usytuowanie mojego tarasu. To w większości taras południowo zachodni i jest tam bardzo słonecznie i gorąco. A fuksja tego nie lubi. Jedno jedyne miejsce gdzie w miarę cień i już tam jedna wisi, ale jeszcze miejsce muszę wygospodarować na kilka- jak uda mi się na takie okazy natrafić .
U mnie raj na ziemi maja oleandry i bugenville , reszta daje radę ale ile ja się koło tego nachodzę .Wczoraj 2 godz wszystko podlewałam ,każdego nawoziłam a różne nawozy dla różnych krzaków . Jest tego trochę ,chociaż to dla mnie czysta przyjemność
zapraszam do mojego wątku kwiatowego
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie ukwiecony masz taras. Sundaville wspaniale rozrośnięte :wit
Awatar użytkownika
Olinek12
50p
50p
Od: 25 cze 2014, o 15:32

Post »

Fajnie się ogląda takie ilości kwiatów na tarasie lub w ogrodzie, ale rzadko myśli się o tym ile właściciel musi włożyć w to pracy i ile czasu to zajmuje żeby roślinki ładnie rosły.
Pozdrawiam Ola
Awatar użytkownika
Krysia39
200p
200p
Od: 10 wrz 2012, o 22:23

Post »

Witam jedno słowo które chcę powiedzieć to CUDOWNIE ;:oj
antenka52
100p
100p

Post »

Powiem Wam zupełnie szczerze że wasze wpisy są dla mnie ogromnie motywujące . Nawet nie myślałam że tyle osób zechce zajrzeć do mojego wątku .Bardzo serdecznie dziękuję i zachęcam do zaglądania a ja postaram się na bieżąco wrzucać fotki i pisać jak moje kwiaty .

Po dzisiejszych upałach prawie 40 stopniowych poszła taka zlewa i burza z piorunami, że myślałam że taras mi z dachu zmiecie. Nie wiadomo było co ratować , dobrze że trochę wcześniej zabezpieczyłam te wiszące donice. Gdzie ja bym ich póżniej szukała ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

U nas się kołowało z godzinkę ale nic z tego nie było, dwie kropelki deszczu i tyle. Właśnie skończyłam podlewać kwiatki ;:108 przez te upały dwie fuksje mi oklapły, mam nadzieję że się podniosą ;:108
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
antenka52
100p
100p

Post »

Dwa dni przechodziły u nas burze i ulewy , ale nawet kwiaty się uchowały tzn ja je uchowałam .Wszystko starałam się zabezpieczyć bo tak mi zawsze szkoda jak się coś zmarnuje.
Kilka dzisiejszych fotek
Awatar użytkownika
koniczynka2014
1000p
1000p
Od: 12 kwie 2014, o 08:49

Post »

Balkon marzenie , kwiaty śliczne , a petunia która posiałaś z nasion niesamowita ! ;:oj
antenka52
100p
100p

Post »

i tak dla porównania oleander kupiony w kwietniu i teraz jak kwitnie Obrazek Obrazek

-- 9 lip 2014, o 20:41 --

Obrazek Obrazek

-- 9 lip 2014, o 20:43 --

Obrazek
i petunia ma piękny kolor i fajnie rośnie

Dzisiaj tez przesadziłam sundaviile czerwonego bo wisiał w małym amplu i nie sądziłam że tak szybko się rozrośnie . Więc doczekał się większej donicy i kratki ,teraz może dawać czadu
Obrazek Obrazek

i tak dla orientacji wielkości z boku moje dziewczyny starsza ma 140 wzrostu Obrazek

Kolejna pozycja to scewola.Nie wiem dlaczego to roślina mało popularna, bynajmniej tak mi się wydaje bo tu na forum nic się o niej nie piszę .
Mnie osobiście ona zachwyca, w rzeczywistości jest piękna .
U mnie rośnie na południowej stronie tarasu na pełnym słońcu.
Na drugi rok kupię jej dużo więcej i może do skrzynek z czymś białym posadzę -zobaczymy

Obrazek Obrazek

I tunbergia dalej kwitnie ,nasiona siałam jako mix ,ale gdzie tu szukać różnych kolorów ???
Obrazek
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p
Od: 26 cze 2013, o 16:34

Post »

U nas burzy nie widać,nie słychać w niedzielę coś się zansilo ale w sumie nic z tego nie wyszło.Twój taras na żywo to dopiero raj dla oczu na pewno,wszystkie rośliny masz takie dorodne,piękne i bardzo różne.Bardzo przyjemnie ogląda się Twój taras.
antenka52
100p
100p

Post »

Trawa VERTIGO rośnie w potęgę i nawet pozwala lobelii spokojnie kwitnąć ,ciekawe czy uda mi się tę trawę przezimować ?? Obrazek

Magda tak różnorodny to on jest z pewnością .A moim założeniem na wstępie było :,, Taras jednorodny - dwa może 3 gatunki kwiatów i tyle,, Niestety planu nie udało wprowadzić się w życie ,bo z każdą wizytą w ogrodniczym sklepie wracałam nie z jednym , dwoma czy trzema kwiatami . Ja wracałam samochodem pełnym kwiatów. Mój M. nie pozwala mi już do takich sklepów zachodzić ,bo wie że nie wrócę z pustymi rękami. No cóż-siła wyższa ;:223 :tan
I tak to taras zapełnił się różnościami

Pelargonie też w pełni kwitną , dostają dużo nawozu i efekt murowany
Obrazek Obrazek Obrazek

I oczywiście siane z nasionek zaczynają ładnie kwitnąć
Obrazek Obrazek Obrazek

i jeszcze czerwone pełne pnące moje ze szczepek ,które robiłam wiosną
Obrazek

To i jeszcze niecierpki posadzone z kuflikiem
Obrazek

-- 9 lip 2014, o 22:06 --

I na koniec moja miłość w kwiatach bugenville
Obrazek Obrazek Obrazek

-- 9 lip 2014, o 22:08 --

Oo... i fukscja trochę umordowana tymi upałami ,ale daje radę .
Obrazek

Obrazek

-- 9 lip 2014, o 22:14 --

I przybyło kilka niecierpków
Obrazek

i jeden jako gratis do większych ogrodniczych zakupów - to nowa odmiana typowo na słońce, ale jakoś wątpię że da radę w słońcu
Obrazek

I na koniec pokażę Wam jakiego mam pomocnika, który jest mistrzem w noszeniu rano suchych kwiatów w zębach z tarasu do domu .
Obrazek
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale Ci kwitną pelargonie ;:oj Wyglądają jak z jakiegoś katalogu :shock:
Powiedz w skrzyneczkach o jakiej długości je masz i po ile sadzonek wsadzonych w skrzyneczkę?
Mieć taki taras..ehh..marzenie ;:131 Nie samochodem, ale tirem bym do domu wracała ;:306
antenka52
100p
100p

Post »

ALENKA no masz racje co do tira - dobrze że go nie mam :D :D :D
Pytasz po ile pelargonii jest w skrzynkach ? Tych różowych na skrzynie 100 cm wsadziłam 4 pelargonie i jedną lobelię ,którą i tak bardzo przygłuszyły . Skrzynki mam samo nawadniające . A w tych czerwonych na oknie jest 3 skrzynki po 3 sadzonki w każdej .To też moje które sama zaszczepiłam tylko one maja 3 rok i z nich zrobiłam kilka skrzynek i też po 3 szt dawałam na skrzynkę. Tam wyżej jest zdjęcie z nich to te z białą kaszką . Ja jesienią wszystkie pelargonie obcinam tak prawie po ziemi i tak zostawiam na całą zimę a z tego co obetnę ( jest tego ogromna kopica) robię sadzonki ukorzeniam w wodzie a na wiosnę mam dużo ładnych sadzonek .Dużo daję nawozu i dlatego tak rosną .
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01

Post »

Bardzo pięknie ukwiecony taras, pelargonie szaleją jak widać, niecierpki również nie leniuchują ;:138, a tą swoją bugenvilą kusisz będę musiał poszukać tej roślinki, bardzo ładnie wygląda :tan
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”