Roślinnik balkonowy
Re: Roślinnik balkonowy
Witaj u mnie Maju, cieszę się tym bardziej, że wielokrotnie w przeszłości piłam kawę poranną na Twojej werandzie i marzyłam sobie
sama sie zdziwiłam, że mi się zółta surfinia spodobała
zdjęcia skalniaka archiwalne, teraz mam tylko ten okrągły po "remoncie", są w nim m.in. rojniki i skalnica, przymierzam się do kolejnego, ale na razie w przeznaczonej na niego skrzynce rośnie sałata
Zapraszam 
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kurcze co wejdę na wątek to żółta surfinia
chyba muszę sobie kupić żeby nie odstawać od reszty balkomaniaków 
- maja79

- Od: 8 maja 2011, o 17:53
Monisiu
jest piękna,kup sobie koniecznie
na pewno gdzieś ją upchniesz
Dasz rade wierzę w Ciebie,ja już nic nie wciskam,bo mój M przypomina mi,
że weranda jest dla nas a nie dla kwiatów
ciągle narzeka,że jest coraz ciaśniej 
Przesadza jak zwykle
na pewno gdzieś ją upchniesz
że weranda jest dla nas a nie dla kwiatów
Przesadza jak zwykle
- piortkowice
- 1000p

- Od: 13 sty 2013, o 11:22
Marto gdzieś Ty to wszsystko upchnęła
Kreatywna kobitka z Ciebie
Ja tez jestem z tych piekących chlebek i robiacych naleweczki
Syropek z sosny też jest ale jeszcze z bzu nie zrobiłam, ale zbiorę z ogrodu bo mam swój więc problemu nie ma , niech tylko przestanie padac. Będę stałym bywalcem na Twoim ogrodzie bo warto
Syropek z sosny też jest ale jeszcze z bzu nie zrobiłam, ale zbiorę z ogrodu bo mam swój więc problemu nie ma , niech tylko przestanie padac. Będę stałym bywalcem na Twoim ogrodzie bo warto
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Witaj
mały balkonik ale widzę że wykorzystany idealnie
roślinki rosną lepiej niż niejednemu w ogrodzie 
-
welkam
- 1000p

- Od: 24 maja 2009, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Skalniak ... boski 
Trzynastko witaj, miło mi, że do mnie zajrzałaś:)
Monia specjalnie dla Ciebie jeszcze jedno zdjęcie żółtej surfinii, żeby Ci pomóc podjąć decyzję

Patrycjo w tym roku i tak mam luźniej na balkonie, da się nawet spokojnie obrócić bez potrącania doniczek, co w przeszłości nie zawsze było możliwe
mój Ł się przyzwyczaił i sam polubił roślinki i nawet czasem sam coś kupi balkonowego
Welkam dziękuję, mam nadzieję, że w tym roku moje rojniki też będą tak kwitły, na razie się nie zanosi, a widzę, że Twoje już gotowe do kwitnienia, z tego co pamietam, to zwykle w lipcu mi kwitną, także mają czas
Monia specjalnie dla Ciebie jeszcze jedno zdjęcie żółtej surfinii, żeby Ci pomóc podjąć decyzję

Patrycjo w tym roku i tak mam luźniej na balkonie, da się nawet spokojnie obrócić bez potrącania doniczek, co w przeszłości nie zawsze było możliwe
Welkam dziękuję, mam nadzieję, że w tym roku moje rojniki też będą tak kwitły, na razie się nie zanosi, a widzę, że Twoje już gotowe do kwitnienia, z tego co pamietam, to zwykle w lipcu mi kwitną, także mają czas
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
O ty kusicielu
jak możesz tak bezwstydnie mnie namawiać
A najgorzej że to działa
w przyszłym tygodniu skoczę po doniczki i do ogrodniczego 
A najgorzej że to działa
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Magdallena
- 1000p

- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Bardzo ładnie komponuje się z komarzycą. A to fioletowe w tle to bratki?
Doczekałam się
Poza tym nadal pięknie kwitną mi bratki, zakupione na początku marca, są niesamowite, a ja już na te miejsca mam od dawna zaplanowane nowe rośliny

A nemezje już prawie, prawie...

Magdalleno za żółtą surfinią w kolejnej skrzynce mam fioletową surfinię, a to piękne zwisające to bluszczyk kurdybanek variegata, mam go pierwszy raz w tym roku i podoba mi sie bardziej niż komarzyca, jest delikatniejszy, taki zwiewny
może na tym zdjęciu będzie lepiej widać

postaram się sfotografować go wkrótce w całej okazałości
Poza tym nadal pięknie kwitną mi bratki, zakupione na początku marca, są niesamowite, a ja już na te miejsca mam od dawna zaplanowane nowe rośliny

A nemezje już prawie, prawie...

Magdalleno za żółtą surfinią w kolejnej skrzynce mam fioletową surfinię, a to piękne zwisające to bluszczyk kurdybanek variegata, mam go pierwszy raz w tym roku i podoba mi sie bardziej niż komarzyca, jest delikatniejszy, taki zwiewny

postaram się sfotografować go wkrótce w całej okazałości
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
Nie pokazywałam jeszcze do tej pory mojego balkonu z zewnątrz, widać tu najlepiej rozmiar roślinnika
troche mało kolorowo się wydaje, może w przyszłym roku zamiast jednego z pięter warzywnych zrobię kwietnik, hmmm... albo dosadzę jakieś kwitnące rośliny, muszę pomyśleć.
I jeszcze jedno zdjęcie bluszczyku, rzeczywiście wygląda jak komarzyca, ale ma takie delikatne wiotkie gałązki i listki.

troche mało kolorowo się wydaje, może w przyszłym roku zamiast jednego z pięter warzywnych zrobię kwietnik, hmmm... albo dosadzę jakieś kwitnące rośliny, muszę pomyśleć.
I jeszcze jedno zdjęcie bluszczyku, rzeczywiście wygląda jak komarzyca, ale ma takie delikatne wiotkie gałązki i listki.

Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
- Magdallena
- 1000p

- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Fajne zdjęcie balkonu. Muszę też swojemu zrobić. Bluszczyk podobny do komarzycy, mam któreś z nich.
- Alenka

- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie wygląda Twój balkon z zewnątrz
Naprawdę robi wrażenie
A bluszczyk cudny
No i czekam na nemezję..uwielbiam jej kwiatki
A bluszczyk cudny
No i czekam na nemezję..uwielbiam jej kwiatki
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia 
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Dzięki Madziu 
Dzisiejszy mój nabytek, zakupiona na prezent pelargonia angielska, niestety coraz bardziej mi się podoba, więc nie wiem, czy nie będę musiała znowu szukać prezentu

Czy ktoś może wie, jaka to odmiana? zawsze miałam najzwyklejsze pelargonie, ale to forum za bardzo poszerza ludziom horyzonty
A poza tym to na balkonie wszystko sobie powoli rośnie/dojrzewa/rozkwita, ale jest zimno i wietrznie, więc dokumentacji fotograficznej na razie brak, ale jak tylko zaświeci słońce... dobrej pogody wszystkim życzę
-- 2 cze 2014, o 14:42 --
O, witaj Madziu - Alenko! dziękuję za miłe słowa
pamiętam Twoje nemezje z zeszłego roku, to dzięki Tobie w tym roku swoje wysiałam a nie kupiłam gotowe
i nadal czekam, pączki ani myślą sie otworzyć, ćwiczą nas te roslinki w cierpliwości 
Dzisiejszy mój nabytek, zakupiona na prezent pelargonia angielska, niestety coraz bardziej mi się podoba, więc nie wiem, czy nie będę musiała znowu szukać prezentu

Czy ktoś może wie, jaka to odmiana? zawsze miałam najzwyklejsze pelargonie, ale to forum za bardzo poszerza ludziom horyzonty
A poza tym to na balkonie wszystko sobie powoli rośnie/dojrzewa/rozkwita, ale jest zimno i wietrznie, więc dokumentacji fotograficznej na razie brak, ale jak tylko zaświeci słońce... dobrej pogody wszystkim życzę
-- 2 cze 2014, o 14:42 --
O, witaj Madziu - Alenko! dziękuję za miłe słowa
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy