Moni, napisałam do ekipy moderującej, żeby zmienili na "Ogród różą malowany"Elwirko, tytuł wątku możesz chyba nawet teraz zmienić . Faktycznie jest podobny do Justynki. Piękne masz te papuzie tulipanki. Piwonię drzewiastą mamy taką samą. Jak długo ją masz?

Justynkę przeprosiłam chociaż wykazała się dużą tolerancją dla moich wybryków

Piwonię drzewiastą mam już ponad pięć lat. Kwitła mi bardzo obficie dopóki nie ruszałam ziemi wokół niej. A w ubiegłym roku postanowiłam w jej otoczeniu urządzić kolejną różankę i w tym celu zryłam terytorium w promieniu 3 metrów. Piwonia odchorowała to bardzo - wiele pędów zwyczajnie zwiędło. Obcięłam ją mocno więc w tym roku ma tylko kilka kwiatów. Za to zagęściła się od dołu i wypuściła kilka całkiem nowych pędów. W sumie nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. W przyszłym roku powinna dać popis kwietny wszechczasów

Witam Cię serdecznie Jolu w moim ogrodzieZapowiada się fantastyczny wątek. Ogród bardzo dojrzały, ładnie zaprojektowany. Cudna kolekcja tulipanów, już sobie kilka do listy dodałam

Bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś AgnieszkoDojrzały ogród pokazany na cudnych fotkach. Chociaż może nie kocham róż tam mocno, będę stałym gościem aby napawać się urokami ogrodu oraz pięknymi kadrami.

Witam cię Grażynko w moim OgrodziuTaka porcja słonecznych zdjęć robi wrażenie. Świetny wstępa potem to już cała seria ciekawostek. No i widzę, że już zleciała się do Ciebie cała elita różana
, chociaż ledwo co otwarłaś podwoje.
Miło Cię powitać w szeregach pozytywnie zakręconych.![]()

Tyle ciepłych słów na początek - aż serce rośnie

Dla Was Kochane

Dzwonek dalmatyński w doniczce na tarasie

Różanecznik miniaturka

Tulipan liliokształtny Claudia